Παρασκευή 3 Οκτωβρίου 2014

Αναστασίου: «Όλα τα κακά μαζί»

Απογοητευμένος εμφανίστηκε ο Γιάννης Αναστασίου μετά την ήττα του Παναθηναϊκού από την Εστορίλ για την 2η αγωνιστική των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ.

Αναστασίου: «Όλα τα κακά μαζί»
Για τη χειρότερη εμφάνιση της ομάδας επί των ημερών έκανε λόγο ο τεχνικός του τριφυλλιού και χαρακτήρισε «κάτω του μετρίου» την εμφάνιση της ομάδας του.

Αναλυτικά η συνέντευξη Τύπου του προπονητή του Παναθηναϊκού:

«Σήμερα ήταν ένα κρίσιμο παιχνίδι. Εμείς θέλαμε την νίκη αλλά όταν σε αυτό το επίπεδο παρουσιάζεται κατώτερος του μετρίου δεν μπορείς να περιμένεις πολλά πράγματα. Είναι εύκολο να πούμε έφταιξε εκείνο, έφταιξε το άλλο. Έχουμε υψηλά στάνταρ αλλά σήμερα ήμασταν κάτω του μετρίου. Ήταν η χειρότερη εμφάνιση στους μήνες που είμαι στην ομάδα. Δεν υπάρχουν εύκολα παιχνίδια στην Ευρώπη. Δεν ήταν πολύ καλύτερη η Εστορίλ αλλά σίγουρα πιο αποφασιστική. Μετά το 2-0 θα μπορούσαμε να επανέλθουμε αλλά κι εκεί δεν είχαμε την απαιτούμενη αυτοσυγκέντρωση. Ήταν το πρώτο ματς στην Ευρώπη που δεν ήμασταν καθόλου ανταγωνιστικοί».

-Αν υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης:

«Αυτή η ομάδα έχει δυνατότητες και μπορεί να καταφέρει πράγματα. Θέλει μεγάλη αυτοσυγκέντρωση, είχαμε παίκτες κλειδιά σε κακή ημέρα και τότε είναι πολύ δύσκολο να ανταπεξέλθεις. Ήρθαν όλα τα κακά μαζί. Νομίζω πως έχουμε δυνατότητες. Το πιστεύω και στα επόμενα ματς θα έχουμε το πρόσωπο που θέλουμε».

-τους λόγους που έφεραν την ήττα από τους Πορτογάλους:

«Δεν βάλαμε γκολ. Στο πρώτο δεν πατήσαμε στην περιοχή καθόλου και τότε είναι δύσκολο να βάλεις γκολ. Δεν γίνονται στην τύχη. Είχαμε πλάνο, δεν μας βγήκε γιατί δεν λειτουργήσαμε όπως έπρεπε. Όλοι το είδαμε, ξέρουμε ποια είναι τα στάνταρ κάποιων παικτών και είναι κρίμα που δεν ήμασταν πιο ανταγωνιστικοί. Αν κάναμε το 2-1 θα ήταν διαφορετικά τα τελευταία λεπτά.

Η μόνη εξήγηση είναι ότι μπήκαμε με τον τίτλο του φαβορί. Αυτό μας έκανε να μην λειτουργήσουμε στον βαθμό που έπρεπε. Δουλεύουμε καιρό μαζί, στην Ευρώπη δεν έχουμε καταφέρει τίποτα. Εντάξει μπήκαμε στους ομίλους αλλά πρέπει να δείχνει η εικόνα πως είμαστε αυτοί που πρέπει. Περίμενα να είμαστε ανταγωνιστικοί και δεν ήμασταν καθόλου. Όλοι να κάνουμε την αυτοκριτική μας και να δουλέψουμε πιο σκληρά. Με την δουλειά τα καταφέραμε αν θέλουμε να έχουμε ανάλογη συνέχεια. Αυτό είπα στα παιδιά και σας το μεταφέρω. Πρέπει να παραμείνουμε ταπεινοί».

-Αν το πρόβλημα είναι αγωνιστικό ή ψυχολογικό;

«Καθαρά αγωνιστικό. Το ψυχολογικό εμείς το φτιάχνουμε με την απόδοση μας. Το μόνο σίγουρο είναι πως στα επόμενα τέσσερα ματς θα πρέπει να αλλάξουμε την εικόνα μας. Θα το λέω συνέχεια, γιατί βλέπω τις δυνατότητες του και μπορώ να πω ότι έχουν μεγάλες δυνατότητες. Να το πιστέψουν και να συνεχίσουν όλοι σε αυτό. Να δουλέψουμε σκληρά για να είμαστε άκρως ανταγωνιστικοί με την Αιντχόφεν στην Ευρώπη».

Δεν υπάρχουν σχόλια: