Τρίτη 30 Απριλίου 2013

Χωριάτες… για «σαλόνια»!

Η Άστον Βίλα έδειξε ότι είναι ομάδα για τα «σαλόνια» του αγγλικού ποδοσφαίρου και σκόρπισε τη Σάντερλαντ με σκορ 6-1 στην 35η αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ!

Χωριάτες… για «σαλόνια»!
Μπροστά στον κίνδυνο του υποβιβασμού, οι «χωριάτες» διέλυσαν το σύνολο του Πάολο Ντι Κάνιο με σκορ 6-1 στο «Βίλα Παρκ» και απέκτησαν απόσταση πέντε βαθμών από την επικίνδυνη ζώνη!

Μεγάλος πρωταγωνιστής, ο Κριστιάν Μπεντεκέ που σημείωσε χατ-τρικ.

Η ομάδα που έδειξε μεγαλύτερη αποφασιστικότητα στον αγωνιστικό χώρο ήταν αυτή που πήρε και τη νίκη. Το σύνολο του Πολ Λάμπερτ, ακόμα κι όταν ισοφαρίστηκε προσωρινά από τις «μαυρόγατες», ένα λεπτό μετά το γκολ του Φλααρ, κατάφεραν να προηγηθούν πριν φύγει το ημίχρονο και να… κάνουν πάρτι στο δεύτερο μέρος.

Ο Κριστιάν Μπεντεκέ, αφού είδε τους Φλααρ και Ρόους να σκοράρουν, το πήρε… προσωπικά και πέτυχε χατ – τρικ για να ξεπεράσει τον Ντουάιτ Γιόρκ, όσον αφορά τα γκολ με τη φανέλα της Άστον Βίλα σε μια σεζόν. Ο βετεράνος φορ, είχε σημειώσει 17 τέρματα σε δύο διαφορετικές αγωνιστικές περιόδους (1995-1996 και 1996-1997), ενώ ο 22χρονος στράικερ της ομάδας έφτασε στα 18!

Πρώτος σκόρερ των «χωριατών» στην ιστορία της παρουσίας τους στην Πρέμιερ Λιγκ είναι πλέον ο Γκάμπριελ Αγκμπονλαχόρ, που βρήκε τελευταίος το δρόμο για τα δίχτυα και έφτασε στα 61 γκολ.

Συνεχίστηκε η αρνητική παράδοση του Πάολο Ντι Κάνιο, αφού ποτέ δεν είχε βγει νικητής σε παιχνίδι κόντρα στον σύλλογο του Μπέρμιγχαμ, στην ποδοσφαιρική του καριέρα. Στους 37 βαθμούς και το +5 από τις θέσεις που οδηγούν στην Τσάμπιονσιπ, έμειναν οι «μαυρόγατες».

Το ματς:

Το επιθετικό ποδόσφαιρο που επέλεξαν και οι δύο ομάδες, απέδωσε καρπούς. Μπορεί η Σάντερλαντ να βγήκε… χαμένη, αλλά όσον αφορά τους οπαδούς, το απήλαυσαν. Το σύνολο του Πάολο Ντι Κάνιο, απείλησε με τον Γκάρντνερ στο 7ο λεπτό, αλλά αφού πέρασε τον Γκουζάν, έκανε κακό γύρισμα στην μικρή περιοχή και οι αμυντικοί της Άστον Βίλα απομάκρυναν. Οι γηπεδούχοι ανέβασαν την απόδοσή τους, κέρδισαν μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και στο 26’, ο Αγκμπονλαχόρ έστειλε την προειδοποίηση με το χαμένο τετ-α-τετ απέναντι από τον Μινιολέ.

Με τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα, ο Ρον Φλααρ με δυνατό δεξί σουτ από μακρινή απόσταση έκανε το 1-0 για τους «χωριάτες», που όμως, χάρηκαν το προβάδισμα… κάτι περισσότερο από 60 δευτερόλεπτα. Ο Ντάνι Ρόους, έπειτα από ωραία συνεργασία με τον Γκρέιαμ, νίκησε τον Γκουζάν με το αριστερό για να ισοφαρίσει άμεσα και να… επιτρέψει στον Πάολο Ντι Κάνιο να πανηγυρίσει. Τα συναισθήματα, όμως, μεταφέρονταν από τη μια πλευρά στην άλλη σαν το μπαλάκι του πινγκ – πονγκ κι έτσι, ο Αντρέας Βέιμαν στο 38’, από μπαλιά του Λόουτον, με ωραίο πλασέ έβαλε ξανά μπροστά με 2-1 τη Βίλα.

Η ομάδα του Πολ Λάμπερτ είχε μεγάλη αυτοπεποίθηση. Φαινόταν στις κινήσεις των ποδοσφαιριστών που μετά και το δεύτερο γκολ, συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό, πιέζοντας και κυκλοφορώντας τη μπάλα γύρω από την περιοχή του Μινιολέ. Έτσι, η φυσιολογική εξέλιξη θα ήταν ένα τρίτο γκολ για τους «χωριάτες», όπως κι έγινε! Από σουτ του Αγκμπονλαχόρ στο 55’, ο Μπεντεκέ βρέθηκε στο σωστό σημείο τη σωστή στιγμή για να σκοράρει από το «ριμπάουντ» για το 3-1. Μάλιστα, ο υψηλόσωμος φορ της Άστον Βίλα θα το… έπαιρνε προσωπικά και λίγο αργότερα θα πετύχαινε και το δεύτερο προσωπικό του γκολ.

Το θερινό μεταγραφικό απόκτημα των γηπεδούχων, από κόρνερ του Γουέστγουντ στο 60ο λεπτό, πήδηξε πιο ψηλά από όλους και με κεφαλιά νίκησε ξανά τον Μινιολέ, γράφοντας το 4-1! Όσο περισσότερα τόσο καλύτερα ήταν το σύνθημα των «χωριατών» και στο 67’, ο Βέιμαν, είδε πρώτα τον πορτιέρο της Σάντερλαντ να αποκρούει κι έπειτα τους αντίπαλους αμυντικούς να διώχνουν πάνω στη γραμμή. Το πέμπτο γκολ, το πέτυχε ο Κριστιάν Μπεντεκέ που πρώτα είδε τον Σεσενιό να αποβάλλεται και στο 72ο λεπτό, ολοκλήρωσε το χατ – τρικ του, ενώ το τελικό 6-1 στο «Βίλα Παρκ» διαμόρφωσε ο Γκάμπριελ Αγκμπονλαχόρ, δύο λεπτά πριν τη λήξη.




Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Άστον Βίλα: Γκουζάν, Λόουτον, Φλααρ, Μπέικερ, Μπένετ, Γουέστγουντ, Ντελφ, Σίλα, Βέιμαν, Αγκμπονλαχόρ, Μπεντεκέ (79’ Μπεντ)

Σάντερλαντ: Μινιολέ, Ο΄Σέι, Κουεγιάρ, Ρόους, Μπάρντσλεϊ, Εντιαγέ, Λάρσον (61’ ΜακΚλιν), Γκάρντνερ (86' Βον), Σεσενιό, Τζόνσον, Γκρέιαμ (85' Μαντρόν) Πηγή:sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: