Κυριακή 13 Απριλίου 2014

«Η ΑΕΚ αντεπιτίθεται προς όλες τις κορυφές»

Την υπόσχεση πως «… τα καλύτερα είναι μπροστά και θα τα ζήσουμε στο νέο μας σπίτι» δίνει η διοίκηση της ΑΕΚ με ανακοίνωσή της για τα γενέθλια του συλλόγου.

«Η ΑΕΚ αντεπιτίθεται προς όλες τις κορυφές»
«Η ΑΕΚ γίνεται ξανά δυνατή και, με ψυχή της προσπάθειας αυτής τον μεγάλο κόσμο της, εξαπολύει την αντεπίθεσή της προς όλες τις κορυφές». Η πρόταση αυτή με την οποία καταλήγει η ανακοίνωση της ΑΕΚ για τα 90α γενέθλια του συλλόγου δίνει το στίγμα για την επόμενη μέρα και υπόσχεται πως «…τα καλύτερα είναι μπροστά και θα τα ζήσουμε στο νέο μας σπίτι».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Σαν σήμερα πριν από 90 χρόνια έπεσε στη γη της Μητέρας Ελλάδας ο σπόρος της γέννησης μιας ένδοξης αθλητικής οικογένειας. Μια χούφτα κυνηγημένοι αλλά άξιοι και διψασμένοι για ζωή και προκοπή Έλληνες της Μικράς Ασίας ίδρυσαν την Αθλητική Ένωση Κωνσταντινουπόλεως, τον σύλλογο που έμελλε να γίνει αρχικά η στέγη της προσφυγικής νεολαίας και στη συνέχεια ένας από τους πυλώνες της αθλητικής ζωής του τόπου μας, με «ρίζες» σε όλο τον ελληνισμό και με διεθνή αναγνώριση.

Εννέα δεκαετίες μετά από εκείνες τις ιστορικές μέρες, ακόμα και σε αυτές τις δύσκολες ώρες που περνά, η ΑΕΚ δεν είναι απλά ένα αθλητικό σωματείο. Είναι μια μεγάλη ιδέα, μια ζεστή φωλιά για χιλιάδες Έλληνες φιλάθλους, ένα κοινωνικό φαινόμενο και σημείο αναφοράς. Έχει εξελιχθεί σε τρόπο ζωής για ανθρώπους που μεταξύ τους μπορεί να μην έχουν κανένα άλλο κοινό, αλλά γίνονται ένα όταν ανταμώνουν στις εξέδρες των γηπέδων για να βρεθούν κοντά της.

Δυστυχώς, αυτή η υπέροχη και μοναδική αθλητική οικογένεια έχει μείνει άστεγη για πάνω από μια δεκαετία. Γι’ αυτό και όλοι εμείς που έχουμε τεθεί στην υπηρεσία της ΑΕΚ, έχουμε ως ύψιστο στόχο να δούμε τα ιερά χώματα της Νέας Φιλαδέλφειας να ποτίζονται και πάλι από τον τίμιο ιδρώτα των αθλητών μας, να δούμε την ΑΕΚ ξανά αρχόντισσα στο «παλάτι» της.

Η συμπλήρωση των 90 χρόνων από την ίδρυση του σωματείου μας συμπίπτει χρονικά με μια τιτάνια προσπάθεια ανασύνταξης. Συμπίπτει χρονικά με την αναγέννηση της ΑΕΚ και με το εγχείρημα της επιστροφής στο σπίτι μας, στο Κέντρο Αθλητισμού, Μνήμης και Πολιτισμού «Αγια Σοφιά». Είναι το μεγάλο μας στοίχημα, είναι ο στόχος που επιβάλλεται να γίνει προσωπική υπόθεση κάθε Ενωσίτη.

Η επίσημη ΑΕΚ τιμά τη μεγάλη αυτή επέτειο με μία πολυτελή έκδοση. Σε λίγες μέρες θα είναι στη διάθεση των Ελλήνων φιλάθλων το βιβλίο της ιστορίας του συλλόγου, ένα μαγικό ταξίδι στα πρόσωπα και στα γεγονότα που έκαναν την ΑΕΚ μεγάλη και μοναδική. Ήταν το ελάχιστο που μπορούσε να κάνει η ΑΕΚ του σήμερα για να τιμήσει όλους όσοι την υπηρέτησαν από το 1924 και μετά.

Αυτά τα 90 χρόνια ήταν μόνο η αρχή! Τα καλύτερα είναι μπροστά και θα τα ζήσουμε στο νέο μας σπίτι. Η ΑΕΚ γίνεται ξανά δυνατή και, με ψυχή της προσπάθειας αυτής τον μεγάλο κόσμο της, εξαπολύει την αντεπίθεσή της προς όλες τις κορυφές
».

Δεν υπάρχουν σχόλια: