Τρίτη 30 Απριλίου 2013

Οι... αδιάφοροι!!

Ο αδιάφορος ΚΑΟΔ έβαλε σε μπελάδες τον Ηλυσιακό που «καιγόταν» για τη νίκη αφού επικράτησε με 76-74, στο πλαίσιο της 25ης αγωνιστικής της Α1.

Οι... αδιάφοροι
Ο ΚΑΟΔ, που δεν κυνηγά τίποτα στο φετινό πρωτάθλημα και είναι παντελώς αδιάφορος, κατάφερε να φύγει νικητής από τα Ιλίσια. Οι Δραμινοί επικράτησαν του Ηλυσιακού 76-74 με την ομάδα του Ζευγώλη να λυγίζει από το άγχος και να μπαίνει σε περιπέτειες.

Εξαφανισμένος ο Στόγκλιν από τους γηπεδούχους, Ρόου και Ιωάννου οι πρωταγωνιστές για τους φιλοξενούμενους.

Μπορεί το αποτέλεσμα του συγκεκριμένου ματς να ενδιέφερε μόνο μία ομάδα, τον Ηλυσιακό, αλλά ο ΚΑΟΔ κάθε άλλο παρά αδιάφορος μπήκε στο πρώτο δεκάλεπτο. Με επιθετικά όπλα τους Καλαϊτζίδη και Μισέλ, οι Δραμινοί έκανα δύσκολη την ζωή των παικτών του Ζευγώλη, ο οποίος προσπαθούσε να σκαρφιστεί διάφορα προκειμένουν να διώξει το άγχος από την ομάδα του. Δορκοφίκης και Σπανός ήταν οι πρώτοι που ξεκίνησαν να μπαίνουν στο ματς και σιγά-σιγά ακολούθησαν και οι υπόλοιποι χωρίς όμως ο Ηλυσιακός να παίρνει διαφορά κόντρα στον ΚΑΟΔ (16-16 το πρώτο δεκάλεπτο).

Στην δεύτερη περίοδο, ο Ηλυσιακός σοβάρεψε ακόμα περισσότερο, μπήκε πιο διαβασμένος αλλά ο ΚΑΟΔ ακολουθούσε κατά πόδας στο σκορ. Η είσοδος του Χατζή, οι επιθετικές πρωτοβουλίες που πήρε ο Ντόμινικ Μόρισον και ένα μικρό χαλάρωμα στην άμυνα των Δραμινών έγειραν την πλάστιγγα υπέρ των γηπεδούχων που κατάφεραν να ξεφύγουν ακόμα και με 6 πόντους (43-37), το οποίο ήταν και σκορ ημιχρόνου.

Η ομάδα του Ζευγώλη μπήκε με όρεξη να καθαρίσει το ματς στο τρίτο δεκάλεπτο αλλά οι αποφάσεις που έπαιρναν οι παίκτες δεν ήταν οι ιδανικές. Όμως δύο τρίποντα, ένα του Στόγκλιν και ένα του Χατζή έφερε τον Ηλυσιακό για πρώτη φορά στο +12 (56-44), περίπου τρία λεπτά πριν τέλος της τρίτης περιόδου. Ο Μάρκοβιτς επέμεινε στο κοντό σχήμα που είχε επιλέξει να παίξει ο ΚΑΟΔ από την αρχή σχεδόν του δευτέρου ημιχρόνου και δικαιώθηκε αφού οι Δραμινοί, κυρίως με σκόρερ τον Ιωάννου, κατάφεραν να μειώσουν στους 5 πόντους (60-55) και άγχωσε ξανά του παίκτες του Ηλυσιακού ενόψει του τελευταίου δεκαλέπτου.

Εννιά συνεχόμενοι πόντοι του Ρόου για τον ΚΑΟΔ έδωσαν μια άγρια ομορφιά στο ματς (64-64). Ο Ηλυσιακός όμως είχε τις απαντήσεις με τον Στόγκλιν και τον Δορκοφίκη που ανέβασαν την διαφορά υπέρ της ομάδας τους στο +4. Οι Δραμινοί δεν τα παράτησαν. Ράντοβιτς, Μπάβτσιτς και Νόουλς ανέτρεψαν την διαφορά και έβαλαν τον ΚΑΟΔ σε θέση οδηγού (71-68), δύο λεπτά πριν το τέλος του αγώνα. Το άγχος κυρίευσε τους παίκτες του Ηλυσιακού, ο Σπανός αστόχησε σε δύο βολές, ο Δορκοφίκης έπειτα σε τρίποντο και το ροζ φύλλο αγώνα της νίκης απομακρυνόταν! Το ματς κατέληξε να κριθεί στα τελευταία δευτερόλεπτα και στις βολές. Ο Ιωάννου αστόχησε στις δύο βολές, ο Χατζής ευστόχησε, ο Ρόου έχασε και τις δύο αλλά ο Ιωάννου πήρε το ριμπάουντ και ευστόχησε στη μία βολή από το φάουλ που κέρδισε. Η μπάλα έμεινε στα χέρια του Σπανού στην τελευταία επίθεση και ο Ηλυσιακός ηττήθηκε και έβαλε τον εαυτό του σε μπελάδες σε ό,τι έχει να κάνει την παραμονή του στην Α1.

Τα δεκάλεπτα: 16-16, 43-37 (ημχ), 60-55, 74-76

Ηλυσιακός (Ζευγώλης): Καυκής 4π., Αράπης 3π., Αναγκόνιε 10π., Αποστολίδης 5π., Χατζής 12π., Σπανός 4π., Δορκοφίκης 11π., Αντωνάκης, Μόρισον 10π., Μάρας 4π., Παραγιός 2π., Στόγκλιν 9π.

ΚΑΟΔ (Μάρκοβιτς): Σλαφτσάκης, Νόουλς, Καλαϊτζίδης, Ακεψιμαϊδης, Μισέλ, Μπάβτσιτς, Κακαρούδης, Ζάρας, Ιωάννου, Πάλμερ, Ρόου, ΡάντοβιτςΠηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: