Τρίτη, 22 Ιανουαρίου 2013

«Έπρεπε να τηρήσω τον κανονισμό»

Ο Τάσος Κάκος ήταν το πρόσωπο της αναμέτρησης του Άρη με την ΑΕΚ, εξαιτίας περισσότερο των τεσσάρων κόκκινων καρτών που έβγαλε από το τσεπάκι του.

«Έπρεπε να τηρήσω τον κανονισμό»
Ο ίδιος ο κατά τεκμήριο κορυφαίος Έλληνας διαιτητής, μίλησε τη Δευτέρα στο «Μακεδονία TV» και ξεκαθάρισε πως έπρεπε να αποβάλλει τον Αγκάνθο, παρά το ευαίσθητο μήνυμα που είχε κάτω από τη φανέλα του, αφού απλά θεωρεί πως εφάρμοσε τους κανονισμούς και δε θα άλλαζε ποτέ τη συγκεκριμένη απόφαση.

Αναλυτικά: «Έθιξαν το πιο ευαίσθητο σημείο μου. Έχω δύο γιους στην ηλικία του Άγγελου Τσιπούρα. Δεν είναι δυνατόν να κατηγορούμαι γι' αυτό το πράγμα. Δεν τιμώρησα το μήνυμα στη φανέλα. Είμαι εκεί για να εφαρμόζω τους κανόνες. Ο ρόλος μου είναι άχαρος, πρέπει να τηρούμε το δίκαιο, υπήρχε παράβαση και τιμωρία για μένα. Έπρεπε να σταθώ στον κανονισμό, να είμαι δίκαιος προς όλους. Αν ήταν η πρώτη κίτρινη αυτή, θα γινόταν κουβέντα αυτή τη στιγμή; Κατηγορούμαι για τη μνήμη του παιδιού ή επειδή ο Άρης έμεινε με παίκτη λιγότερο»; αναρωτήθηκε αρχικά ο Κερκυραίος ρέφερι, συμπληρώνοντας πως: «Η διοίκηση των Παιδικών Χωριών "SOS" εξέδωσε ανακοίνωση γι' αυτό το πράγμα, αν και δεν θα 'θελα να δημοσιοποιηθεί. Αυτά είναι πράγματα που θα μείνουν. Νομίζω ότι μέσα από το ποδόσφαιρο μπορούμε να βοηθήσουμε σε πολλές κατευθύνσεις».

Για το αν έχει τηρήσει πάντα τον κανονισμό, είπε πως: «Έχετε δίκιο σ' αυτό, υπάρχουν περιπτώσεις που δεν συμφωνώ με τον κανονισμό. Στον τελικό του 2009, όταν οι ομάδες έφτασαν στα πέναλτι, έκανα κλήρωση για την εστία στην οποία θα εκτελεστούν, αφού στη μία ήταν οι οπαδοί της μίας ομάδας και στην άλλη της δεύτερης, κάτι που δεν προβλέπεται από τον κανονισμό. Ήθελα να είμαι δίκαιος. Τρία χρόνια μετά είδαμε στα γήπεδα Ουκρανίας και Πολωνίας να κάνει το ίδιο πράγμα η UEFA».

Σχετικά με το τι ορίζει ο κανονισμός στην κίτρινη προς τον Αγκάνθο: «Είναι κίτρινη, ο κανονισμός λέει για σήκωμα της φανέλας μέχρι τον λαιμό, ώστε να μην τιμωρηθεί ο παίκτης. Δεν ήξερε μάλλον τον κανονισμό ο Αγκάνθο. Ο κανονισμός, όμως, είναι παλιός και οι παίκτες έπρεπε να τον γνωρίζουν. Όταν οι ποδοσφαιριστές θέλουν, μπορούν να βοηθήσουν τον διαιτητή».

Για το αν θα άλλαζε την απόφασή του αν είχε την ευκαιρία: «Δυστυχώς, δεν μπορώ να κάνω κάτι διαφορετικό. Θα είχα μεροληπτήσει υπέρ της μίας ομάδας και, στη συνέχεια, θα είχα τιμωρηθεί».

Αναφορικά με το αν θα τιμωρούνταν από τον παρατηρητή σε περίπτωση που δεν έδειχνε την κίτρινη: «Εσείς κρατήσατε το ένα σκέλος, αν ήταν αυτό από μόνο του, δεν θα το συζητάγαμε. Όμως, δεν θα είχαμε αποδώσει δικαιοσύνη».

Όσο για το γεγονός πως ψηφίστηκε καλύτερος Έλληνας διαιτητής από τους ποδοσφαιριστές: «Ακόμα και σήμερα, οι ποδοσφαιριστές πάλι έμενα θα ήθελαν»!


πηγή: sport-fm.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: