Τρίτη 30 Απριλίου 2013

Μεγάλη… εβδομάδα!!

Ματς που θα κρίνουν πολλά περιλαμβάνει το πρόγραμμα της 25ης αγωνιστικής για την Α1. Ξεχωρίζει το Πανιώνιος-Ολυμπιακός, σπουδαία παιχνίδια στη μάχη της παραμονής.

Μεγάλη… εβδομάδα
Για κάποιους θα έρθει πρόωρα η Ανάσταση, άλλοι όμως δεν θα αποφύγουν τη Σταύρωση. Η 25η αγωνιστική της Α1 περιλαμβάνει μεγάλα ματς που κρίνουν πολλά.

Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον εστιάζεται στη μονομαχία του Πανιωνίου με τον Ολυμπιακό στη Νέα Σμύρνη. Οι «κυανέρυθροι» θα παίξουν χωρίς τον κόσμο τους (αφού το ΑΣΕΑΔ δεν εκδίκασε την προσφυγή για την ποινή μίας αγωνιστικής από το ματς με τον Παναθηναϊκό), αλλά και τον τραυματία πρώτο σκόρερ της ομάδας, Νίκο Παππά. Θέλουν, ωστόσο, τη νίκη για να αυξήσουν τις πιθανότητές τους να τερματίσουν στη δεύτερη θέση. Οι «ερυθρόλευκοι», που έχουν εξασφαλίσει μαθηματικά την πρώτη θέση της κανονικής περιόδου, θα δώσουν το τελευταίο τους επίσημο ματς πριν το Final 4 του Λονδίνου με τα γνωστά προβλήματα (Μάντζαρης-Μαυροειδής) και τον Πέρκινς στη δωδεκάδα αντί του Γκετσεβίτσιους.

Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται χωρίς κόσμο τον Κολοσσό Ρόδου στο πρώτο του ματς μετά τον αποκλεισμό από την Ευρωλίγκα. Ο Αργύρης Πεδουλάκης δεν έχει αγωνιστικά προβλήματα και ζητεί από τους παίκτες του σοβαρότητα, καθώς η δεύτερη θέση της κανονικής περιόδου δεν έχει εξασφαλιστεί και εκκρεμούν τα δύσκολα ματς με Απόλλωνα στην Πάτρα (εξ αναβολής, όπως και το εντός με την Καβάλα που θα είναι επίσης κεκλεισμένων των θυρών) και ΠΑΟΚ στην Πυλαία, την ώρα που ο Πανιώνιος… καραδοκεί. Οι Ροδίτες, που δεν έχουν απουσίες, θα παίξουν δίχως άγχος καθώς με τη νίκη την περασμένη αγωνιστική στην Καβάλα έχουν εξασφαλίσει τη σωτηρία.

Ο Άρης υποδέχεται την Καβάλα με τις δύο ομάδες να θέλουν τη νίκη για διαφορετικούς λόγους. Οι μεν «κίτρινοι» για να παραμείνουν ζωντανοί στη διεκδίκηση της έκτης θέσης (που συνεπάγεται αποφυγή συνάντησης με «αιωνίους» στον πρώτο γύρο των play offs), οι δε φιλοξενούμενοι-με τον Βαγγέλη Αλεξανδρή στον πάγκο να επιστρέφει σαν αντίπαλος στην ομάδα που άρχισε τη σεζόν φέτος-για να διατηρήσουν τις λίγες ελπίδες τους για σωτηρία.

Το Ρέθυμνο φιλοξενεί το Περιστέρι, επίσης με διαφορετικά κίνητρα για τη νίκη. Για τους Κρητικούς είναι ένα τεστ εν όψει των αναμετρήσεων των play offs με τον ΠΑΟΚ, για τους φιλοξενούμενους η νίκη είναι ζητούμενο προκειμένου να έχουν την τύχη για την παραμονή τους στα χέρια τους πριν το κεκλεισμένων των θυρών ματς της τελευταίας αγωνιστικής απέναντι στον Ηλυσιακό.

Ο Ηλυσιακός αντιμετωπίζει τον ΚΑΟΔ και με νίκη εξασφαλίζει τη σωτηρία του μπροστά στο κοινό του, ενώ οι Δραμινοί δεν έχουν βαθμολογικό κίνητρο, αφού δεν ελπίζουν και δεν… φοβούνται τίποτα.

Τέλος, ο Πανελευσινιακός αντιμετωπίζει τον Ίκαρο και με νίκη κάνει αποφασιστικό βήμα για να σωθεί. Η ομάδα της Καλλιθέας, που θα παίξει χωρίς Σίμτσακ και Λαρεντζάκη, θέλει τη νίκη για να κρατηθεί στην έκτη θέση.

Αναλυτικά η 25η αγωνιστική:

Κυριακή 28/4

Απόλλων Πατρών-ΠΑΟΚ 87-83

Μεγάλη Τρίτη 30/4

Άρης-Καβάλα 16:00
Ρέθυμνο-Περιστέρι 16:00
Ηλυσιακός-ΚΑΟΔ 16:00 (ΕΤ1)
Πανελευσινιακός-Ίκαρος Καλλιθέας 16:00
Παναθηναϊκός-Κολοσσός Ρόδου 18:00 (κεκλεισμένων των θυρών)
Πανιώνιος-Ολυμπιακός 18:15 (ΝΕΤ, κεκλεισμένων των θυρών)

Αναλυτικά η 26η αγωνιστική:

Κολοσσός Ρόδου-Άρης
ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός
Καβάλα-Ρέθυμνο
Περιστέρι-Ηλυσιακός (κεκλεισμένων των θυρών)
ΚΑΟΔ-Πανελευσινιακός
Ίκαρος Καλλιθέας-Πανιώνιος
Ολυμπιακός-Απόλλων Πατρών Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: