Τρίτη 30 Απριλίου 2013

Η τραγική όψη του νομίσματος!!

Ο Γιώργος Τσακίρης γράφει στο blog του για όσα (επίπονα) βιώνουν οι υπάλληλοι της ΠΑΕ ΑΕΚ.
Θαρρώ πως έχω καταστήσει σαφές με κάθε τρόπο την επιθυμία μου για υποβιβασμό της ΠΑΕ ΑΕΚ στην Γ΄ κατηγορία προκειμένου να επιστρέψει πιο δυνατή από ποτέ στην Σούπερ Λίγκα και με μοναδικό στόχο να πρωταγωνιστήσει και να κατακτήσει ένα ακόμη τίτλο (τον 12ο της ιστορίας της) στο νέο της «σπίτι» στην Νέα Φιλαδέλφεια, εκεί που τα όνειρά μας έχουν γίνει μπάζα δέκα ολόκληρα χρόνια...
Για μένα είναι ξεκάθαρο πώς μόνο μ' αυτόν τον τρόπο, μόνο μέσω του restart, η Ενωση θα καταφέρει να επιστρέψει δυνατή. Αφού πρώτα θα έχει καθαρίσει και από... μέσα, αφού πρώτα προκύψει η ένωση όλων των δυνάμεών της (και δεν εννοώ μόνο τα πορτοφόλια, αλλά κυρίως τον κόσμο της), αφού πρώτα γίνουμε ένα εμείς για να εκδικηθούμε όλους αυτούς.
Δεν έχει καμία λογική και ουσία η συνέχεια της φαρσοκωμωδίας. Διότι τέτοια είναι η συμμετοχή σ' αυτό το πρωτάθλημα. Η ΑΕΚ δεν μπορεί να δέχεται να είναι κομπάρσος σε ένα έργο που άλλος έγραψε, σκηνοθέτησε και πρωταγωνιστεί μοιράζοντας όπως εκείνος ήθελε τους ρόλους.
Οι υπόλοιπες ομάδες μπορούν να αποτελέσουν τον ευχάριστο κομπάρσο του, η ΑΕΚ δεν μπορεί να το κάνει αυτό αφού άλλωστε δεν την ήθελαν. Ούτε καν συμπρωταγωνιστής δεν υφίσταται σ' αυτήν την φαρσοκωμωδία! Απίθανο ε; Μπα... Μάλλον αναμενόμενο...
Προσωπικά επιθυμούσα την παραμονή της ΑΕΚ στην Σούπερ Λίγκα ακόμη κι αν χρειαζόταν να γίνει κάποιο σκάνδαλο. Ειλικρινά το γράφω. Ας έβραζαν ΟΛΟΙ εναντίον μας. Ομως το ήθελα για έναν και μόνο λόγο: για να γίνει πράξη το σχέδιο που είχε ο ''αδερφός'' μου Τόλης που είναι ο μοναδικός γνήσιος οπαδός (είτε ήταν οργανωμένος και μπροστά παντού είτε απλά από την... γωνιά του) που με έχει διδάξει τι σημαίνει να αγαπάς πραγματικά μία ομάδα.
Το σχέδιο ήταν απλό: Μένουμε με κάθε τρόπο -θεμιτό και μη- στην κατηγορία και έπειτα πάμε και τους λέμε: Αντίο, να είστε καλά, εμείς υποβιβαζόμαστε για να καθαρίσουμε, θα πονέσουμε αλλά θα γυρίσουμε και θα σας... Αυτό ήθελα. Εγινε τελικά όπως ήθελαν οι άλλοι: ο πρωταγωνιστής της φαρσοκωμωδίας και οι κομπάρσοι του. Ας είναι. Τελικά το αποτέλεσμα το ίδιο θα είναι. Θα γυρίσουμε, στο... σπίτι μας κιόλας το καινούριο και τότε θα εμπεδώσουν όλοι την έννοια και τη σημασία της λέξης ΕΚΔΙΚΗΣΗ (σε αγωνιστικό επίπεδο πάντα).
Ομως πρέπει σ' αυτό το σημείο να σταθώ στους υπάλληλους της ΠΑΕ ΑΕΚ που παραμένουν φυσικά απλήρωτοι και στον αέρα. Υπάλληλοι που τους υποχρεώνουν (ποιοι τολμάνε και πώς να το κάνουν αυτό;) να πάρουν ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ την άδειά τους, οι οποίοι έχουν εναποθέσει τις ελπίδες τους για επιβίωση στον Κύριο, που όπως όλοι μας χρωστάνε (αλλά παραμένουν απλήρωτοι) και που ΥΠΟΦΕΡΟΥΝ.
Αυτή είναι η τραγική όψη του νομίσματος. Πάντα υπάρχουν δυο όψεις... Οσοι επιχειρήσετε να μπείτε στη διαδικασία να μου πρήξετε τον... έρωτα με τα λεφτά που θα χάσει δήθεν το δημόσιο, θα σας πω απλά: ΡΕ ΟΥΣΤ! Υποκριτές και γελοίοι όσοι το λέτε και το πιστεύετε. Και ειδικά όσοι τα γράφετε με υπογραφές όταν εσείς είστε δυο, και τρεις, και τέσσερις φορές χειρότεροι. Αυτό λέγεται ΑΛΗΤΕΙΑ κύριοι... Επανέρχομαι. ΡΕ ΟΥΣΤ που θα πείτε ότι θα χάσει το δημόσιο χρήματα. Εκεί έχουν τον Μάκη Ψωμιάδη, ας βρουν τα λεφτά και ας τα πάρουν. Ούτε ένα, ούτε δυο, αλλά 80 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ έχουν επιδικαστεί στην ΑΕΚ και ακόμη περιμένουμε... Αηδία για ένα Κράτος αηδίας. Τόσο απλά... Και δεν θα πληρώσει ο Ελληνας φορολογούμενος τα χρέη της Ενωσης, καλή είναι η καραμέλα αλλά δεν ισχύει! Αν πέσουμε στην Γ΄ τα χρέη (ΟΛΑ) πάνε στα φυσικά – νομικά πρόσωπα, σε πρώην προέδρους και μετόχους. Αϊντε με τα νούμερα...
Ελπίζω και εύχομαι όποιος αναλάβει και όποια κι αν είναι η επόμενη μέρα στην ΑΕΚ οι υπάλληλοι της που ήταν παιδιά που αγαπάνε την Ενωση και δούλευαν υπό απίθανες και τραγικές συνθήκες να βρουν ανταπόκριση στις ανάγκες τους.
Είναι ''μέσα'' όλα τα παιδιά 6 μήνες τουλάχιστον, με τα τωρινά δεδομένα θα χάσουν τα λεφτά τους (κι είναι κρίμα και άδικο), θα βρεθούν χωρίς δουλειά και χωρίς αποζημίωση (αφού θα προκύψει πτώχευση) και χωρίς καν τη δυνατότητα να πάνε στο ταμείο ανεργίας! Παρακαλώ πολύ κάποιος να τους σκεφτεί... Κι όμως οι ίδιοι τρέμουν να διεκδικήσουν τα χρήματά τους για να μην τους πουν ότι το κάνουν στη χειρότερη στιγμή της ιστορίας της ΑΕΚ. Και μάταια φυσικά ψάχνουν να βρουν κάποιον από τη διοίκηση να τους εξηγήσει τι θα γίνει, τι πρέπει να κάνουν, πώς να κινηθούν, τι να περιμένουν... Δεν βγαίνει κανείς στο τηλέφωνο, τους αναγκάζουν να πάρουν υποχρεωτικά άδεια και ότι χρήματα προκύπτουν (από τηλεοπτικά, από χορηγίες κλπ) πηγαίνουν για να κλείνουν τρύπες και όχι στους λογαριασμούς ανθρώπων με οικογένειες που υποφέρουν!
Κλείνω μ' αυτήν την ευχή: Κάποιος να πάρει την πρωτοβουλία, να σκεφτεί αυτά τα παιδιά και τις οικογένειές τους μια και το μέλλον τους φαντάζει (και μάλλον είναι) πιο μαύρο κι απ' το παρόν τους κάτι που πραγματικά δεν μπορώ να διανοηθώ πως γίνεται. Τόσοι πολλοί μαζεύονται για το γήπεδο και συμφωνώ πως ΚΑΝΕΙΣ από όσους υπάρχουν τώρα (αν εξαιρέσω τον κ. Παππά) δεν οφείλει κάτι σε κάποιον υπάλληλο της ΠΑΕ ΑΕΚ (πλήρωσαν και με το παραπάνω), όμως από λίγα, ελάχιστα, να βάλουν ο καθένας τους θα εξασφαλίσουν τους μισθούς και τις αποζημιώσεις όσων δυστυχώς θα βρεθούν στον... δρόμο μαζί με τις οικογένειές τους... Αυτό μόνο τίποτα άλλο!

Υγ: Μπράβο στον κ. Αλεξίου και στην ομάδα μπάσκετ της ΑΕΚ που κέρδισε την άνοδο στην Α2... Μισή χαρά όμως για την Βασίλισσα, χαρά δεν είναι! Στον κ. Αλεξίου όμως αξίζει ο σεβασμός και η εκτίμηση για τις προσπάθειές του και κυρίως για τα δάκρυά του στη λήξη του αγώνα.

Πηγή:gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: