Κυριακή 13 Απριλίου 2014

Περί επιτυχίας και αποτυχίας...!!

Ο Μιχάλης Τσαμπάς λίγες μέρες πριν από τις ρεβάνς-φωτιά στο Κύπελλο γράφει για το πως αντιμετωπίζονται από τους υποψήφιους φιναλίστ και πως θα είναι η... επόμενη μέρα!
Η Μεγάλη Εβδομάδα πλησιάζει... Μαζί της φέρνει και την Μεγάλη Τετάρτη όχι μόνο της Χριστιανοσύνης, αλλά και του Ελληνικού ποδοσφαίρου. Σύμφωνα με το ημερολόγιο η συγκεκριμένη ημέρα είναι αφιερωμένη στην «αμαρτωλή γυναίκα που μετανόησε και πίστεψε στον Χριστό». Δεν θα μπορούσε να γίνει μεγαλύτερη... κέντα όταν μιλάμε για το δικό μας «αμαρτωλό ποδόσφαιρο».
Όπως κι αν έχει πλησιάζει η ημέρα των δύο σπουδαίων ημιτελικών που όλη η Ελλάδα αναμένει με... κομμένη την ανάσα. Σε δύο 90λεπτα ή και παραπάνω αν χρειαστεί κρίνονται ισάριθμα εισιτήρια για τον μεγάλο τελικό του Ολυμπιακού σταδίου με τον Ολυμπιακό, τον Παναθηναϊκό, τον ΟΦΗ και τον ΠΑΟΚ να είναι οι... μνηστήρες. Τα σκορ των πρώτων αγώνων δίνουν ένα ελαφρύ προβάδισμα στους πρωταθλητές Ελλάδος και τους Κρητικούς, όμως το γεγονός ότι οι ρενβάνς γίνονται σε Τούμπα και Λεωφόρο, αντίστοιχα, φέρνει ζυγίζει διαφορετικά τα πράγματα.
Ο Ολυμπιακός καλείται να υπερασπιστεί το 2-1 του Καραϊσκάκη και ο ΟΦΗ το 1-0 του Γεντί Κουλέ, όμως ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός έχουν ως μεγάλο στόχο το κύπελλο και θα κάνουν τα πάντα να βρεθούν στον τελικό.
Δεν χωράει αμφιβολία ότι λίγες ημέρες πριν την Ανάσταση το Ελληνικό ποδόσφαιρο θέλει να βιώσει την δική του... Ανάσταση με δύο ματσάρες που θα κάνουν όλους τους φιλάθλους να τις συζητάνε. Για ωραία όμως πράγματα. Για γκολ, επεμβάσεις, σπουδαίες ενέργειες, μοναδικές φάσεις και όχι για διαιτητικά φαλτσοσφυρίγματα και... εξωαγωνιστικές καταστάσεις.
Το δεδομένο είναι ότι δύο θα είναι οι ομάδες που θα κάνουν καλό Πάσχα έχοντας ως... δωράκι το εισιτήριο του τελικού και άλλες δύο αυτές που θα συνεχίσουν τον Γολγοθά τους και γενικά θα έχουν δύσκολες μέρες με αρκετή γκρίνια και αμφισβήτηση. Ας δούμε λίγο πιο αναλυτικά όμως τι θα ισχύει σε κάθε μια από τις 4... υποψήφιες φιναλιστ σε περίπτωση που περάσουν στον τελικό και τι σε περίπτωση που αποκλειστούν!
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Στην προ μερικών εβδομάδων επίσκεψη του στο Ρέντη ο πρόεδεος του Ολυμπιακού (και... υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Πειραιά για να μην ξεχνιόμαστε) Βαγγέλης Μαρινάκης έσπευσε να χαρακτηρίσει έτσι κι αλλιώς την χρονιά πετυχημένη. Η (με περίπατο) κατάκτηση του πρωταθλήματος και η παρουσία στους 16 του Τσάμπιονς Λιγκ είναι τα... υλικά που έκαναν πετυχημένη την χρονιά.
Είναι όμως ακριβώς έτσι; Αν τελικά η βραδιά στην Τούμπα δεν εξελιχθεί όπως θέλουν στον Πειραιά σαφώς και θα υπάρξει γκρίνια και δυσαρέσκεια. Σαφώς και κανείς δεν θα τους... πάρει πίσω το πρωτάθλημα ή δεν θα σβήσει την φετινή Ευρωπαϊκή πορεία, όμως οι μέρες δεν θα είναι και οι καλύτερες.
Ήδη μετά τις μαζεμένες ήττες από τον Παναθηναϊκό (αυτή κυρίως λόγω γοήτρου), τον ΠΑΟΚ, τον Αστέρα Τρίπολης και τον ΠΑΣ Γιάννινα το κλίμα βάρυνε και η αμφισβήτηση προς το πρόσωπο του Μίτσελ δεν λείπει. Οπότε μια επιτυχία και μάλιστα μέσα στην «καυτή» Τούμπα και θα φτιάξει πάλι το κλίμα στον Ολυμπιακό, αλλά κυρίως θα δώσει την δυνατότητα στους Πειραιώτες να διεκδικήσουν μια ακόμη κούπα και να παραμείνουν... νταμπλούχοι Ελλάδος.
ΠΑΟΚ: Στην ρεβάνς της Μεγάλης Τετάρτης παίζει όλη την χρονιά του. Ή για την ακρίβεια θέλει να... σώσει όλη την χρονιά. Αυτή που ξεκίνησει με τους πάντες στον «δικέφαλο» να μιλούν για διεκδίκηση του πρωταθλήματος και τελικά να έχουν μείνει νωρίς-νωρίς πίσω από τον Ολυμπιακό και πλέον στο φινάλε της κανονικής περιόδου να βρίσκονται 14 βαθμούς μακριά.
Οπότε η πρόκριση στον τελικό κυπέλλου και μάλιστα κόντρα στον συγκεκριμένο αντίπαλο θα συνιστά τεράστια επιτυχία που αυτομάτως θα έχει αλλάξει την εικόνα όλης της σεζόν. Σε αντίθεση περίπτωση, σε αυτή του αποκλεισμού, η εσωστρέφεια θα συνεχιστεί στον ΠΑΟΚ. Μάλιστα επειδή θα ακολουθήσουν τα πλέι οφ του πρωταθλήματος κανείς δεν θα μπορεί με σιγουριά να πει το πως θα μπουν οι Θεσσαλονικείς σε αυτά και κατά πόσο θα έχει επηρεάσει ένα αποκλεισμός από τον Ολυμπιακό.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Το 1-0 του Ηρακλείου βάζει τον Παναθηναϊκό με την πλάτη στον τοίχο. Άλλωστε ο στόχος που μπήκε στα μέσα της φετινής σεζόν μετά την ευνοϊκή κλήρωση με ομάδες από την football league είναι η παρουσία στον τελικό και η κατάκτηση του κυπέλλου. Σε μια χρονιά που θυμούνται όλοι πως ξεκίνησε για τους πράσινους σαφώς και θα είναι τεράστια επιτυχία αν πάει τον... δρόμο όλο μέχρι τέλους.
Σε μια μεταβατική περίοδο, η παρουσία σε έναν τελικό είναι και... παράσημο στο βιογραφικό κυρίως των νεαρών παικτών πάνω στους οποίους χτίζεται ο νέος Παναθηναϊκός. Σαφέστατα μάλιστα οι πάντες στο Κορωπί θα μπορούν να μιλάνε για μια χρονιά πετυχημένη τηρουμένων των νέων... πράσινων αναλογιών! Υπάρχει όμως και η... άλλη πλευρά.
Αν το βράδυ της Μεγάλης Τετάρτης ο Αναστασίου και οι παίκτες του δεν έχουν στα χέρια τους... τσεκαρισμένο το εισιτήριο του τελικού σαφώς και εδώ που έφτασαν τα πράγματα θα είναι αποτυχία, ειδικά όταν ο αποκλεισμός δεν θα έχει έρθει από μια ομάδα πρώτης γραμμής και θα ισχύει ότι και στην περίπτωση του ΠΑΟΚ για το θέμα των πλέι οφ.
ΟΦΗ: Ό,τι κι αν γίνει στην Λεωφόρο την Μεγάλη Τετάρτη η χρονιά για τον ΟΦΗ είναι άκρως πετυχημένη. Οι Κρητικοί κατέκτησαν την 6η θέση στην βαθμολογία της Σούπερ Λίγκας και βρίσκονται στα ημιτελικά του κυπέλλου. Όμως φυσικά και έχουν δικαίωμα στο όνειρο.
Άλλωστε εδώ και αρκετές εβδομάδες στο Ηράκλειο βιώνουν... μέρες '87. Τότε που ο Μύρωνας Σηφάκης και η παρέα του κατέκτησαν στο ΟΑΚΑ το κύπελλο στον τελικό με τον Ηρακλή και κατέκτησαν το μοναδικό έως σήμερα τρόπαιο για τον ΟΦΗ. Εκτός όλων των άλλων η ελπίδα είναι μεγαλύτερη στις τάξεις των Κρητικών μιας και... κουβαλούν και το 1-0 από το πρώτο ματς και γενικά στις τρεις φετινές κόντρες με τον Παναθηναϊκό έχουν αποδείξει ότι είναι... σκληρά καρύδια.
Αν λοιπόν ο ΟΦΗ κάνει την Μεγάλη Τετάρτη το μεγάλο μπαμ και βρεθεί στον τελικό του Κυπέλλου τότε σαφώς και θα μιλάμε για την μεγαλύτερη επιτυχία των τελευταίων 15 ετών για την ομάδα του Σα Πίντο! Από την άλλη αν έρθει ο αποκλεισμός, ο ΟΦΗ θα είναι η μοναδική από τις 4 ομάδες των ημιτελικών όπου δεν πρόκειται να υπάρξουν παρενέργειες!
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: