Κυριακή 13 Απριλίου 2014

Τρομερό αυτό που έγινε πριν από 700 χρόνια!!

Θα πάθεις πλάκα! Τι συνέβη σαν σήμερα, 13 Απριλίου του 1314, που έχει σχέση με το ποδόσφαιρο; Η καθημερινή στήλη του sportdog, "Σκυλίσια Μέρα", έχει την απάντηση! Ήταν σαν σήμερα πριν από 700 ολόκληρα χρόνια. Και συγκεκριμένα στις 13 Απριλίου 1314! Και τι έγινε τότε; Απαγορεύθηκε το ποδόσφαιρο!Απίστευτο;
Τότε, βέβαια, το ποδόσφαιρο δεν είχε ακόμα τη μορφή την τωρινή ή τέλος πάντων αυτή που γνωρίζουμε από το 1900 και μετά.
Μην ξεχνάμε, όμως, ότι σύμφωνα με ευρήματα, το ποδόσφαιρο υπήρχε ήδη από την αρχαία Ελλάδα. Από προ Χριστού, δηλαδή. Μπορείτε να δείτε κι από την εικόνα που παρουσιάζουμε...
Τότε, μάλιστα, ήταν ένα μίγμα από ποδόσφαιρο και ράγκμπι. Προσπάθειες για αναβίωση αυτών των αγώνων γίνονται ακόμα και σήμερα στην Ιταλία.
Άρα, το ποδόσφαιρο το 1314 δεν ήταν κάτι καινούργιο. Εκείνη τη μέρα, λοιπόν, ο βασιλιάς Εδουάρδος ο 2ος απαγόρεψε όλων των ειδών τα παιχνίδια στους δρόμους του Λονδίνου. Και ήταν τόσο δημοφιλή τα παιχνίδια που δημιουργούσαν αρκετά προβλήματα.
Ανάμεσα σ΄ αυτά που επλήγησαν ήταν και το ποδόσφαιρο. Ένα είδος ποδοσφαίρου, πιο σωστά. Το οποίο ήταν το κυρίαρχο παιχνίδι της εποχής, όπως αναφέρουν οι σχετικές πηγές. Η μπάλα, μάλιστα, ήταν φτιαγμένη από κύστη γουρουνιού!
Ουσιαστικά, λοιπόν, σαν σήμερα το 1314 είχαμε την πρώτη απαγόρευση διεξαγωγής αγώνων ποδοσφαίρου στην ιστορία!

Πηγή: sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: