Κυριακή 13 Απριλίου 2014

Διάλεξε ποιον θα αποκλείσει η Ρεάλ…!

Το ότι η Ρεάλ Μαδρίτης επέλεξε τον Ολυμπιακό σημαίνει ότι δεν τον φοβάται. Είναι ξεκάθαρο αυτό.

Διάλεξε ποιον θα αποκλείσει η Ρεάλ…
Υπάρχει και η άλλη εκδοχή, ότι ήθελε να μείνει μακριά από τον Παναθηναϊκό, γι αυτό και προτίμησε τους ερυθρόλευκους. Μπορεί να ισχύει και κάτι τέτοιο.
Οπως και να έχει, οι Μαδριλένοι ήταν, είναι και θα είναι φαβορί. Κι όπως μου έστειλε ένας φίλος στο facebook, «απλά η Ρεάλ διάλεξε ποιον θα αποκλείσει». Τι λέει ο Σπανούλης και η παρέα του γι αυτό; Μοιάζει εγωιστικό και αλαζονικό αυτό που έκανε η «βασίλισσα» και θύμισε σε μεγάλο βαθμό τη συμπεριφορά της Εθνικής Ισπανίας στις τελευταίες μεγάλες διοργανώσεις. Κάπως έτσι είναι οι Ισπανοί τα τελευταία χρόνια, κάνουν σαν να μην… βλέπουν ποιος είναι ο αντίπαλός τους, τον υποτιμούν με διάφορους τρόπους. Επί της ουσίας αυτό κάνει η Ρεάλ στον Ολυμπιακό. Κάνει ότι δεν τον βλέπει. Μοιάζει με ρίσκο για τους Μαδριλένους, γιατί εδώ δεν είναι Ευρωμπάσκετ και Εθνικές ομάδες, αλλά η Ευρωλίγκα και ο Ολυμπιακός. Και οι ερυθρόλευκοι είναι πρωταθλητές Ευρώπης τα δύο τελευταία χρόνια. Επίσης, υπάρχει κι άλλη μια μεγάλη διαφορά. Η Ρεάλ δεν είναι Εθνική Ισπανίας γιατί δεν έχει Ναβάρο και Γκασόλ. Γιατί αυτοί κάνουν τη διαφορά, όχι ο Ρούντι, ο Γιουλ και ο Σέρχι.
Η Ρεάλ, λοιπόν, έδωσε επιπλέον κίνητρο στον Ολυμπιακό, αλλά από κάθε άποψη είναι ο αντίπαλος που δεν ήθελαν οι ερυθρόλευκοι. Για να τα λέμε όπως έχουν τα πράγματα. Η ΤΣΣΚΑ ταιριάζει περισσότερο στο στυλ των ελληνικών ομάδων, με τον ρυθμό που παίζει. Και μην ξεχνάμε ότι δεν θα αγωνιστεί στα δύο πρώτα ματς ο Τεόντοσιτς. Η Ρεάλ, για να επιστρέψουμε, είναι ακόμα καλύτερη σε σχέση με πέρυσι που έφτασε στον τελικό, έχει αποκτήσει ακόμα μεγαλύτερη ομοιογένεια και έχει ενισχυθεί μέσα στη ρακέτα με την απόκτηση του Γιάννη Μπουρούση. Ο Ελληνας σέντερ είχε προβλέψει σε ανύποπτη στιγμή τη διασταύρωση Ρεάλ – Ολυμπιακός στα προημιτελικά και έπεσε μέσα. Στη Μαδρίτη παίζει καλύτερα από ποτέ και φαίνεται ότι η Ρεάλ και ο τρόπος παιχνιδιού της, τού ταιριάζει πάρα πολύ.
Ο Ολυμπιακός νιώθει θιγμένος από το γεγονός ότι η Ρεάλ τον υποτίμησε ή από το ότι φοβήθηκε περισσότερο τον Παναθηναϊκό, αλλά μόνο με τον εγωισμό δεν νίκησε κανείς. Θα χρειαστεί να βρει και λύσεις μέσα στο παρκέ γιατί οι Μαδριλένοι έχουν πιο πλήρες ρόστερ. Από κάθε άποψη ο ρυθμός θα κρίνει το ζευγάρι γιατί η πρόκριση κρίνεται στη Μαδρίτη κι εκεί αν τρέξει η Ρεάλ, κανείς δεν μπορεί να την σταματήσει. Ο Ολυμπιακός είναι υποχρεωμένος να κρατήσει το τέμπο εκεί που αυτός θέλει και να φτάσει να διεκδικεί ως το τέλος το ματς. Αν αποκτήσει πίεση η Ρεάλ, γίνεται άλλη ομάδα. Αν πάρει τα ηνία, είναι αδύνατο να την πιάσει. Ειδικά στο Παλάθιο Ντε Λος Ντε Πόρτες, που σε κάθε ματς θα είναι κατάμεστο.
Η επιλογή της Ρεάλ ήταν ένα πολύ καλό δώρο στον Παναθηναϊκό, που ούτε αυτός ήθελε να ταξιδέψει στη Μαδρίτη. Οχι ότι η ΤΣΣΚΑ είναι εύκολος αντίπαλος, κάθε άλλο. Φαβορί είναι οι Ρώσοι για την πρόκριση, αλλά το στυλ παιχνιδιού της βολεύει τον Παναθηναϊκό. Θα είναι πιο κλειστά τα ματς και οι πράσινοι θα μπορούν να «κλέψουν» μια νίκη στη Μόσχα, που δεν θεωρείται και καυτή έδρα. Η απουσία του Τεόντοσιτς αλλάζει τα επιθετικά πλάνα του Μεσίνα, από την άλλη βολεύει στην αμυντική λειτουργία της ΤΣΣΚΑ, αφού ο Σέρβος γκαρντ, σημαδεύεται από τους αντιπάλους του…
Αντί επιλόγου: Ούτως ή άλλως οι δύο ελληνικές ομάδες ήταν, είναι και θα είναι αουτσάιντερ απέναντι σε Ρεάλ και ΤΣΣΚΑ με μειονέκτημα έδρας. Χρειάζεται υπέρβαση και για Ολυμπιακό και για Παναθηναϊκό. Ας Απολαύσουμε τώρα την μπασκετική πανδαισία των πλέι οφ της Ευρωλίγκα και μετά σχολιάζουμε τα υπόλοιπα.

Πηγή:  superbasket.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: