Κυριακή 13 Απριλίου 2014

Ελλιπής ναι, αδιάφορος ποτέ!!

Παρά τις απουσίες, ο Παναθηναϊκός έχει πολλά κίνητρα για νίκη απόψε στα Πηγάδια απέναντι στη Skoda Ξάνθη. Οι σκέψεις του Αναστασίου. Τα σενάρια εν όψει play offs.

Ελλιπής ναι, αδιάφορος ποτέ
Ο Παναθηναϊκός έχει πολλά κίνητρα για να επιδιώξει τη νίκη στον αποψινό αγώνα με τη Skoda Ξάνθη στα Πηγάδια (19:00, Novasports 3) για την τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου του πρωταθλήματος. Μπορεί να μην παίζει για τη… ζωή του, όπως οι Θρακιώτες, αλλά υπάρχουν πολλοί λόγοι που επιτάσσουν τη νίκη.

Πρώτος και μεγαλύτερος η ιστορία του «τριφυλλιού», που επιβάλλει σε όσους το φορούν στο στήθος να αγωνίζονται πάντα για τη νίκη, δίχως να χαρίζονται σε κανέναν ή να κάνουν… δημόσιες σχέσεις.

Δεύτερος και πιο… πεζός λόγος για το τρίποντο, είναι προκειμένου να γίνει όσο το δυνατόν μεγαλύτερη η «προίκα» για τα play offs. Ο Παναθηναϊκός, εφόσον ηττηθεί στη Βέροια ο Αστέρας, ό,τι αποτέλεσμα και να φέρει στην Ξάνθη, θα μπει με δύο βαθμούς στα play offs. Αν χάσουν οι Αρκάδες, τότε οι «πράσινοι» ακόμα και με νίκη, θέλουν απώλεια του ΠΑΟΚ στη Λιβαδειά για να μην πάρει και τρίτο βαθμό. Αν ο Αστέρας νικήσει ή φέρει ισοπαλία, ο Παναθηναϊκός θέλει πάση θυσία το ίδιο αποτέλεσμα για να κρατήσει τους δύο βαθμούς και παράλληλα γκέλα των ΠΑΟΚ και Ατρόμητου. Ο Παναθηναϊκός θα χάσει βαθμό μόνο αν ηττηθεί και φύγει με ισοπαλία ή νίκη ο Αστέρας από τη Βέροια. Σ' αυτό το ενδεχόμενο θα μείνει πίσω από τον ΠΑΟΚ τουλάχιστον έναν βαθμό και θα θέλει μόνο ήττα του Ατρόμητου στην Κομοτηνή για να μην ισοβαθμήσουν. Το χειρότερο σενάριο για τον Παναθηναϊκό θα είναι να χάσει και παράλληλα να νικήσει ο ΠΑΟΚ και να φέρει ισοπαλία ο Αστέρας.

Τα πλάνα του Αναστασίου

Ο Γιάννης Αναστασίου θα παρατάξει μία μάλλον… πειραματική σύνθεση, αφού δεν γίνεται διαφορετικά λόγω των απουσιών. Εκτός είναι οι τιμωρημένοι Μπεργκ, Ζέκα και Σίλντενφελντ, οι τραυματίες Ντίνας, Μαρινάκης και Μπαϊράμι, ενώ στην Αθήνα έμεινε για να ξεκουραστεί εν όψει του επαναληπτικού ημιτελικού Κυπέλλου με τον ΟΦΗ τη Μεγάλη Τετάρτη ο Πράνιτς. Ίσως προφυλαχθούν για το ματς αυτό και κάποιοι άλλοι βασικοί, καθώς στον πάγκο πιθανότατα θα μείνουν οι Καπίνο, Νάνο, Αμπέντ και ίσως ο Καρέλης.

Έτσι η ενδεκάδα διαμορφώνεται ως εξής: Κοτσόλης, Σπυρόπουλος, Χουχούμης, Κουτρουμπής, Τριανταφυλλόπουλος, Μέντες, Λαγός, Δώνης, Ατζαγκούν, Κλωναρίδης κα Πέτριτς. Στην αποστολή υπάρχουν ακόμη έξι παίκτες, οι Ταμπάκης, Ρισβάνης, Καρέλης, Γιαννιτσάνης, Μουζακίτης και Αγγελόπουλος.Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: