Παρασκευή 3 Οκτωβρίου 2014

Τα limit up και τα limit down της επαρχίας!!

Με την ολοκλήρωση των 5 «στροφών» της Σούπερ Λίγκας, ο Μιχάλης Τσαμπάς σχολιάζει τους «νέους ξένους» των ομάδων της επαρχίας που με το... καλημέρα προκάλεσαν αίσθηση κι αυτούς που ακόμη τους... περιμένουμε να εμφανιστούν!
Σαφώς και οι ομάδες της Περιφέρειας είναι αυτές που ποντάρουν περισσότερο στους ξένους. Είτε οι βλέψεις τους είναι ένα Ευρωπαϊκό εισιτήριο όπως ο Αστέρας Τρίπολης, είτε η εύκολη παραμονή, όπως στοχεύουν οι περισσότερες. Κάθε καλοκαίρι δεκάδες ξένοι παίκτες, άλλοι γνωστοί και άλλοι όχι έρχονται στην χώρα μας για να... βγάλουν το ψωμί τους. Οι προπονητές συνηθίζουν να λένε πως οι μεταγραφές είναι... λαχεία. Κάποιοι πιάνουν τον πρώτο αριθμό και κάποιοι... ούτε τον λήγοντα. Με τις πρώτες πέντες αγωνιστικές να έχουν ολοκληρωθεί και μια πρώτη εικόνα να έχει ήδη σχηματιστεί ας δούμε ποιοι ξένοι ήδη μας έκαναν να τους «συζητάμε» και ποιοι ενώ αποκτήθηκαν με περγαμηνές και... όνειρα χίλια μέχρι τώρα είναι κατώτεροι των προσδοκιών.
 
Στα... χάι τους!
 
Φακούντο Πάρα (Αστέρας Τρίπολης): Γνώριμος από παλιά στο Ελληνικό πρωτάθλημα, στην Τρίπολη πήγαν σε... πετυχημένα μονοπάτια όταν αποφάσισαν να τον αποκτήσουν. Ήδη έχει πετύχει ένα γκολ στην Σούπερ Λίγκα, όμως αυτό που μετράει περισσότερο είναι το τέρμα που σημείωσε στο φινάλε του αγώνα με την Μπεσίκτας στην Κωνσταντινούπολη κι έδωσε στον Αστέρα τον πρώτο του βαθμό στους ομίλους του Europa League. Βασικός και στα πέντε παιχνίδια πρωταθλήματος που έχουν δώσει οι Αρκάδες, εκτός από το ένα τέρμα που πέτυχε ήδη πιστώνεται και δύο ασίστ σε συμπαίκτες του.
 
Ντουμίτρου (Βέροια): Με μάνα Βραζιλιάνα και πατέρα Ρουμάνο. Εγγυημένη συνταγή για... μπαλαδόφατσα. Από τους βασικούς συντελεστές του... (έως τώρα) θαύματος της φετινής Βέροιας. Όποιος μπορούσε να πει πέρσι στο φινάλε της σεζόν ότι θα βρεθεί παίκτης για να εκτοπίσει από την ενδεκάδα τον killer Μπεν θα τον περνούσαν για... τρελό. Κι όμως βρέθηκε ο Ντουμίτρου ο οποίος έχει ήδη σε πέντε αγώνες βρει δύο φορές τον δρόμο προς τα δίχτυα. Η μία μάλιστα κόντρα στην Κέρκυρα ήταν και γκολάρα και δικαίως του έδωσε το βραβείο για το καλύτερο τέρμα της αγωνιστικής. Αν προσθέσουμε και μια ασίστ στο ενεργητικό του, τότε μόλις στα 22 του χρόνια ο Ντουμίτρου μας έχει... συστηθεί για τα καλά στο Ελληνικό κοινό. Αν συνεχίσει έτσι δύσκολα στο φινάλε της σεζόν δεν θα «συγκινήσει» την Νάπολι στην οποία ανήκει μιας και στην «Βασίλισσα» αγωνίζεται με την μορφή δανεισμού!
 
Κάμπορα (Βέροια): Η προηγούμενη θητεία του στον Άρη ήταν το... διαβατήριο επιστροφής. Το ερωτηματικό απλά ήταν κατά πόσο και πάλι θα μας έδειχνε τον παλιό καλό του εαυτό. Δεν χρειάστηκε να περιμένουμε πολύ. Σε πέντε ματς, δύο γκολ και μια ασίστ. Με 1 γκόλ ανα 2.5 προσπάθειες γίνεται κατανοητό ότι αν στον Ντουμίτρου οφείλεται η μισή επιτυχία της Βέροιας, σε αυτόν ανήκει ένα επίσης μεγάλο κομμάτι. Παίκτης με ουσία αλλά θέαμα. Ξεσηκώνει την εξέδρα και χαίρεσαι να τον βλέπεις.
 
Χαβίτο (Κέρκυρα): Εδώ έχουμε να κάνουμε με την πιο... value for money περίπτωση του πρωταθλήματος. Ο Ισπανός στο ξεκίνημα της σεζόν έχει... σπάσει όλα τα κοντέρ αφού σε 5 αγώνες έχει ήδη πετύχει 3 γκολ (πρώτος σκόρερ μαζί με Κονέ, Αθανασιάδη και Κασάμι), καθώς σημειώνει 1 ανά 3.3 προσπάθειες. Ποσοστό που θα ήταν ακόμη μεγαλύτερο μιας και του ακυρώθηκε πεντακάθαρο γκολ στο παιχνίδι με την Ξάνθη στα Πηγάδια. Σε όλα αυτά προσθέτει κανείς την μια ασίστ, τις 10 τελικές και τα 20 κερδισμένα φάουλ (περισσότερα από κάθε παίκτη της Λίγκας) και καταλαβαίνει εύκολα γιατί είναι ο κορυφαίος στο εντυπωσιακό ξεκίνημα των Φαιάκων στο πρωτάθλημα!
 
Σε... ρηχά νερά
 
Βιγιαφάνιες (Παναιτωλικός): Το περασμένο καλοκαίρι αποκτήθηκε ως το... βαρύ όνομα του Παναιτωλικού. Παίκτης με πλούσιο βιογραφικό, προκάλεσε αίσθηση ο 2ετής δανεισμός του από την Ιντεπεντιέντε στους Αγρινιώτες. Έως τώρα όμως είναι η... μεγάλη απογοήτευση. Στις πρώτες πέντε αγωνιστικές έχει παίξει μόλις ένα 90λεπτο στο ματς με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι όπου έδειξε πάντως δείγματα της αξίας του. Αντιμετωπίζει προβλήματα τραυματισμών και μόλις την Δευτέρα μπήκε ξανά σε κανονικό πρόγραμμα. Πάντως ο Μάκης Χάβος πιστεύει πολύ στην αγωνιστική του αξία και περιμένει μετά την αναβολή και την διακοπή να βοηθήσει τον Παναιτωλικό ώστε να ξεπεράσει το κακό του ξεκίνημα.
 
Μάρτινς (Νίκη Βόλου): Στον Λεβαδειακό την περασμένη σεζόν μας είχε δώσει τα διαπιστευτήρια του όταν σε 32 παιχνίδια είχε πετύχει 5 γκολ. Η εμπειρία του ήταν και ο βασικός λόγος που οι άνθρωποι της Νίκης προχώρησαν στην απόκτηση του σε μια ομάδα που έτσι κι αλλιώς δεν θα είχε πολλούς έμπειρους παίκτες καθώς δεν είχε δυνατότητα να κάνει μεταγραφές. Το ξεκίνημα των Θεσσαλών είναι απογοητευτικό αφού σε 5 ματς δεν έχουν ούτε βαθμό και μόνο ήττες. Απογοητευτική είναι και η παρουσία του Μάρτινς όμως μιας και έχει αγωνιστεί σε τρία μόλις ματς, σε όλα ως αλλαγή έχοντας όλα κι όλα 83 λεπτά συμμετοχής. Σαφώς και στην Νίκη περίμεναν πολλά περισσότερα από τον Μάρτινς στο δύσκολο έργο παραμονής που έχουν!
 
Καμαρά (Καλλονή): Εδώ έχουμε να κάνουμε με μια ειδική περίπτωση. Στην Καλλονή το περασμένο καλοκαίρι ξόδεψαν ένα σωρό λεφτά για να πείσουν τον Καμαρά στα... περίπου 38 (!!!) του να αφήσει το Αγρίνιο και τον Παναιτωλικό και να... ταξιδέψει στην Μυτιλήνη. Έκανε ένα καταπληκτικό πρωτάθλημα πέρσι και σε αυτό πόνταραν οι πάντες στην Καλλονή. Μάλιστα το ξεκίνημα του ήταν εντυπωσιακό αφού την 1η αγωνιστική σκόραρε στην Τούμπα κόντρα στον ΠΑΟΚ. Εκεί τραυματίστηκε όμως κι από τότε οι νησιώτες έχασαν μια πολύτιμη μονάδα. Κάθε τραυματισμός στην ηλικία του Καμαρά μπορεί να αποδειχθεί... ύπουλος. Ο Σενεγαλέζος έμεινε για πάνω από ένα μήνα εκτός δράσης, γύρισε την 4η αγωνιστική όπου έπαιξε για ένα ημίχρονο στην Τρίπολη, αλλά κόντρα στον Πανθρακικό ήταν ξανά εκτός αποστολής. Η... 1.5 συμμετοχή (ένα ματς ολόκληρο και ένα ημίχρονο) είναι βέβαια φτωχός απολογισμός για παίκτη κλάσης του Καμαρά και το βέβαιο είναι ότι στην Καλλονή περιμένουν να γυρίσει... μάχιμος το συντομότερο.
 
Ραζάκ (ΟΦΗ): Ακόμη ένας παίκτης που αποκτήθηκε με... βαρύ βιογραφικό το περασμένο καλοκαίρι. Ο άσος από την Ακτή Ελεφαντοστού που άνηκε στην Μάντσεστερ Σίτι και έπαιξε σε Κρίσταλ Πάλας, Πόρτσμουθ, Ανζί και Γουέστ Χαμ. Οι προσδοκίες υψηλές για την ομάδα του ΟΦΗ. Η... πτήση χαμηλή μέχρι τώρα στο Ηράκλειο για τον 21χρονο μέσο, που δεν έχει κάνει την διαφορά στον χώρο του κέντρου για τους Ηρακλειώτες. Οι 3 συμμετοχές και οι 4 τελικές προσπάθειες είναι ότι έχει να επιδείξει ο Ιβοριανός στα πρώτα του 225 λεπτά στην Σούπερ Λίγκα. Σαφώς και ο Γκατούζο που τον επέλεξε πριν μερικούς μήνες περιμένει πολλά περισσότερα.
*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: