Τρίτη 30 Απριλίου 2013

Από το βούρστ στο… βρουμ! 3 Φορές!!

Ο Χρύσανθος Τσαλτίδης κάνει καζούρα στους συμπολίτες -μέσω του blog του στο gazzetta.gr- καθώς τελικά είδαν και άκουσαν την εθνική οδό να ρωτάει και να ανησυχεί για τα... βρουμ βρουμ που φώναζαν όλη την σεζόν και την ίδια στιγμή αναφέρεται στην ΓΣ της ΚΜΑ και την επόμενη μέρα στον Άρη!
Είπα να το καθυστερήσω λίγο για να έχω μία συνολική εικόνα της κατάστασης για την ΚΜΑ. Για αυτό αρχικά διάβασα όλα τα μμε για να… διαπιστώσω τις τάσεις, άκουσα εκπομπές… δημοσιογραφικές και… παραγωγών με κόσμο, πέρασα από το FB για να φτάσω να γράψω blog στο… ανανεωμένο gazzetta. Θα σας γράψω δυο λοιπόν, προσφορά σε ένα.
H αλήθεια είναι ότι αυτό ακριβώς που θα έγραφα το βράδυ του Σαββάτου μετά το τέλος της ΓΣ της ΚΜΑ, με αυτό που θα διαβάσετε παρακάτω είναι ακριβώς το ίδιο.
Καταρχήν να ξεκινήσω με καζουρίτσα. Ένα ολόκληρο καλοκαίρι οι φίλοι μου οι συμπολίτες με έπρηξαν και με… πάχυναν με πίτσα, μπύρα καναπέ για να τους δω στο Europa League. Κλείνω… πίτσες και μπύρες, αράζω και στον καναπέ και στο τέλος βλέπω τους ίδιους να απολαμβάνουν βιενέζικο βουρστ και καφέ Βιενουά από την ομάδα που στους ομίλους στην συνέχεια αν θυμάμαι καλά δεν έβαλε ούτε γκολ.
Στην συνέχεια όλη την χρονιά τους ακούω και μου γράφουν για τις προσφορές στα τρακτέρ, τα βρουμ, βρουμ, την football league που θα πέσει ο ΑΡΗΣ και διάφορα άλλα παρόμοια. Όσο περνούσε ο καιρός, έβγαζαν γλώσσα και για τον τελικό του κυπέλλου. Θυμάμαι βέβαια και τα σχόλια τις φορές που ο ΑΡΗΣ πήγε στον τελικό. Στην προσπάθεια να υποτιμήσουν τις προκρίσεις του ΑΡΗ, έλεγαν ότι απέκλεισε… μικρές ομάδες όπως ο Ατρόμητος ή η Ξάνθη στα ημιτελικά. Πέρσι ήρθε η μία κατραπακιά με τον Ατρόμητο, φέτος ήρθε η δεύτερη που είναι βέβαια και χειρότερη γιατί για μία ακόμα φορά τα πούλμαν θα μείνουν στην Θεσσαλονίκη.
Η μεγαλύτερη οπαδική μετακίνηση παραμένει η μετακίνηση των οπαδών του ΑΡΗ στο ΟΑΚΑ και θα πρέπει οι συμπαθείς συμπολίτες για μία ακόμα χρονιά να βλέπουν τις κατακίτρινες κερκίδες του ΟΑΚΑ και να νιώθουν το συναίσθημα που όλη την χρονιά ένιωθε ο φίλος του ΑΡΗ.
Η υπεροψία και η διακωμώδηση της δύσκολης κατάστασης του άλλου είναι στοιχεία νεοπλουτισμού που και ο ΑΡΗΣ έχει πληρώσει στο παρελθόν. Ελπίζω όταν ξεφύγει από τα μπάτζετ του1 εκ ευρώ που είχε φέτος και έρθει επιτέλους ένας άνθρωπος ΜΕ ΧΡΗΜΑΤΑ να βοηθήσει τον μεγαλύτερο σύλλογο της Μακεδονίας να έχουμε μάθει από τα λάθη μας.
Σε κάθε περίπτωση όμως μπορούμε να μεταφέρουμε τις ερωτήσεις στους συμπολίτες που για να μην πετάξουν στο κάλαθο των αχρήστων τα σκετσάκια που έκαναν για όσους ρωτάνε και ανησυχούν τα τα προσαρμόσουν ανάλογα.
Η αλήθεια είναι ότι από το βράδυ του Σαββάτου η εθνική οδός ρωτάει και ανησυχεί. Μετά τα βουρστ, γύρισαν μπούμερανγκ και τα βρουμ, τα τρακτέρ έμειναν στα γκαράζ, αλλά είχαν παρέα και τα πούλμαν και μάλιστα… 3 φορές, αφού το… όνειρο της μεγαλύτερης οπαδικής μετακίνησης έμεινε άπιαστο για τρίτη συνεχόμενη χρονιά.
Η αλήθεια είναι ότι χαλάρωσε και τον εγκέφαλο του αρειανού οπαδού με όσα άκουγε στην ΓΣ της ΚΜΑ. Μόλις παίχτηκε και η μεγάλη επιτυχία «Δεν σου κάνω τον Ράγιο» (http://www2.allaboutaris.com/itemtv.asp?tid=2987), μπορούσε να ακούσει άλλο ένα 5άωρο συνέλευσης.
Πάμε στην ΓΣ της ΚΜΑ. Δεν θα κάτσω να αναλύσω όσα είπε ο Σκόρδας, ο Γρόλλιος, ο Αβάνογλου ή όποιος άλλος. Η συνέλευση ήταν ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΙΔΙΑ, αλλά με αλλαγή ρόλων. Αυτοί που τα… άκουγαν τα προηγούμενα χρόνια, το Σάββατο την… έλεγαν. Θα γράψω κάτι που είχα πει και στις προηγούμενες συνελεύσεις όταν τα… άκουγαν οι… σκορδικοί. Υπάρχει ΓΣ με παρουσία 1000-2000 ατόμων που να μην έχει εντάσεις, φωνές, κατηγορίες και παρόμοια περιστατικά. Το ίδιο θα πω και τώρα.
Τότε φυσικά εύκολα ήθελαν ορισμένοι να το παρεξηγήσουν, μπορεί να κάνουν και τώρα το ίδιο. Άλλωστε αρκετοί εκλαμβάνονται τα γεγονότα με αυτόν που ακολουθούν και δεν φοβάμαι να σας γράψω ότι αν διαπιστώσατε ότι το ίδιο έκανα και εγώ σε συγκεκριμένες περιπτώσεις ήταν μέγα λάθος γιατί στην τελική για το καλό του ΑΡΗ υποτίθεται λειτουργείς εντός της Λέσχης, όχι των παραγόντων του.
Όλα όμως τα λεφτά για να καταλάβουμε όλοι μας τι συμβαίνει στον ΑΡΗ πόσο έχει απαξιωθεί η ΚΜΑ (καταγράψαμε και άλλο ρεκόρ, την στιγμή που η ομάδα καίγεται, 3 ώρες δεν μπορούσαμε να συμφωνήσουμε στο ύψος της συνδρομής, ενώ μόλις την Παρασκευή σταματήσαμε να μαλώνουμε για το αν θα λέγεται Λέσχη ή ΚΜΑ ο φορέας και αυτό γιατί βγήκε δικαστική απόφαση) δεν είναι η παρουσία μόλις 347 τακτοποιημένων μελών, το ότι οι υποψήφιοι για τις εκλογές της ΚΜΑ παρέθεσαν τα προγράμματα τους ενώπιον 50 ατόμων στις 12 το βράδυ, ότι στην ουσία καταργήθηκε η ΚΜΑ αφού στις εκλογές δεν θα ψηφίσουν τα μέλη της, αλλά οι κάτοχοι των διαρκείας ή ότι διαφωνούσαν και αλληλοκατηγορούνταν ο Σκόρδας με τον  Αβάνογλου.
Το πιο σημαντικό ήταν πώς όταν μίλησε ο Αβάνογλου και κατηγόρησε ευθέως τον Σκόρδα σηκώθηκε και του κινήθηκε προς το μέρος του ο γραμματέας (!!!) της συνέλευσης φωνάζοντας «Αυτά δεν τα έλεγες για τον Κόντη».
Καταρχήν προφανώς δεν ξέρει τον Αβάνογλου, ο οποίος είχε φτάσει στο σημείο να θέλει να επιστρέψει την σουίτα που αγόρασε στο Βικελίδης λόγω Κόντη και έχοντας ανταλλάξει ουκ ολίγα μπινελίκια.
 Δεν είναι αυτή όμως η ουσία του θέματος. Η ουσία είναι ότι ο Αρειανός δεν ακούει τι λέει ο… σκορδικός ή ο κοντικός. Τι προτείνει ο Α ή ο Β. Το μόνο που νοιάζει είναι ο ένας να βγάλει το μάτι του άλλου και να… αποδειχθεί ποιος έβλαψε περισσότερο την ομάδα.
Η δική μου άποψη είναι ότι είτε η επόμενη μέρα στον ΑΡΗ θέλει τον Σκόρδα πρόεδρο ή τον Κόντη… επενδυτή, η μίρλα, η γκρίνια και η μουρμούρα θα μας οδηγήσει στα μονοπάτια της… ΑΕΚ.
Και επειδή στον ΑΡΗ το… επικοινωνιακό τρικ του γηπέδου έχει χαθεί προ ετών και αποδείχθηκε άλλη μία μπαρούφα και ένας… παπάς που τον φάγαμε όλοι μας και φτύσαμε και τα κουκούτσια, για μένα δεν υπάρχει άλλος δρόμος.
Βρισκόμαστε εν αναμονή του πορίσματος το οποίο βέβαια ότι και να λέει θα αμφισβητηθεί από τους εμπλεκόμενους ανάλογα με τα αποτελέσματά του. Βρισκόμαστε εν αναμονή του 99 (ακόμα και σε αυτό δεν μπόρεσαν να συμφωνήσουν και το εκπληκτικό ήταν ότι ο πρόεδρος της διοίκησης που έδωσε την τελική εντολή για να τρέξει το 99, έλεγε πως δεν θα υπαχθούμε και η πρώην διοίκηση δήλωνε σίγουρη ότι θα μπει στο 99 ο ΑΡΗΣ!) και φυσικά ΟΛΟΙ πρέπει να καταλάβετε ότι στενεύουν και τα περιθώρια με τις οφειλές σε παίκτες και προπονητές.
Ο ΑΡΗΣ χρειάζεται να διαφοροποιήσει το μοντέλο της ΚΜΑ… χθες και να αλλάξει ο ρόλος της απέναντι στην ΠΑΕ. Ο ΑΡΗΣ σήμερα χρειάζεται ΕΝΑΝ ΕΠΕΝΔΥΤΗ που να μην έχει καμία απολύτως σχέση με το παρελθόν. Να θέσει τους πάντες στο περιθώριο και να πατήσει την επανεκκίνηση του συλλόγου. Οι μεγαλύτεροι ευεργέτες του συλλόγου να είναι όλοι οι πρώην  και τα πάντα να αποτελούν σκευωρίες και λασπολογία εις βάρος τους, οφείλουν να καταλάβουν ότι πρέπει επιτέλους να κάτσουν στην άκρη, τουλάχιστον αν ο ρόλος τους θα είναι και πάλι διαχειριστικός.
Από την στιγμή που η ΑΕΚ… επέλεξε να πάρει την θέση μας και μας δίνει την ευκαιρία να το κάνουμε στην Λίγκα, αν μη τι άλλο ΕΣΤΩ ΓΙΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ας φερθούμε όλοι έξυπνα, αφήνοντας εγωισμούς και μικροσυμφέροντα στην άκρη.
Επειδή όμως το τελευταίο είναι απλά και μόνο μία ευχή, οι… περίφημοι επενδυτές ας μας κάνουν την χάρη και ας εμφανιστούν πριν να είναι πολύ αργά. Αν δεν έρθουν και στις 18 Μαίου θα μαλώνουν οι σκορδικοί με τους κοντικούς ή θα τα βρίσκουν οι αντικοντικοί με τους σκορδικούς και οι αντισκορδικοί με τους κοντικούς. Ο κόσμος κουράστηκε να ακούει για το ίδιο θέμα να μαλώνουν οι ίδιοι… γάιδαροι μέσα στον ΔΙΚΟ ΤΟΥ αχυρώνα.
Επειδή όμως την ίδια στιγμή ο όποιος επενδυτής μπορεί ή παπάς να είναι ή όντως να περιμένει το 99, στις 25 Μαίου πρέπει να παρουσιαστείτε ΟΛΟΙ ΕΤΟΙΜΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ. Όχι να προσπαθήσετε να πάρετε τις εκλογές με φτηνή αντιπολιτευτική τακτική, αλλά ΜΕ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ, ΠΛΑΝΟ ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΟ για την επόμενη μέρα. Ίσως τότε να υπάρχει και μία ελπίδα, εφόσον τα μίση και τα πάθη του παρελθόντος τα αφήσετε εκεί όπου δημιουργήθηκαν. Πίσω σας…
ΥΓ 1 Γιατί πρέπει να ανέβει στο βήμα ο εκπρόσωπος του SUPER-3 για να σταματήσουν τις γιούχες και τις λεκτικές επιθέσεις οι… μάγκες του όχλου;
ΥΓ2 Πλάκα, πλάκα μήπως η ειρωνική πρόταση για συνδρομή 10.000 ευρώ είναι και το μέλλον για την ΚΜΑ σε μία βουλή των αντιπροσώπων που είχε προτείνει θεωρώ σε λάθος τάιμινγκ τότε, αλλά κατάλληλο σήμερα (και με συγκεκριμένες διαφοροποιήσεις)  ο επί σειρά ετών συνεργάτης  μου ο Περι; Το γράφω για ένα απλό λόγο. Μία τέτοια έστω… ουτοπική πρόταση ακούστηκε το Σάββατο; Όχι. Μόνο αφορισμοί, παρελθοντολογία και μετατόπιση ευθυνών.
ΥΓ3 Με τα 10 διαρκείας που έχω πόσες φορές ψηφίζω; Θέλει προσοχή το θέμα. ΜΕΓΑΛΗ!
ΥΓ4  Γιατί δεν έχει ανοίξει ακόμα η ΑΜΚ; Πόσο κακό μπορεί να κάνει ένας… επενδυτής αφού δεν θα μπορέσει να πάρει πάνω από το 35-36% των μετοχών με δεδομένο ότι έχουν προτεραιότητα παλαιοί μέτοχοι και θα μετοχοποιηθούν οι καρτέλες; Ποιο είναι πιο σημαντικό θέμα προς συζήτηση στην ΓΣ; Αυτό ή πως θα λέγεται ο φορέας και πόσο θα πληρώνει το χρόνο το μέλος; Μήπως τελικά ο στόχος είναι να συζητάμε 10 ώρες για μπαρούφες για να… περνάνε οι σημαντικές αποφάσεις στις… καθυστερήσεις;         
Πηγή:gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: