Κυριακή 13 Απριλίου 2014

Πέτριτς: «Μπορούμε να πετύχουμε πολλά»

Αισιόδοξος για την επίτευξη των στόχων του Παναθηναϊκού σε Κύπελλο και πλέι οφ εμφανίστηκε ο Μπλάντεν Πέτριτς, σχολιάζοντας και την προσωπική του παρουσία στους «πράσινους» μετά τον τραυματισμό του.

Πέτριτς: «Μπορούμε να πετύχουμε πολλά»
Το μεγάλο «δέσιμο» που υπάρχει ανάμεσα στους ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού σχολίασε ο Μπλάντεν Πέτριτς, μιλώντας για τους στόχους των «πράσινων» σε Κύπελλο και πλέι οφ.

Ο Κροάτης επιθετικός αναφέρθηκε στην προσωπική του απόδοση μετά την επιστροφή του απ’ τον τραυματισμό που τον ταλαιπώρησε, τονίζοντας πως θέλει να βοηθήσει πολύ την ομάδα του στα πλέι οφ.

Μάλιστα, δεν έκρυψε τις ελπίδες του για την παρουσία του στο Μουντιάλ της Βραζιλίας με τη φανέλα της Κροατίας, ενώ αναφέρθηκε και στη ζωή του στην Ελλάδα.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Μλάντεν Πέτριτς στο novasports.gr:
Για το πως αισθάνεται πλέον, μετά τις πολλές ατυχίες που είχε κατά τη διάρκεια της σεζόν:
«Αισθάνομαι καλά. Ήταν μια σεζόν γεμάτη ατυχίες και ελπίζω ότι τώρα όλα ανήκουν στο παρελθόν και ότι θα παίξω στα επόμενα παιχνίδια, βοηθώντας την ομάδα».

Για το αν θα είναι 100% έτοιμος στα πλέι οφ:
«Το ελπίζω! Βέβαια ποτέ δεν ξέρεις, γιατί όταν ήρθα, είχα πει ότι μετά από τέσσερις εβδομάδες θα είμαι fit και μετά είχα και πάλι τα προβλήματα... Ελπίζω πως όλα θα μείνουν όπως έχουν και θέλω να βοηθήσω την ομάδα στα πλέι οφ».

Για το αν θεωρεί ότι ένα γκολ θα τον βοηθήσει ψυχολογικά:
«Για να είμαι ειλικρινής, ασφαλώς και ελπίζω να σκοράρω το συντομότερο δυνατό. Όμως αυτό δεν μου προκαλεί ...πονοκέφαλο. Είμαι χαρούμενος με την απόδοση μου στον αγώνα με τον Λεβαδειακό, νομίζω ότι ήταν καλό παιχνίδι και όσο θα κερδίζουμε τους αγώνες και δεν σκοράρω, δεν πειράζει. Θα είμαι το ίδιο χαρούμενος. Είμαι σίγουρος πως θα έρθει και το γκολ και ελπίζω να γίνει αυτό το συντομότερο δυνατό».

Για τη βελτίωση που έχει παρουσιάσει ο Παναθηναϊκός στον δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος:
«Νομίζω ότι αυτή τη στιγμή παίζουμε καλύτερα απ' ότι στην αρχή της σεζόν. Δεν γνωρίζω ακριβώς πως ήταν η ομάδα όταν άρχισε το πρωτάθλημα, όμως αυτή τη στιγμή βλέπω μεγάλη διαφορά σε σχέση με τον Ιανουάριο που ήρθα. Οι παίκτες έχουν κάνει μεγάλη πρόοδο και μπορείς να δεις ότι παίζουμε πιο πολύ με το μυαλό, κοντρολάρουμε περισσότερα τους αγώνες και αυτό είναι καλό. Νομίζω ότι αυτό συμβαίνει, εξαιτίας της σκληρής δουλειάς που γίνεται καθημερινά. Έχουμε κάποιους έμπειρους παίκτες στην ομάδα, οι οποίοι μιλούν καθημερινά με τους νεότερους ποδοσφαιριστές, τους βοηθούν να κάνουν τα σωστά πράγματα και νομίζω ότι το αποτέλεσμα όλης αυτής της προσπάθειας φαίνεται τελικά στο γήπεδο».

Για το αν θεωρεί ότι ο Παναθηναϊκός μπορεί να κατακτήσει το Κύπελλο Ελλάδας και να τερματίσει στη δεύτερη θέση του πρωταθλήματος:
«Για να κατακτήσουμε το Κύπελλο, πρώτα πρέπει να νικήσουμε τον ΟΦΗ στην έδρα μας και αναφορικά με τα πλέι οφ, θα δούμε... Νομίζω πως αν παίξουμε σε όλα τα παιχνίδια στο υψηλό επίπεδο που μπορούμε, τότε έχουμε τη δυνατότητα να πετύχουμε πολλά. Όμως ποτέ δεν ξέρεις και σε μια νεανική ομάδα μπορούν να συμβούν πράγματα τα οποία δεν φαίνονται τώρα... Αν θα διαχειριστούν σωστά όλοι την πίεση στα πλέι οφ... Πάντως είμαι πολύ θετικός και νομίζω ότι θα έχουμε καλά αποτελέσματα. Όμως όπως προανέφερα, ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να γίνει».

Για το αν θεωρεί ότι η νεανική ομάδα του Παναθηναϊκού μπορεί του χρόνου να διεκδικήσει το πρωτάθλημα:
«Είναι δύσκολο να πεις, γιατί δεν γνωρίζεις ποιος θα μείνει και ποιος θα φύγει την επόμενη σεζόν και πως θα είναι η ομάδα. Έχουμε κάποιους δανεικούς ποδοσφαιριστές, όπως είναι οι Σίλντενφελντ και Αμπέντ, οι οποίοι δεν γνωρίζουμε αν θα παραμείνουν. Υπάρχουν κάποια ερωτηματικά και είμαι σίγουρος ότι αν παραμείνει αυτή η ομάδα και ίσως αν αποκτήσουμε έναν- δύο παίκτες, τότε θα έχουμε καλές πιθανότητες για να κλείσουμε αυτή τη διαφορά με τον Ολυμπιακό, ο οποίος κέρδισε το πρωτάθλημα εφέτος. Όμως θα είναι δύσκολο».

Για το παιχνίδι της τελευταίας αγωνιστικής απέναντι στη Σκόντα Ξάνθη:
«Νομίζω ότι δεν αλλάζει τίποτα για εμάς. Σε όσα παιχνίδια έχω δει την εφετινή σεζόν, όλοι μας οι αντίπαλοι έχουν κίνητρο, θέλουν να δείξουν τι μπορούν να κάνουν και επιθυμούν να μας κερδίσουν. Φυσικά τώρα είναι λίγο διαφορετική η κατάσταση, γιατί θα παλέψουν για τη ζωή τους, καθώς δεν θέλουν να υποβιβασθούν. Νομίζω ότι απλά πρέπει να παραμείνουμε ήρεμοι και να παίξουμε το ποδόσφαιρο μας και τότε θα έχουμε καλές πιθανότητες για να κερδίσουμε αυτό το παιχνίδι».

Για το αν θεωρεί ότι έχει πιθανότητες για να συμπεριληφθεί στην αποστολή της Εθνικής Κροατίας για το Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας:
«Πιστεύω ότι είναι πολύ δύσκολο τώρα πια... Ιδιαίτερα μετά τους τραυματισμούς που είχα... Δεν έπαιξα σε πολλά παιχνίδια αυτή τη σεζόν και είναι δύσκολο. Όμως η ελπίδα πεθαίνει τελευταία και νομίζω ότι ακόμα υπάρχουν μικρές πιθανότητες αν παίξω σε όλα τα επόμενα παιχνίδια και τα πάω καλά. Ίσως τότε να υπάρχει μια πιθανότητα. Όμως νομίζω ότι είναι μικρή αυτή η πιθανότητα».

Για το αν ήταν πιο εύκολη η προσαρμογή του στην Ελλάδα, καθώς η γυναίκα του είναι Ελληνίδα:
«Ασφαλώς είναι πιο εύκολο. Όμως για να είμαι ειλικρινής, ήθελα λίγο χρόνο, γιατί χρειάστηκε ένα διάστημα μέχρι να βρούμε ένα διαμέρισμα για να μείνουμε και να τακτοποιήσουμε τα πάντα. Τώρα όλα είναι καλά, πραγματικά απολαμβάνουμε τη διαμονή μας εδώ και ανυπομονώ για το μέλλον».

Δεν υπάρχουν σχόλια: