Παρασκευή 3 Οκτωβρίου 2014

Βεργέτης: «Τέλειο παιχνίδι»

Με τα καλύτερα λόγια μίλησε ο Στάικος Βεργέτης για την εικόνα των παικτών του Αστέρα μετά τη νίκη απέναντι στην Παρτιζάν. Χαμηλούς τόνους για την πρόκριση κράτησε ο τεχνικός των Αρκάδων.

Βεργέτης: «Τέλειο παιχνίδι»
Κάθε λόγο να είναι χαρούμενος από τη νίκη του Αστέρα Τρίπολης απέναντι στην Παρτιζάν εμφανίστηκε ο Στάικος Βεργέτης. Ο τεχνικός των Αρκάδων, στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου, έδωσε συγχαρητήρια στους παίκτες του για την εμφάνιση χαρακτηρίζοντας την εμφάνιση ως την καλύτερη της ομάδας του μέχρι στιγμής στην Ευρώπη.

Τέλος, κράτησε χαμηλά τους τόνους όσον αφορά την υπόθεση πρόκριση, ενώ μίλησε επίσης και για την διακοπή της Σούπερ Λίγκας.

Αναλυτικά:

«Σήμερα κάναμε το τέλειο παιχνίδι. Τα παιδιά είχαν απίστευτη ωριμότητα να διαχειριστούν το ματς. Είχαν αμυντική συνοχή, κράτησαν την μπάλα όταν έπρεπε. Έβγαλαν ταχύτητα στην ομάδα, είχαν καλύψεις. Συγχαρητήρια στα παιδιά, συγχαρητήρια στους συνεργάτες που δούλεψαν όσο έλειπα. Πάμε στη συνέχεια συγκεντρωμένοι και συνεσταλμένοι».

Αν αυτό ήταν το καλύτερο φετινό παιχνίδι και για την πρόκριση: «Ήταν το καλύτερό μας παιχνίδι. Μας έκαναν μόνο μια καλή ευκαιρία και κάναμε 21 τελικές προσπάθειες. Τώρα, για την πρόκριση, είμαστε πρώτοι. Υπάρχουν ακόμα τέσσερα παιχνίδια. Είναι δύσκολο να μιλάμε για πρόκριση γιατί έχουμε μεγάλες ομάδες να αντιμετωπίσουμε. Πρέπει να είμαστε ταπεινοί».

Για την μοναδική ελληνική νίκη: «Δεν νιώθω ευχαριστημένος σαν Έλληνας. Η χώρα μας έχει ανάγκη τους πόντους. Θέλω όλες οι ελληνικές ομάδες να κερδίζουν».

Για την διακοπή του πρωταθλήματος: «Σαν άνθρωπος που υπηρετώ το ποδόσφαιρο δεν θα ήθελα να έχουμε τέτοιες διακοπές. Είναι αδιανόητο αυτό που συνέβη. Δεν είναι λύση και η διακοπή. Όλοι οι άνθρωποι που είναι στο ποδόσφαιρο πρέπει να προσέξουν τις συμπεριφορές τους. Η λύση είναι να κάνουν την αυτοκριτική τους όλοι. Η ομάδα μας, θα ξεκουραστεί και από Δευτέρα πάλι προπονήσεις».

Για τους Έλληνες του ΠΑΟΚ που ήταν στην εξέδρα της Παρτιζάν: «Δεν κατάλαβα κάτι. Άκουσα ένα ΠΑΟΚ. Υπάρχει δημοκρατία και μέσα από αυτήν ο καθένας μπορεί να εκφραστεί όπως θέλει. Εγώ υποστηρίζω όλες τις ελληνικές ομάδες. Έχω πανηγυρίσει για όλες τις ομάδες. Είμαι εθνικόφρων και όχι εθνικιστής».

Για τις εμφανίσεις σε Ελλάδα και Ευρώπη: «Με προβληματίζει η εικόνα όταν παίζουμε στην Ελλάδα. Ψάχνουμε τις λύσεις και η πορεία θα δείξει. Στην Ευρώπη, οι ομάδες είναι καλές, υψηλού επιπέδου, στο οποίο εμείς δουλεύουμε για να φτάσουμε».

Για τις "αντοχές" των παικτών του: «Δεν με τρομάζει και δεν με φοβίζει. Η ζωή έχει φουρτούνες, έχει και μπουνάτσα. Εμείς έχουμε μπροστά μας και τα δύο. Θα έρθουν και μέρες καλές και μέρες άσχημες. Αυτό που θέλω είναι να έχουμε ισορροπία στα συναισθήματα. Αν έχεις ισορροπία και σε αυτό που κάνεις έχεις ποιότητα, ο χρόνος σε δικαιώνει. Το ποδόσφαιρο είναι άδικο κάποιες φορές, αλλά στην πορεία των χρόνων δικαιώνει αυτούς που το αξίζουν».

Δεν υπάρχουν σχόλια: