Τρίτη 30 Απριλίου 2013

Μεγάλη… Λεωφόρος!!

Αύξηση της χωρητικότητας της Λεωφόρου μέχρι 22.000 θέσεις προβλέπει το πλάνο του Γιάννη Αλαφούζου. Σιγουριά από τον πρόεδρο του Παναθηναϊκού για την αδειοδότηση.

Μεγάλη… Λεωφόρος
Η Λεωφόρος θα είναι η έδρα του Παναθηναϊκού όχι μόνο για την επόμενη περίοδο, αλλά και για τα επόμενα χρόνια. Ο Γιάννης Αλαφούζος το επιβεβαίωσε χθες στη διάρκεια της διοικούσας επιτροπής στους συνεργάτες του τονίζοντας παράλληλα πως η χωρητικότητα του γηπέδου θα αυξηθεί σταδιακά. Σε πρώτη φάση με επιπλέον 4.000 θέσεις θα φτάσει τις 20.000, ενώ βάσει όσα του μετέφερε τεχνικός που έκανε σχετική μελέτη μπορεί να ανέβει στις 22.000-25.000.

Όλα αυτά, ωστόσο, όχι άμεσα. Αυτό που προέχει είναι να παραδοθεί το γήπεδο προς χρήση το ταχύτερο δυνατό. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΑΕ το «Απόστολος Νικολαΐδης» θα είναι έτοιμο προς χρήση μέχρι τις 15 Ιουλίου, συνεπώς εφόσον η ομάδα αγωνιστεί στην Ευρώπη και στον δεύτερο προκριματικό γύρο του Europa League θα μπορεί να το χρησιμοποιήσει σαν έδρα.

Αναφορικά με τα διαρκείας, στόχος είναι να κυκλοφορήσουν το ταχύτερο δυνατό, ίσως και μέσα στο Μάιο. Η διοίκηση θα ήθελε να διατεθεί πενταψήφιος αριθμός καρτών, προκειμένου από τα έσοδα να ανακουφιστεί το ταμείο της ΠΑΕ. Ο Γιάννης Αλαφούζος προτίθεται να έχει επαφές με τους οπαδούς εν όψει της επόμενης σεζόν, καθώς το γήπεδο είναι πιο μικρό, με τις κερκίδες πιο κοντά στον αγωνιστικό χώρο και ο κίνδυνος τιμωρίας ελλοχεύει. Και δεν είναι καιροί για πρόστιμα ή άλλες τιμωρίες. Ενδεικτικό είναι πως για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα ρευστότητας θα εκδοθεί ομολογιακό δάνειο 5 εκατ. ευρώ, με χρήματα που θα καλύψει ο Γιάννης Αλαφούζος. Εφόσον δεν καταφέρει να πάρει τα λεφτά του πίσω σε βάθος επταετίας, θα μετοχοποιήσει το ποσό.

Πάντως για το ζήτημα της αδειοδότησης ο πρόεδρος της ΠΑΕ εμφανίστηκε και πάλι αισιόδοξος στα όρια της βεβαιότητας. «Έχουμε κάνει όλες τις ενέργειες, έχουμε καταθέσει το πλάνο βιωσιμότητας και λογικά δεν θα έχουμε πρόβλημα να πάρουμε αδειοδότηση», τόνισε στους συνεργάτες του. Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: