Κυριακή 13 Απριλίου 2014

Πάρτι και στο γήπεδο!

Ο κόσμος της έδωσε απ' την κερκίδα το σύνθημα και η ΑΕΚ ανταποκρίθηκε! Η «Ένωση» νίκησε 4-0 τον Αστέρα Βάρης στο ΟΑΚΑ και για τελευταία φορά στην ιστορία της κάνει τα γενέθλιά της στη Γ’ Εθνική.

Πάρτι και στο γήπεδο
Τον κόσμο της που γιόρταζε στις κερκίδες του ΟΑΚΑ τα αυριανά, 90ά, γενέθλια του συλλόγου ευχαρίστησε η ΑΕΚ. Η «Ένωση» επικράτησε εύκολα με σκορ 4-0 απέναντι στον Αστέρα Βάρης και είναι έτοιμη να αποχαιρετήσει μια για πάντα την Γ’ Εθνική.

Οι παίκτες του Τραϊανού Δέλλα «καθάρισαν» πριν τη συμπλήρωση 20 λεπτών το ματς. Τα τέρματα των Σταθάκη (14’) και Ντακόλ (16’) έδιωξαν από νωρίς το άγχος και «κλείδωσαν» ένα ακόμη τρίποντο στον 6ο όμιλο. Ο ρυθμός των «κιτρινόμαυρων» δεν ήταν ανάλογος σε ολόκληρο το ματς με αποτέλεσμα να χρειαστεί να φτάσει το 71’ για να γίνει το 3-0 από τον Πλατέλλα. Το παιχνίδι άνοιξε στο φινάλε, ο Τσεβάς βρήκε και πάλι (74’) δίχτυα και η ΑΕΚ έφτασε, χωρίς να ιδρώσει, στο τελικό 4-0.

Εξαιρετική παρουσία των οπαδών της «Ένωσης» με την ORIGINAL να στέλνει μήνυμα για τα 90χρόνια από την ίδρυση του συλλόγου κατά την είσοδο των δύο ομάδων στον αγωνιστικό χώρο. Στην κορυφή με 57 βαθμούς η ΑΕΚ και στην περίπτωση, που η Κηφισιά δεν νικήσει την Κυριακή στην έδρα του Περαμαϊκού, διασφαλίζει και μαθηματικά την άνοδό της στη Football League.

Το ματς:



Ιδανικά ξεκίνησε το παιχνίδι για την ΑΕΚ, που ήθελε να διώξει με το «καλησπέρα» στο ματς το άγχος από τα πόδια της. Στην πρώτη τους ουσιαστικά ευκαιρία στο ματς, οι «κιτρινόμαυροι» άνοιξαν το σκορ, έπειτα από εξαιρετικό σουτ του Σταθάκη (14’) έξω από την περιοχή. Το γρήγορο γκολ της «Ένωσης» χάλασε τα πλάνα των φιλοξενούμενων, που είχαν ως προτεραιότητα την τη διαφύλαξη του «μηδέν». Το τέρμα του Έλληνα αμυντικού αποσυντόνισε των Αστέρα, που βρέθηκε στο… καπάκι με δύο τέρματα στην πλάτη, αφού ο Ντακόλ είχε κέφια και έκανε με εξαιρετική ενέργεια δύο λεπτά αργότερα το 2-0 (16’).

Παρά «σοκ» στο ξεκίνημα οι παίκτες του Φώτη Θανέλα κατάφεραν και πάλι να οργανωθούν στα μετόπισθεν και να κλείσουν τους διαδρόμους προς την περιοχή του Ούσιου. Ο ρυθμός των «κιτρινόμαυρων» έπεσε αισθητά και ήταν εμφανές πως οι συνδυασμοί από τα άκρα δεν απέδιδαν τα αναμενόμενα. Λίγο πριν το φινάλε του πρώτου ημιχρόνου ο Αστέρας ανέβασε τις γραμμές του στο γήπεδο και προσπάθησε να πλησιάσει την περιοχή του Βούρα, ο οποίος είχε δώσει δικαιώματα με τις άστοχες εξόδους του. Η «Ένωση» βρήκε και πάλι χώρους στην αντίπαλη περιοχή και έγινε και πάλι απειλητική, όμως δεν κατάφερε να αλλάξει το 2-0 μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του Τάση για το πρώτο ημίχρονο.

Η συνοχή του πρώτου ημιχρόνου και η σχετικά καλή κυκλοφορία της μπάλας έδειξαν να λείπουν από τους παίκτες της ΑΕΚ στο ξεκίνημα του δευτέρου 45 λεπτου. Ο Αστέρας Βάρης συνέχισε να κρατά ψηλά τις γραμμές του και μάλιστα ξεθάρρεψε και επιθετικά με αποτέλεσμα να δημιουργήσει δύο καλές στιγμές μπροστά από την εστία του Βούρα. Από την άλλη πλευρά, η «Ένωση» προσπάθησε με βαθιές μπαλιές να βγει στην κόντρα, όμως δεν κατάφερε να αυξήσει τον δείκτη του σκορ στις λιγοστές ευκαιρίες που της παρουσιάστηκαν.
Το παιχνίδι στα τελευταία λεπτά άνοιξε η είσοδος του Τσεβά τόνωσε την επιθετική γραμμή των «κιτρινόμαυρων», που βρήκαν και πάλι την ευκαιρία να γίνουν απειλητικοί. Ο Πλατέλλας με εξαιρετικό σουτ στο 71’ ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 3-0 και «ξύπνησε» τους συμπαίκτες του. Ο Αστέρας Βάρης μετά το τρίτο τέρμα εγκατέλειψε, η ΑΕΚ δεν χαρίστηκε και εκτός από το τέρμα του Τσεβά στο 74’ έχασε κι άλλες ευκαιρίες για να φτάσει σε ακόμη πιο άνετη επικράτηση.

Οι συνθέσεις:



ΑΕΚ (Τραϊανός Δέλλας): Βούρας, Τσουκαλάς (68’ Μούργκα), Τσουμάγκας (74' Πεταυράκης), Τζανετόπουλος, Σταθάκης, Κορδέρο, Γεωργέας, Γροντής, Ανάκογλου, Πλατέλλας, Ντακόλ (70' Τσεβάς)

Στον πάγκο: Πόποβιτς, Ντούνης, Αργυρίου, Τσούπρος,

Αστέρας Βάρης (Φώτης Θανέλας): Ούσιος, Σχίζας, Κοπελάς, Σκουρλής, Πλίτσης, Φωστέρης (63’ Κωβαίος), Μίχος, Ανδρεαδάκης, Καζατζής (83' Δρακοντίδης), Ζώνας, Ντούλιας (77΄ Κριλής).

Στον πάγκο: Κοζής, Παπαδημητρόπουλος, Μαρινάκης, Σινάνη

Διαιτητής: Τάσης

Γήπεδο: ΟΑΚΑ Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: