Κυριακή 13 Απριλίου 2014

Αλλάζουν status οι ποδοσφαιριστές στην Κύπρο!

Νέα εποχή αρχίζει για τον επαγγελματία ποδοσφαιριστή στην Κύπρο. Η σημερινή (11/04) συνάντηση στα γραφεία της Ομοσπονδίας με τη συμμετοχή διεθνών και αναγνωρισμένων σωμάτων όπως είναι η FIFPro και η UEFA, απέφερε το επιθυμητό για τον ΠΑ.Σ.Π. και τα μέλη του αποτέλεσμα. Με βάση τα συμφωνηθέντα, στα δυο δικαστικά σώματα που επιλύουν διαφορές μεταξύ συλλόγων και παικτών(Επιτροπή Επίλυσης Διαφορών και δευτεροβάθμιο δικαστικό σώμα), ο ΠΑ.Σ.Π. θα εκπροσωπείται εξίσου, ενώ οι επικεφαλής των δικαστικών σωμάτων θα είναι κοινής αποδοχής.
Επίσης, η θέσπιση ενός ενιαίου συμβολαίου με τους ελάχιστους όρους που θα διασφαλίζει τα εργασιακά δικαιώματα των ποδοσφαιριστών, πρέπει να θεωρείται δεδομένη. Όπως συμφωνήθηκε, μέχρι τις 15 Ιουνίου θα έχουν γίνει όλες οι διευθετήσεις ούτως ώστε στη δεύτερη μεταγραφική περίοδο της νέας σεζόν (2014-15) όλα τα συμβόλαια που θα κατατίθενται να περιλαμβάνουν τους ελάχιστους όρους!
Η ηγεσία της ΚΟΠ στη συνάντηση ζήτησε διευκολύνσεις εκ μέρους των σωματείων, όταν τα τελευταία καλούνται από τα διεθνή δικαστικά σώματα να καταβάλλουν αποζημιώσεις σε ποδοσφαιριστές. Από πλευράς FIFPro, υπήρξε θετική στάση σ΄ αυτή την εισήγηση, φτάνει –όπως ξεκαθαρίστηκε- να διασφαλίζονται τα δικαιώματα των επαγγελματιών παικτών. Αυτή ήταν και η θέση που τήρησε εξ αρχής ο ΠΑ.Σ.Π.
Στη συνάντηση συμμετείχαν ο πρόεδρος της FIFPro Division Europe, Bobby Barnes, ο επικεφαλής του νομικού τμήματος της Παγκόσμιας Ένωσης Ποδοσφαιρικών Συνδέσμων, Wil Van Megen και ο εκπρόσωπος της UEFA ειδικός σε τέτοια θέματα, Mattias Grafström (Professional Football Affairs Manager).
Ο ΠΑ.Σ.Π. εκπροσωπήθηκε στο ιστορικό ραντεβού από τους Σπύρο Νεοφυτίδη (πρόεδρος) και τους Πάρι Σπανό και Λούη Χατζηδημητρίου (νομικοί σύμβουλοι).
Ιστορικές συμφωνίες για τον Κύπριο ποδοσφαιριστή στις 11/04/2014, σε συνάντηση στα γραφεία της ΚΟΠ, με εκπροσώπους του ΠΑ.Σ.Π., της FIFPro, της UEFA, της Ομοσπονίας και της ECA.
ΠΗΓΗ: akadimies.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: