Τρίτη 30 Απριλίου 2013

Πετράκης: «Υπάρχουν οι βάσεις για κάτι καλύτερο»

Την άποψη ότι ο ΟΦΗ έχει τις βάσεις για να κάνει κάτι καλύτερο στο μέλλον εξέφρασε ο Γιάννης Πετράκης.

Πετράκης: «Υπάρχουν οι βάσεις για κάτι καλύτερο»
Περήφανος για τους παίκτες και για την πορεία του ΟΦΗ τη φετινή σεζόν δήλωσε ο Γιάννης Πετράκης.

Ο Έλληνας τεχνικός δήλωσε χαρούμενος που η φιλοσοφία που πέρασε στην ομάδα κατάφερε να τους οδηγήσει σε θετικά αποτελέσματα, αλλά και να αναδείξει τον χαρακτήρα των παικτών.

Όσον αφορά στο μέλλον του στον κρητικό πάγκο τόνισε πως ακόμη δεν έχει συζητήσει με τη διοίκηση.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στην κάμερα του «ΚΡΗΤΗ TV»:

Για τον ΟΦΗ:
«Είμαι υπερήφανος, γιατί μέσα από την αλλαγή του τρόπου παιχνιδιού, βοηθήθηκε η ομάδα να πάρει κάποια αποτελέσματα. Βοηθήθηκαν κάποιοι ποδοσφαιριστές και ανταπέδωσαν, κάτι που είχε κέρδος για την ομάδα. Υπήρξαν κάποιαν άσχημα αποτελέσματα, όμως με σκληρή δουλειά καταφέραμε να περάσουμε κάποια πράγματα για τη φιλοσοφία. Είμαι περήφανος για όλα τα παιδιά, έδειξαν χαρακτήρα και ανέλαβαν μεγάλη ευθύνη, ειδικά στο δεύτερο γύρο».

Για τα προβλήματα που αντιμετώπισαν κατά τη διάρκεια της σεζόν:
«Δε θέλω να σταθώ στα… μαγειρέματα, εμείς είμαστε μια ομάδα πεντακάθαρη. Ούτε να αναφερθώ σε άλλους παράγοντες. Θέλω να σκέφτομαι θετικά και να μεταφέρω, αυτή την θετική ενέργεια. Δεν παραπονέθηκα για κάτι, όμως αυτό δε σημαίνει ότι δεν υπήρχαν προβλήματα. Για παράδειγμα στο τελευταίο ματς με τον Αστέρα Τρίπολης απουσίαζαν πολλοί παίκτες. Εγώ ποτέ δε θέλησα να αναδείξω, ότι είχαμε απουσίες. Ανεξάρτητα, ότι δεν είχαμε την πολυτέλεια να μην έχουμε διαθέσιμους παίκτες, όπως ο Παπάζογλου, ο Κουτσιανικούλης, ο Μπούρμπος και άλλοι. Για μεγάλο διάστημα, δεν είχαμε τη δυνατότητα να αντικαθιστούμε ποδοσφαιριστές».

Για τον ίδιο και τους παίκτες:
«Δεν είναι δουλειά μου να κάνω εκτίμηση για τον εαυτό μου. Έχω ήσυχη τη συνείδηση μου, έκανα αυτό που μπορούσα για την ομάδα. Είμαι χαρούμενος, που η ομάδα πέτυχε το στόχο της, με έντιμο τρόπο και με τη βοήθεια όλων όσων είναι δίπλα στον ΟΦΗ. Δεν είναι σωστό και πρέπον να σχολιάζω ατομικά. Είναι άδικο να πούμε οι τερματοφύλακες είχαν την ευθύνη ή τι έκανε κάθε παίκτης. Το ποδόσφαιρο είναι παιχνίδι λαθών, αυτός που δεν κάνει λάθη είναι ο πιο σπουδαίος».

Για το μέλλον του:
«Δεν υπάρχει κάτι από την πλευρά της διοίκησης, που να αφορά την δική μου δουλειά. Δεν ξέρω γιατί κάποιοι μεταφέρουν αυτά τα πράγματα. Όταν κλείνει μια χρονιά, πρέπει να υπάρξει ηρεμία, να γίνει μια αποτίμηση με όλους τους παραμέτρους. Στο ποδόσφαιρο δεν υπάρχει κάτι μόνιμο, θεωρώ ότι είμαστε εφήμεροι και περαστικοί. Δεν βρίσκω το λόγο και σε τι ωφελεί, κάποιοι να μεταφέρουν αυτά τα πράγματα. Έχουμε πει με τη διοίκηση να μιλήσουμε μετά το Πάσχα. Εννοείτε ότι θέλω να συνεχίσω στον ΟΦΗ. Η ομάδα είχε περάσει μεγάλες δυσκολίες, αλλά αυτή τη στιγμή υπάρχουν 23 συμβόλαια, και ποδοσφαιριστές που έδειξαν ότι μπορούν να ανταπεξέλθουν. Η ομάδα είναι σε μια σπουδαία κατάσταση, προς την θετική πλευρά. Μπορεί να γίνει μια καλή διαχείριση και να πάει προς το… δρόμο που όλοι θέλουμε. Πάντα βάζω όραμα που μπορεί να πάει η ομάδα, για όσο καιρό την υπηρετώ. Θεωρώ, ότι υπάρχουν οι βάσεις και μπορούν να γίνουν βήματα μπροστά».

Δεν υπάρχουν σχόλια: