Παρασκευή, 3 Οκτωβρίου 2014

«Φέραμε τον ΠΑΟΚ στη θέση που έφερνε τους αντιπάλους του»

Την ίδια συνταγή που ακολούθησε ο ΠΑΟΚ στα προηγούμενα παιχνίδια του, με συνεχές πρέσινγκ, επέλεξε και η Γκινγκάμπ απέναντι στους Θεσσαλονικείς, όπως δήλωσε ο προπονητής της, Ζοσλέν Γκουρβενέκ.

«Φέραμε τον ΠΑΟΚ στη θέση που έφερνε τους αντιπάλους του»
Ικανοποιημένος με τη νίκη (2-0) της Γκινκάμπ επί του ΠΑΟΚ ήταν ο Ζοσλέν Γκουρβενέκ.

«Αυτό που θέλαμε ήταν να τον πιέσουμε και να τον φέρουμε στην θέση που έφερνε τους αντιπάλους του, διότι πιστεύαμε ότι δεν είναι προπονημένος σε τέτοιες καταστάσεις», τόνισε ο τεχνικός της γαλλικής ομάδας.

Αναλυτικά, όσα είπε στην συνέντευξη Τύπου:

Για την εικόνα του αγώνα: «Στο πρώτο μέρος κυκλοφορήσαμε καλά τη μπάλα, δημιουργήσαμε καταστάσεις, όμως ο Γλύκος έκανε σημαντικές επεμβάσεις. Νομίζω ότι αξίζαμε ένα γκολ. Μπήκαμε εξίσου επιθετικά στο δεύτερο μέρος, καταφέραμε να σκοράρουμε και δεν κατάφερε ο αντίπαλος να ανταποδώσει».

Για τη σημασία του αποτελέσματος: «Ο στόχος είναι να προκριθούμε. Ο ΠΑΟΚ είναι πολύ καλή ομάδα, δεν είναι τυχαία πρώτος στο ελληνικό πρωτάθλημα. Το ανώμαλο είναι ότι εμείς είμαστε τελευταίοι στο δικό μας πρωτάθλημα. Επιπλέον, σήμερα παίξαμε πρώτη φορά χωρίς απουσίες. Γενικώς νομίζω ότι το γαλλικό πρωτάθλημα είναι πιο ανταγωνιστικό και ότι εμείς σταδιακά θα ανεβάζουμε την απόδοσή μας, διότι η τελευταία θέση στο Σαμπιονά είναι πλασματική για εμάς. Εμείς τώρα πρέπει να συγκεντρωθούμε στους δύο αγώνες με τη Ντιναμό Μινσκ και να τους κερδίσουμε».

Για τον τρόπο που αντιμετώπισε τον αγώνα: «Ο ΠΑΟΚ έπαιξε με αντιπάλους που κυριάρχησε. Ο ΠΑΟΚ έκανε επιθέσεις κατά ριπάς και σκόραρε πολλά γκολ στα προηγούμενα ματς. Αυτό που θέλαμε ήταν να τον πιέσουμε και να τον φέρουμε στην θέση που έφερνε τους αντιπάλους του, διότι πιστεύαμε ότι δεν είναι προπονημένος σε τέτοιες καταστάσεις. Έτσι είπαμε να τον φέρουμε σε δύσκολες καταστάσεις με εναλλαγές σε ταχύτητα στην επίθεση και στην άμυνα».

Για το γεγονός ότι επέλεξε να παίζει στην πλάτη των ακραίων του ΠΑΟΚ και αν αυτό ήταν το κλειδί για τη νίκη της Γκινγκάμπ: «Πρέπει να πω αρχικά ότι το επίπεδό μας είναι αυτό που δείξαμε σήμερα. Ο ΠΑΟΚ φέτος δεν έχει βρεθεί σε θέση να αμύνεται μαζικά. Έπρεπε να τους αιφνιδιάσουμε».

Δεν υπάρχουν σχόλια: