Τρίτη 30 Απριλίου 2013

Στα άκρα με Δώνη

«Εχθρικές» και ψυχρές θεωρούνται πλέον οι σχέσεις του Γιώργου Δώνη με τους Ιβάν Σαββίδη και Γκέρμαν Τσιστιακόφ, με τον ΠΑΟΚ να έχει τα δικά του τεκμήρια για την λύση του συμβολαίου του προπονητή.

Στα άκρα με Δώνη
Την απόφαση να καταγγείλει τη σύμβαση με τον Γιώργου με υπαιτιότητά του έλαβαν στον ΠΑΟΚ.

Στον «Δικέφαλο του Βορρά» και συγκεκριμένα ο Ιβάν Σαββίδης εξοργίστηκε από την κίνηση του 44χρονου τεχνικού να στείλει εξώδικο στην ΠΑΕ από την οποία ζητούσε προστασία για να μπορέσει να προπονήσει χωρίς προβλήματα την ομάδα εν όψει της διαδικασίας των πλέι οφ.

Ωστόσο, εκείνο που ενόχλησε περισσότερο τους Θεσσαλονικείς ήταν η αναφορά του Έλληνα προπονητή, ο οποίος υποστηρίζει ότι ο Ζήσης Βρύζας (εκφράζοντας και τον μεγαλομέτοχο) ζήτησε να παραιτηθεί και κατ’ επέκταση να μη διεκδικήσει αποζημίωση, υπό την απειλή της οργής του κόσμου σε βάρος του.

Για αυτό τον λόγο ο Σαββίδης έδωσε εντολή να προχωρήσει η διοίκηση σε καταγγελία της σύμβασης με τον Δώνη, δίνοντάς του μόνο τα δεδουλευμένα του και όχι τις 200.00 που είναι αποζημίωση.

Σύμφωνα με το συμβόλαιο που υπέγραψαν οι δύο πλευρές στα τέλη του περασμένου Φεβρουαρίου, «σε περίπτωση που η ΠΑΕ ΠΑΟΚ καταγγείλει την παρουσία για σπουδαίο λόγο ή από υπαιτιότητα του του προπονητή, δεν οφείλει σε αυτόν οποιοδήποτε άλλο ποσό ως αποζημίωση πέρα από τα δεδουλευμένα.

Ειδικά προβλέπεται ότι σπουδαίο λόγο, πέραν των γενικά παραδεκτών ως τέτοιων συνιστούν ενδεικτικά η περίπτωση που, εξαιτίας ιατρικών λόγων, ο προπονητής δεν μπορεί να παρέχει τις υπηρεσίες του για περίοδο μεγαλύτερη ων τεσσάρων εβδομάδων, η ποινική ή πειθαρχική δίωξή του για υποθέσεις ντόπινγκ ή “στημένων αγώνων”, η ποινική καταδίκη του με τελεσίδικη απόφαση σε ποινή άνου του ενός έτους για αδίκημα από τα προβλεπόμενα στο άρθρο 3, του ν. 2725/1999, η ανάκληση της άδειας άσκησης του επαγγέλματος του προπονητή κλπ
».

Σε διαφορετική περίπτωση ο ΠΑΟΚ έπρεπε να καταβάλει στον Δώνη αποζημίωση 200.000 ευρώ, όπως ορίζεται στο άρθρο 5,4: «Σε περίπτωση καταγγελίας της παρούσας από την ΠΑΕ ΠΑΟΚ λόγω ανεπιτυχών αποτελεσμάτων, χωρίς σπουδαίο λόγο ή από τον προπονητή για σπουδαίο λόγο από υπαιτιότητα της ΠΑΕ ΠΑΟΚ οφείλει ωςς αποζημίωση λόγω εύλογης και δίκαιης ποινικής ρήτρας τα παρακάτω ποσά:

α) αν η καταγγελία γίνει μέχρι και δέκα ημέρες μετά τον τελευταίο επίσημο αγώνα της ΠΑΕ ΠΑΟΚ για την αγωνιστική περίοδο 2012/13, η ΠΑΕ ΠΑΟΚ οφείλει ως αποζημίωση το σύνολο των ποσών που έπρεπε να καταβληθούν σύμφωνα με την παρούσα μέχρι 31-05-2013 και επιπλέον το ποσό των 200.000 ευρώ καθαρά.

β) αν η καταγγελία γίνει από την ενδέκατη ημέρα, μετά τον τελευταίο επίσημο αγώνα της ΠΑΕ ΠΑΟΚ για την αγωνιστική περίοδο 2012/13 και έπειτα, η ΠΑΕΠ ΑΟΚ οφείλει ως αποζημίωση το σύνολο του ποσού που έπρεπε να καταβληθούν σύμφωνα με την παρούσα μέχρι τη λήξη της, δηλαδή μέχρι 31-05-2014…
».novasport fm

Δεν υπάρχουν σχόλια: