Παρασκευή 3 Οκτωβρίου 2014

Η καλύτερη Άρσεναλ του Βενγκέρ!!

Συμπληρώθηκαν 18 χρόνια μιας απίστευτης πορείας. Αρσεν Βενγκέρ και Αρσεναλ δεν χωρίζουν ποτέ και ο Αλσατός παραμένει το πιο... γλυκό κομμάτι της ιστορίας της. Οι Βρετανοί του αφιερώνουν την καλύτερή του ενδεκάδα!
Ο Αρσέν Βενγκέρ συμπληρώνει 18 χρόνια στον πάγκο της Αρσεναλ, μια σταδιοδρομία γεμάτη επιτυχίες, συγκινήσεις, γκρίνια, αλλά και καλό ποδόσφαιρο. Ο Αλσατός  έχει κατακτήσει 13 τρόπαια, η ομάδα του έχει σκοράρει περισσότερα από  1880 γκολ, έχει 1353 βαθμούς και 57,8 μέσο όρο νικών. Ο Αλσατός δεν φεύγει ποτέ από το Λονδίνο, έχει βγάλει σούπερ παίκτες όπως Βιεϊρά και Ανρί και οι Βρετανοί του αφιερώνουν την καλύτερη ενδεκάδα της 18χρονης πορείας του στους «κανονιέρηδες»
ADVERTISEMENT
Γκολκίπερ: Ντέιβιντ Σίμαν: Μπορεί να μην αποτέλεσε μέλος της ανίκητης ομάδας του 2004 όμως ήταν παίκτης της Άρσεναλ στo νταμπλ του 1998 και του 2002. Ήταν το Νο1 της Άρσεναλ για χρόνια και μετέφερε τις πολύ καλές του εμφανίσεις και σε επίπεδο Εθνικής ομάδας. Ένας αναμφίβολα θρυλικός πορτιέρο που αξίζει μία θέση στην κορυφαία Άρσεναλ όλων των εποχών.
Αριστερός μπακ: Άσλεϊ Κόουλ: Το όνομά του δεν ήταν τόσο εύκολο να... διαβαστεί από τους φίλους της Άρσεναλ, αφού προερχόταν από τις Ακαδημίες και συνήθως οι κριτικές για τέτοιους παίκτες ήταν σκληρές. Ωστόσο, ο Κόουλ καθιερώθηκε και πέρασε στην ιστορία ως ένα από τα κορυφαία αριστερό μπακ. Γεννημένος νικητής, που κέρδισε πέντε τρόπαια με τον σύλλογο.
Σέντερ μπακ: Τόνι Άνταμς: Μια ομάδα μόνος του, τεράστια δυναμική, απίστευτο πάθος. Ήταν στην ομάδα πριν αναλάβει ο Αρσέν Βενγκέρ, όμως ο Γάλλος προπονητής του άλλαξε στην κυριολεξία την ζωή. Τον μετέτρεψε σε έναν παίκτη-θρύλο για τον σύλλογο. Ο Άνταμς οδήγησε την ομάδα στην κατάκτηση της Πρέμιερσπιπ και του FA Cup και θεωρείται ακόμα ένας από τους πιο καλούς σέντερ μπακ της εποχής του. Είναι κάτι που έχασε η Άρσεναλ μετά την αποχώρησή του. 
Σέντερ μπακ: Σολ Κάμπελ: Ο πρώην άσος των Σπερς ήταν ένας σταθερότατος και απόλυτα αξιόπιστος σέντερ μπακ. "Χώρισε" το Λονδίνο στα δύο όταν εντάχθηκε στην Άρσεναλ. Είναι ένας ακόμα λόγος που μπήκε στα βιβλία των ιδιαίτερων ρεκόρ. Οι τίτλοι που πήρε και τα χρόνια που αφιέρωσε στην Άρσεναλ τον καθιέρωσαν ως έναν παίκτη-κλειδί. Στην εποχή του σκόραρε στην μοναδική παρουσία των "κανονιέρηδων" σε τελικό Τσάμπιονς Λιγκ. Τότε που η Άρσεναλ έχασε 2-1 από την Μπαρτσελόνα.
Δεξιός μπακ: Μπακαρί Σανιά: Είναι ένα από τα πιο…φρέσκα ονόματα στην λίστα του Βενγκέρ. Έμεινε στην θέση του παρά τα βαριά και μεγάλα ονόματα που έρχονταν, άλλωστε έδωσε στην Άρσεναλ τα καλύτερά του ποδοσφαιρικά χρόνια. Ανταμείφθηκε με ένα FA Cup, αν και έφυγε για την Σίτι φέτος το καλοκαίρι. Ακόμα και έτσι θεωρείται ακόμα στην θέση του ένας από τους πιο καλούς παίκτες από τη νέα γενιά του Αλσατού προπονητή.
Αριστερός χαφ: Ρομπέρ Πιρές: Αινιγματική φιγούρα, αλλά λαμπερή προσθήκη για την Άρσεναλ. Ένας παίκτης που ήταν ζωτικής σημασίας για την ανίκητη ομάδα του 2004 και το σύνολο που έφτασε στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ το 2006. Ο Γάλλος μέσος είχε συνεισφορά με πολλά γκολ και ασίστ, αριθμοί που έδωσαν επιτυχίες και τρόπαια. Στις καρδιές των οπαδών, αφού είναι από τους πιο πετυχημένους παίκτες στην ιστορία του συλλόγου.
Μέσος: Εμάνουελ Πετί: Με διαφορά ο καλύτερος παρτενέρ του Βιεϊρά στον άξονα. Ο ξανθομάλλης άσος κέρδισε μαζί του τίτλους με την Άρσεναλ αλλά και το Παγκόσμιο Κύπελλο. Ωστόσο η παρουσία του Πετί στην ομάδα δεν εκτιμήθηκε ανάλογα από τους οπαδούς της. Ο Πετί πάντως είναι από την... πάστα παικτών που βγαίνουν μόνο μία φορά.
Μέσος: Πατρίκ Βιεϊρά: Αρχηγός της Άρσεναλ έως το 2005, παίκτης – έμβλημα για την Αρσεναλ. Στο κέντρο ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος, με δύναμη, αντοχές και πολλά τρεξίματα. Ο Γάλλος διεθνής λατρεύτηκε από τον κόσμο, έγινε τραγούδι και αναγνωρίζεται ως τώρα. Η τελευταία του αγωνιστική προσφορά προς την ομάδα ήταν το κερδισμένο πέναλτι στον τελικό του FA Cup το 2005. Ήταν και το τελευταίο τρόπαιο της Άρσεναλ μέχρι να πάρει το επόμενό της Κύπελλο εννέα χρόνια μετά.
Δεξιός χαφ: Φρέντι Λιούνμπεργκ: Ο Σουηδός ήταν top χαφ και ανήκει στην λίστα των καλύτερων της ιστορίας της Άρσεναλ, παρότι ο αγγλικός σύλλογος είχε την ευλογία να έχει πολλούς και εξαιρετικούς παίκτες στην ίδια θέση. Από τους πιο σταθερούς ποδοσφαιριστές που κέρδισε τέσσερα τρόπαια με την Άρσεναλ μαζί και με την τρομερή κατάκτηση της Πρέμιερ Λιγκ το 2004.
Επιθετικός: Ντένις Μπέργκακμπ: Ο χαρισματικός Ολλανδός  βλέπει τον εαυτό του σε άγαλμα έξω από το "Emirates". Είναι μία απόδειξη και αναγνώριση της πολύ μεγάλης προσφοράς του. Έπαιζε στην ομάδα πριν τον Βενγκέρ υπό τις οδηγίες του πέρασε στην ιστορία. Ήταν ουσιαστικά ο μόνος παίκτης που επί Βενγκέρ πήρε σχεδόν όλα τα τρόπαια βάζοντας γκολ που πέρασαν στην ιστορία.

Επιθετικός: Τιερί Ανρί: Ο Ανρί είναι ο πιο ολοκληρωμένος στράικερ της Άρσεναλ στην ιστορία της στην Πρέμιερ Λιγκ. Έγινε ο κορυφαίος σκόρερ όλων των εποχών των "κανονιέρηδων". Έφτασε στην ομάδα χωρίς τυμπανοκρουσίες και από χαφ ο Βενγκέρ τον έκανε φορ. Λατρεύτηκε όσο κανείς άλλος, έβαζε το ένα γκολ πίσω από το άλλο και όπως ο Μπέργκαμπ κατέκτησε σχεδόν τα πάντα!



*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: