Παρασκευή 3 Οκτωβρίου 2014

Πόσο τρέξανε Ολυμπιακός, Μάλμε!!

Ο Β. Γαλούπης γράφει για τα χιλιομετρικά δεδομένα του Μάλμε – Ολυμπιακός. Πόσο τρέξανε οι δυο ομάδες και ο κάθε παίκτης χωριστά;
Έχει σίγουρα ένα ενδιαφέρον να δούμε λίγο και τα χιλιομετρικά δεδομένα του Μάλμε – Ολυμπιακός, έτσι ώστε να υπάρχει ένα πιο ολοκληρωμένο παζλ για την εικόνα του αγώνα.
ADVERTISEMENT
Σύμφωνα, λοιπόν, με τα επίσημα στοιχεία της ΟΥΕΦΑ, οι Σουηδοί τρέξανε 3,1 χλμ. περισσότερα από τους παίκτες της ελληνικής ομάδας! Με την διαφορά να αυξάνεται όσο περνούσε η ώρα.
Συγκεκριμένα, στο α’ ημίχρονο η Μάλμε έκανε 56,8 χλμ. και ο Ολυμπιακός 55,8.
Στην επανάληψη η διαφορά αυξήθηκε, αν και τα ποσοστά κατοχής μπάλας (38%-62%) παρέμειναν ουσιαστικά τα ίδια και στα δυο 45λεπτα.
Η Μάλμε, λοιπόν, στο β’ μέρος ανέβασε στροφές στα τρεξίματά της κάνοντας 57,4 χλμ., με τον Ολυμπιακό να πέφτει λίγο συγκριτικά με το α’ ημίχρονο και να βγάζει τελικά 55,2.
Συνολικά, η Μάλμε έπιασε στο κοντέρ της 114,2 χλμ. και ο Ολυμπιακός 111,1.
Πάμε λίγο να δούμε και τα τρεξίματα των ποδοσφαιριστών. Από τον Ολυμπιακό πρώτος ήταν ο Μιλιβόγεβιτς με 12,6. Και ακολούθησαν ο Ομάρ με 10,6 και ο Μανιάτης με 10,5. Στο α’ ημίχρονο, πάντως, στην κορυφή του σχετικού πίνακα ήταν ο Κασάμι (που στο β’ έγινε αλλαγή). Από την Μάλμε ο Αντου έβγαλε 12 χλμ.
Για να υπάρχει κι ένα μέτρο σύγκρισης, να αναφέρουμε ότι στα παιχνίδια της πρεμιέρας του τσάμπιονς λιγκ ο Ολυμπιακός είχε τρέξει 111,2 χλμ. (η Ατλέτικο 111), ενώ η Μάλμε 110,4 (με την Γιουβέντους στα 110,5).
Για τις μετρήσεις του Μάλμε – Ολυμπιακός, αλλά και για τους μέσους όρους μέχρι τώρα, μπορείτε να δείτε το σχετικό πινακάκι της ΟΥΕΦΑ που παρουσιάζουμε.
Ο περσινός μέσος όρος του Ολυμπιακού στο τσάμπιονς λιγκ ήταν 108,9 χλμ.
Επίσης, με την ευκαιρία να αναφέρουμε ότι από την επόμενη μέρα κιόλας του Ολυμπιακός – Ατλέτικο, η ΟΥΕΦΑ είχε κάνει ήδη τις σχετικές διορθώσεις στα επίσημα στατιστικά της, αφού στην αρχή είχαν εμφανιστεί στους τηλεοπτικούς δέκτες λανθασμένοι αριθμοί για τα τρεξίματα. Κι έδειχναν τις δυο ομάδες να έχουν κάνει από 145 χλμ. η καθεμιά!!! Κάτι που φυσικά δεν ίσχυε και που αν συνέβαινε θα αποτελούσε παγκόσμιο ρεκόρ όλων των εποχών (σπάνια κάποια ομάδα ξεπερνάει τα 125 χλμ.).  
Έτσι, μετά την διόρθωση της ΟΥΕΦΑ, μπορεί να δει ο καθένας ότι ο Ολυμπιακός έκανε την 1η αγωνιστική του τσάμπιονς λιγκ 111,2 χλμ. και η Ατλέτικο 110,3.
Τέλος, μετά και την 2η αγωνιστική που ολοκληρώθηκε χθες, τα περισσότερα χλμ. σε αγώνα του φετινού τσάμπιονς λιγκ τα έχει τρέξει η Ντόρτμουντ (123,6).


*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: