Κυριακή 13 Απριλίου 2014

Ο Σπάθας απόψε δεν θα κάνει έρωτα!!

Ο θρυλικός Αποδυτηριάκιας αποκαλύπτει στον sportdog τον λόγο που ο γεννημένος ταλέντο σφυρικτράκιας, έχει άγχος πριν από το παιχνίδι του Παναθηναϊκού... Ένα ματς, μια κατηγορία. Άντε να 'σαι διαιτητής, όσο ικανός και έμπειρος έχεις δείξει στο πρωτάθλημα, και να κληθείς να σφυρίξεις ένα τέτοιο παιχνίδι. Όπως αυτό της Ξάνθης με τον Παναθηναϊκό.
Από το 1988 που πρωτοανέβηκε στην Α' εθνική η Σκόντα παίζει συνεχώς στο μεγάλο πρωτάθλημα. Κανένας υποβιβασμός. Καμμία επιστροφή στην Β' εθνική. Κι αύριο Κυριακή κρίνεται η τύχη της. Η σωτηρία της.
Με τι ψυχή θα βγει αύριο στη σέντρα το κοράκι, ο ορισμένος Ηλίας Σπάθας. Διαιτηταράς. Γεννημένο ταλέντο σφυρικτράκιας. Τσαμπουκαλεμένος. Με σπασμένη τη χολή του. Κι όμως. Το φοβάται το ματς σαν πρόσκοπος. Δεν αγνοείται η κρισιμότητα του αγώνος.
Από το άγχος πριν βγει στον αγωνιστικό χώρο ο Πειραιώτης διαιτητής θα πάει επτά φορές τουλάχιστον την τουαλέτα. Για τα ψιλά και τα χοντρά. Έτσι συμβαίνει σ' όλους.
Κι απόψε το βράδυ ο πατέρας δύο θυγατέρων Ηλίας Σπάθας δεν θα κοιμηθεί. Με τέτοιο ματς, που μπορεί να του δώσει κατάρες μιας ολόκληρης πόλης για χρόνια, είναι αδύνατον να έχει ύπνο. Όλη τη νύχτα θα σκέπτεται την αυριανή αναμέτρηση στην οποία αυτός θα είναι το πρώτο βιολί. Πιθανότατα ένα φαλτσοσφύριγμα να του κοστίσει.
Και μακρυά από το σεξ. Ίσως σε κάποιους αυτά που λέμε να φαίνονται ακραία, υπερβολικά, τραβηγμένα. Όχι, κύριε. Η αποψινή νύχτα για τον διαιτητή που αύριο θα παίξει ματς ζωής-θανάτου δεν είναι μια νύχτα κανονική. Γι' αυτό είναι σίγουρο πως δεν θα πλησιάσει καν την γυναίκα του.

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ φοβάται τον Παναθηναϊκό ο Σπάθας αύριο στην Ξάνθη, αποκαλύπτει ο apodytiriakias.gr

Ο διαιτητής στο παιχνίδι Ξάνθης-Παναθηναϊκού, όπως θα έκανε κάθε άλλος στη θέση του, παρακολουθεί το ρεπορτάζ των δύο ομάδων. Να πιάσει στίγμα στο κλίμα, τόσο του “αδιάφορου” Παναθηναϊκού όσο και της τοπικής Ξάνθης που καίγεται για τη νίκη.
Το ξέρει ο Ηλίας Σπάθας ότι ο Παναθηναϊκός θα κτυπήσει τη νίκη. Του είναι αδιάφορο, όμως. Και δεν μπαίνει στη σεναριολογία, παρασκηνιακού τύπου, ότι ο Αναστασίου δήθεν ευμενώς πρόσκεινται προς την πλευρά του Απόλλωνα, και γι' αυτό ντοπάρει τους παίκτες του Παναθηναϊκού.
Άλλο είναι εκείνο που δεν ανησυχεί τον διαιτητή. Ότι ο Παναθηναϊκός δεν έχει σήμερα κάποιον ποδοσφαιριστή σαν τον Σαραβάκο, τον Καραγκούνη. Παίκτες ικανούς με μια θεατρική τούμπα να παραπλανήσουν τον διαιτητή. Να κερδίσουν ένα μαϊμού πέναλτυ.
Γήπεδο Ιωνικού. Μέχρι το 88 το αποτέλεσμα είναι 0-0. Δύο λεπτά πριν τη λήξη η τυπάρα έκανε το θαύμα. Ανύπαρκτη πτώση, πέναλτυ υπέρ του Παναθηναϊκού, το ματς τελείωνε 0-1. Και μετά τον αγώνα ο Καραγκούνης παραδέχθηκε ότι ξεγέλασε το κοράκι, ένα Κορίνθιο δάσκαλο.
Ο Παναθηναϊκός πήρε τη νίκη, ο Ιωνικός υποβιβάστηκε, ο διαιτητής διαγράφηκε.


Πηγή: sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: