Παρασκευή 3 Οκτωβρίου 2014

Με το «δεξί» ο ΑΓΟΡ!!

Με νίκη ξεκίνησε τις υποχρεώσεις του στο τουρνουά «Πέτρος Οικονομάκης» που διοργανώνει ο ΑΓΟΡ, επικρατώντας της Αλ Ριγιάντι 84-77 στην παράταση στο «Μελίνα Μερκούρη».

Με το «δεξί» ο ΑΓΟΡ
Ο ΑΓΟΡ νίκησε με 84-77 στην παράταση (κ.α. 68-68) την Αλ Ριγιάντι από τον Λίβανο, στο πλαίσιο της πρεμιέρας του «Πέτρος Οικονομάκης» και ξεκίνησε με το «δεξί» τις υποχρεώσεις του στη διοργάνωση, δείχνοντας και καλά και κακά στοιχεία.

Ο ΑΓΟΡ ξεκίνησε ιδανικά το παιχνίδι με δύο τρίποντα του Φαγιέ, ενώ στο 4’ προηγήθηκε με 12-3. Ο Φαγιέ συνέχισε να είναι εύστοχος έξω από τη γραμμή των 6.75 και στο 6’ είχε ήδη 4/4 τρίποντα, με τους Ρεθυμνιώτες να προηγούνται με +10. Όμως, ο Σενεγαλέζος τραυματίστηκε και αποχώρησε από το παιχνίδι και το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου βρήκε τους Κρητικούς στο +7.

Στη συνέχεια, το σκηνικό άλλαξε, με την Αλ Ριγιάντι να «τρέχει» σερί 7-0 και να ισοφαρίζει σε 22-22, ενώ με δίποντο του Ρατς προηγήθηκε για πρώτη φορά στο 16’. Το παιχνίδι έγινε ντέρμπι στη συνέχεια, με τον ΑΓΟΡ να ξαναπαίρνει το προβάδισμα, ολοκληρώνοντας το ημίχρονο με +2.

Στο δεύτερο ημίχρονο, η ομάδα του Λευτέρη Σούμποτιτς μπήκε δυναμικά στο παιχνίδι και με δύο γκολ-φάουλ των Γουντς και Αχμάντ, προηγήθηκε με +2. Την απάντηση έδωσαν οι Κράβιτς και Σίμπσον, οι οποίοι σκόραραν από μέση απόσταση, για να προσπεράσει εκ νέου ο ΑΓΟΡ με +2 στο 23’ και το τριαντάλεπτο ολοκληρώθηκε στο +1 για τον ΑΓΟΡ.

Το τελευταίο δεκάλεπτο ήταν ντέρμπι, με τους Λιβανέζους να προηγούνται για πρώτη φορά με +7 στο 34’. Στη συνέχεια, η ελληνική ομάδα με καλή άμυνα κατάφερε να μειώσει στο καλάθι. Στα τελευταία λεπτά, ο ΑΓΟΡ ήταν άστοχος από τις βολές, με αποτέλεσμα να οδηγηθεί το ματς στην παράταση με 68-68.

Στην παράταση ανέλαβαν δράση οι Κουμπούρας και Κράβιτς, οι οποίοι με δικούς τους πόντους έδωσαν τη νίκη στον ΑΓΟΡ.

Ο Θανάσης Σκουρτόπουλος, μετά τα λήξη του αγώνα, τόνισε πως: «Ήταν ένα καλό παιχνίδι για μας με ένα έμπειρο αντίπαλο. Θέλαμε να δούμε κάτι καλύτερο. Δυστυχώς, παίξαμε καλά μόνο ανά διαστήματα. Σίγουρα, η ομάδα είναι κουρασμένη. Από εκεί και πέρα, περιμέναμε να δούμε κάποιες καλύτερες αντιδράσεις, παρόλα αυτά στα τελευταία λεπτά του αγώνα δείξαμε αυτό που μπορούμε να παίξουμε.

Είμαστε μία ομάδα που θέλει πάρα πολλή δουλειά, έχουμε πολλούς νέους παίκτες και πρέπει να δουλέψουμε πολύ και να έχουμε υπομονή. Αύριο έχουμε ένα πολύ δύσκολο τεστ, αλλά όλα είναι προς όφελός μας. Την Κυριακή εναντίον του ΠΑΟΚ θα είμαστε έτσι όπως πρέπει».

Από την πλευρά του, ο Λευτέρης Σούμποτιτς δήλωσε ευχαριστημένος από την προσπάθεια, αλλά όχι από το αποτέλεσμα. «Ήταν ένα πολύ δυνατό παιχνίδι, που χάσαμε στην παράταση. Εμείς παίζουμε στην Ασία και είναι πολύ καλό που έχουμε την ευκαιρία να παίξουμε στην Ευρώπη με τέτοιες ομάδες και, ειδικά, στην Ελλάδα, που είναι πολύ δυνατό το πρωτάθλημα.

Είναι πολύ μεγάλη εμπειρία για τους παίκτες μου, για να δω σε τι στάδιο βρίσκονται, γιατί είναι άλλο το επίπεδο εκεί και άλλο εδώ. Είμαι πολύ ευχαριστημένος από την προσπάθεια, αλλά όχι από το αποτέλεσμα».


Δεκάλεπτα: 22-15, 37-35, 56-55, 68-68 (κ.α.), 84-77

Ρέθυμνο Aegean (Θανάσης Σκουρτόπουλος): Σίμπσον 7, Σχίζας 2, Κουμπούρας 13 (1), Φιτζπάτρικ, Κάνσιλ 12, Άλεν 4, Καλαμπόκης 5, Φαγιέ 14 (4), Σίνης 1, Χείλαρης, Κράβιτς 26

Al Riyadi (Λευτέρης Σούμποτιτς): Αμπντελνούρ 6, Σαούντ, Μαχμούτ 6 (1), Φαχρεντίν 2, Ρατς 14 (2), Ιμπραϊμ 6, Αχμάντ 19 (1), Αϊντάρ 6 (1), Γουντς 16, Τζαφάρι, Μαρτίνεθ, Αρακζί 2 *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: