Τρίτη 30 Απριλίου 2013

FIFA: Τέλος ο Χαβελάνζε λόγω δωροδοκίας!!

Ο επίτιμος πρόεδρος της FIFA εξωθήθηκε σε παραίτηση καθώς η πειθαρχική επιτροπή της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας έκρινε ότι είχε λάβει χρήματα μέσω δωροδοκιών…
Για 24 χρόνια, από το 1974 ως το 1998, ο Ζοάο Χαβελάνζε ήταν το «μεγάλο αφεντικό» του παγκοσμίου ποδοσφαίρου. Ο Βραζιλιάνος παράγοντας ήταν πρόεδρος της FIFA σε αυτό το διάστημα, πριν ανέβει στον θώκο ο Σεπ Μπλάτερ, όμως, φαίνεται πως δεν αντιστάθηκε κι αυτός στον πειρασμό της δωροδοκίας.
Η Πειθαρχική Επιτροπή της FIFA έκανε έρευνα και διαπίστωσε πως ο Χαβελάνζε μαζί με τους Ρικάρντο Τεϊσέιρα και Νικόλας Λέοθ, μέλη της εκτελεστικής επιτροπής στην προεδρία του, είχαν πάρει χρήματα για να κάνουν… διάφορα χατίρια σε ομοσπονδίες και παράγοντες. Συνεπώς, ο Χαβελάνζε ωθήθηκε σε… άτακτη παραίτηση από τη θέση του προέδρου της FIFA με τον πρόεδρο της Επιτροπής, Χανς Γιόακιμ Εκερτ να τονίζει πως ο Μπλάτερ δεν χειρίστηκε σωστά το σκάνδαλο!
«Ο κύριος Χαβελάνζε είχε για αρκετό καιρό μια επίτιμη θέση που όμως δεν τον καθιστά αξιωματούχο σύμφωνα με τους κανονισμούς. Επιπλέον, παραιτήθηκε από την θέση του ως επίτιμος πρόεδρος στις 18/4/2013», αναφέρει μεταξύ άλλων η επίσημη αναφορά που έκανε η Πειθαρχική Επιτροπή της FIFA.
Πηγή: onsports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: