Τρίτη 30 Απριλίου 2013

Μανωλόπουλος: «Έχουμε ακόμα το πρωτάθλημα»

Καλή η προσπάθεια του Παναθηναϊκού για πρόκριση στο F4 της Ευρωλίγκας, όμως πλέον υπάρχει η ελληνική Α1 για τον Παναθηναϊκό, όπως επισήμανε και ο Σωτήρης Μανωλόπουλος.

Μανωλόπουλος: «Έχουμε ακόμα το πρωτάθλημα»
Ο βοηθός του Αργύρη Πεδουλάκη στον πάγκο των «πράσινων» αναφέρθηκε στην αναμέτρηση της Τετάρτης με τον Κολοσσό, στο πλαίσιο της 25ης αγωνιστικής, χαρακτηρίζοντας τους «θαλασσί» έμπειρη ομάδα και με καλούς παίκτες, που τρέχει στον αιφνιδιασμό και παίζει πικ εντ ρολ, ζητώντας απόλυτη συγκέντρωση από τους παίκτες.

Αναλυτικά:

«Καλημέρα…

Επιστρέφουμε στο ελληνικό πρωτάθλημα, έχοντας μπροστά μας έναν ακόμη στόχο πριν την ολοκλήρωση της αγωνιστικής περιόδου. Και το πρώτο βήμα γίνεται με την αναμέτρηση απέναντι στον Κολοσσό Ρόδου.

Είναι μια ομάδα, η οποία δεν θεωρώ ότι η βαθμολογική θέση στην οποία βρίσκεται την αντιπροσωπεύει. Διαθέτει έμπειρους και καλούς παίκτες. Έχει διατηρήσει τον Χάτεν στη σύνθεσή της, όπως έχει και μια πλειάδα καλών Ελλήνων παικτών με μεγάλη εμπειρία, όπως είναι ο Καλαμπόκης, ο Κουμπούρας, ο Καλαϊτζής, ο Γεωργαλής… Παράλληλα, είναι αρκετά "γεμάτη" ομάδα και στους ψηλούς.

Ο Κολοσσός χρησιμοποιεί πολύ τον αιφνιδιασμό, κυνηγάει τον πρωτεύοντα αιφνιδιασμό, τον οποίο θα εκφράσει είτε με λέι απ, είτε με σουτ, καθώς έχει αρκετούς καλούς σουτέρ που δεν διστάζουν. Από εκεί και πέρα, είναι μια ομάδα πικ εντ ρολ, με κυριότερους δημιουργούς τους Καλαμπόκη και Χάτεν. Προσπαθούν να δημιουργήσουν για να βάλουν στο παιχνίδι και τους υπόλοιπους παίκτες. Αμυντικά έχει αρχές, αλλά παίζει περισσότερο σύμφωνα με τις ικανότητες του αντιπάλου. Προσαρμόζεται στις ικανότητες του αντιπάλου και παίζει ανάλογα.

Το πρώτο πράγμα που εμείς πρέπει να ζητήσουμε είναι να καταλάβουν οι παίκτες ότι η Ευρωλίγκα τελείωσε για φέτος. Θα πρέπει να συγκεντρωθούμε όλοι στο ελληνικό πρωτάθλημα. Θα έχουμε περισσότερες μέρες για προπόνηση αυτό το διάστημα και θα πρέπει να το εκμεταλλευτούμε. Θα πρέπει να δουλέψουμε κάποια πράγματα, γιατί ατή τη στιγμή απομένει μόνο ένας στόχος μπροστά μας και δεν είναι άλλος από το πρωτάθλημα…

Σωτήρης»

Δεν υπάρχουν σχόλια: