Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2013

Να πού χάθηκε η πρόκριση!!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος επισημαίνει στο sport-fm.gr τον αγώνα κι ειδικότερα την φάση στην οποία χάθηκε η πρωτιά στον όμιλο της εθνικής…

Να πού χάθηκε η πρόκριση!
*** Θυμάμαι σαν τώρα, εκείνο το παιχνίδι Ελλάδας-Βοσνίας 0-0. Ξεκάθαρα νομίζω πως εκεί χάθηκε η πρόκριση. Στην ευκαιρία του Γκέκα. Μιλάμε, άλλωστε, για την ευκαιρία της χρονιάς. Σε κενή εστία μπόρεσε και σημάδεψε το δοκάρι. Φαντάζομαι πως θυμάστε τη φάση, καθότι ήταν από αυτά που λέμε, γκολ που δεν χάνονται.






*** Και μιλάμε για τον εν ενεργεία μακράν πρώτο σκόρερ της εθνικής Ελλάδας: 24 γκολ έχει βάλει ο Γκέκας κι ο δεύτερος πίσω από αυτόν, ο Σαλπιγγίδης, δεν έχει ούτε τα μισά (11). Κι όμως έχασε εκείνο το γκολ κι ουσιαστικά από εκείνη τη φάση μείναμε έξω.

*** Βάλτε τα κάτω. Τι άλλο καλύτερο μπορούσε να κάνει η Ελλάδα σε αυτή την προκριματική φάση; Κέρδισε όλα τα παιχνίδια της με τις υπόλοιπες ομάδες του ομίλου! Μέσα κι έξω. Άρα, η πρώτη θέση μεταξύ Ελλάδας και Βοσνίας θα κρίνονταν στα μεταξύ τους παιχνίδια.

*** Οι Βόσνιοι πήραν τη νίκη στο σπίτι τους. Έκαναν τη δουλειά τους. Κι εμείς έπρεπε να πάρουμε τη νίκη στο σπίτι μας. Δεν την κάναμε τη δουλειά. Εξαιτίας εκείνης της φάσης. Αν ο Γκέκας έβαζε αυτό το πολύ εύκολο γκολ, δε νομίζω η Ελλάδα να έχανε την πρώτη θέση. Και τώρα θα ήμασταν ήδη στα γήπεδα της Βραζιλίας.

*** Διότι, οι Βόσνιοι κάποια γκέλα θα την έκαναν-όπως και την έκαναν, με την εντός έδρας ήττα τους από την Σλοβακία. Δεν είναι συνηθισμένη η εθνική ομάδα της Βοσνίας να κερδίζει όλα τα παιχνίδια τα λεγόμενα στα μέτρα της, σε αντίθεση με τη δική μας εθνική. Για παράδειγμα στα προκριματικά του ΓΙΟΥΡΟ είχαν φέρει ισοπαλία στην Αλβανία…

*** Από την στιγμή λοιπόν που είχαμε κληρωθεί σε ένα όμιλο με τέτοιους αντιπάλους, δηλαδή Σλοβακία, Λετονία, Λιθουανία και Λουξεμβούργο, έπρεπε να το περιμένουμε ακριβώς αυτό το πράγμα, ότι δηλαδή η πρόκριση θα αποφασίζονταν στα δύο παιχνίδια μας με την Βοσνία. Άρα, οφείλαμε να ξέρουμε ότι έπρεπε να κερδίσουμε τους Βόσνιους στο εδώ ματς.

*** Αν το είχαμε κάνει, με τον Γκέκα, η βαθμολογία τώρα θα ήταν Ελλάδα 27, Βοσνία 24…
Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: