Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2013

Ο κόσμος θέλει Μουντιάλ και το δείχνει!!

Ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος γράφει πως η Εθνική, όσο πατριωτικά κι αν θέλεις να προσεγγίζεις τα δεδομένα, δεν άξιζε την απευθείας πρόκριση.

Ο κόσμος θέλει Μουντιάλ και το δείχνει
Κάποτε, σε παιχνίδια της Εθνικής και μάλιστα με αντιπάλους - γίγαντες, δεν πήγαινε ο Έλληνας φίλαθλος που να τον πλήρωνες!

Χθες το βράδυ, με αντίπαλο το Λιχτενστάιν, που ως δυναμικότητα και όνομα είναι ο ορισμός του αντικινήτρου, πήγαν πολλοί.

Και όχι για να μασουλήσουν... ποπ κορν, αλλά για να δουν ποδόσφαιρο, να συνεγείρουν τους διεθνείς και να τους συνεγείρουν οι παίκτες του Σάντος.

Την τελευταία δεκαετία, η Εθνική έχει αλλάξει σελίδα, έχει ανέβει επίπεδο και ο κόσμος τη βλέπει με άλλο μάτι. Και ας μη βλέπει συγκλονιστικό ποδόσφαιρο, και ας μην το είδε ούτε χθες που επί το πλείστον ο αντίπαλος απαρτιζόταν από ημιπεαγγελματίες και κατ' επέκταση προσφερόταν για... πάρτι.

Οι φίλαθλοι, στο δικό τους πάρτι στις κερκίδες του «Γ. Καραϊσκάκης» δεν πτοήθηκαν. Ούτε ένα σφύριγμα, ούτε ένα... τόσο δα δυσφορίας στα διαστήματα που η εικόνα δεν «τσουλούσε». Συνειδητοποιημένο και ώριμο κοινό, που δεν χάνει το δάσος. Το οποίο δάσος είναι η πρόκριση στο Μουντιάλ.

Η αλήθεια είναι ότι η Εθνική, όσο πατριωτικά και αν θέλεις να προσεγγίζεις τα δεδομένα, δεν άξιζε την απευθείας πρόκριση. Η Βοσνία, που στη σύντομη Ιστορία της ως αυτοτελής ποδοσφαιρική οντότητα, είχε «λιποθυμήσει» πριν από την πρόκληση της μεγάλης διοργάνωσης, αυτή τη φορά τα κατάφερε, σημειώνοντας αισθητά περισσότερα γκολ από την ελληνική ομάδα.

Πέραν τούτου, στις μεταξύ τους αναμετρήσεις πέτυχε μία ξεκάθαρη νίκη στη Ζένιτσα κι απέσπασε ισοπαλία στο Νέο Φάληρο. Ομως, και η δική μας ομάδα δεν είναι για... τα μπάζα, μην τρελαθούμε! Κάθε άλλο. Πηγαίνουμε σε μπαράζ ως η καλύτερη δεύτερη στους ομίλους.

Πηγαίνουμε με το όπλο της συνεπούς -σχεδόν αδιάλειπτης- παρουσίας την τελευταία δεκαετία στα σημαντικά ραντεβού. Τα υπόλοιπα, βέβαια, θα τα δείξει σε πρώτο χρόνο η κλήρωση της Δευτέρας στη Ζυρίχη. Και σε δεύτερο χρόνο η απόδοση των διεθνών στην αγωνιστική διαδικασία.

Η χθεσινή εμφάνιση ήταν κακή, για να μην κρυβόμαστε. Ωστόσο δεν προσφέρεται, σε καμία περίπτωση, για ασφαλή πρόγνωση. Διαφορετική το χθεσινοβραδινό παιχνίδι, διαφορετική η διπλή υποχρέωση που περιμένει το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα στα ματς του Νοεμβρίου. Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: