Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012

Στο πρακτικό μου το μυαλό!!

Ο ΠΑΟΚ έκανε την πρώτη του κίνηση όπως αναμενόταν με τον Κώστα Κατσουράνη. Προσθέτει αν όλα κυλήσουν ομαλά μία ποιοτική λύση στη μεσαία γραμμή και μία επιπλέον λύση στο κέντρο της άμυνας.
Αρχικά, μέχρι να βρει τον ρυθμό που πρέπει θα πάει στόπερ, αλλά όσο περνάνε τα παιχνίδια θα μετακινηθεί και θα μονιμοποιηθεί στη μεσαία γραμμή. Αυτό λένε στον ΠΑΟΚ και αυτό θα συμβεί αν δεν υπάρχουν προβλήματα στο κέντρο της άμυνας.
Γράφει ο Σταύρος Κόλκας
Με το που έκλεισε ο Κατσουράνης επισήμως, εμφανίστηκε ο Τσιστιακόφ στο Βόλφσμπουργκ για να δει τι γίνεται με τον Βιεϊρίνια, σε μία αποστολή που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί … αυτοκτονίας.
Η ουσία, όμως, σε αυτές τις περιπτώσεις είναι να καταφέρεις να περάσεις τα μηνύματά σου, ακόμη και αν οι συνθήκες δεν είναι αυτές που θα ήθελες. Ο ΠΑΟΚ δεν μπορεί να πάρει τον Βιεϊρίνια τώρα, αλλά η Βόλφσμπουργκ γνωρίζει πλέον πως τον θέλει πίσω και αν αλλάξουν τα δεδομένα πως είναι σε θέση να το κάνει.
Ο ΠΑΟΚ κινήθηκε ουσιαστικά στην περίπτωση Κατσουράνη και επικοινωνιακά - στρατηγικά στη περίπτωση Βιεϊρίνια. Και τα δύο είναι απαραίτητα για να καταστεί σαφές πως η εποχή που η ΠΑΕ περνούσε δύσκολα έχει περάσει.
Ο Βρύζας έφυγε διακοπές γιατί ήταν έτοιμος να σκάσει. Δεν άντεχε άλλο και έπρεπε να ξεκουραστεί, τη στιγμή που ένας πόλεμος εκτός ΠΑΟΚ μαινόταν και τον είχε στοχοποιήσει.
Πήρε τη γυναίκα του και πήγε στην Αυστρία κάνοντας πολλούς πως θα αποχωρήσει. Ο Βρύζας βέβαια όλο αυτό το διάστημα που ξεκουραζόταν δεν μπήκε στη διαδικασία να διαψεύσει τα όσα ακούγονταν. Επειδή δεν ασχολείται και ιδιαίτερα με αυτά τα θέματα κυρίως.
Χθες γύρισε, ήταν μέσα στη τρελή χαρά και έκανε αίσθηση σε όσους τον είδαν. Ναι όντως καμιά φορά ο άνθρωπος χρειάζεται ξεκούραση. Συμβαίνουν κι αυτά.
Και πάμε να πιάσουμε το κομμάτι των ελαχίστων αρμοδιοτήτων που έχει ο Βρύζας. Στην εποχή που ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος στη ΠΑΕ, έκανε τα πάντα. Ασχολιόταν από το αγωνιστικό τμήμα, τους διακανονισμούς, τον έλεγχο των προπονητών, το ρόστερ, ασχολιόταν με τη ΠΑΕ, το οργανωτικό της κομμάτι, το οικονομικό και πάει λέγοντας.
Τώρα, δεν του έμειναν πολλά πράγματα, πλην της φυσικής του παρουσίας και του δικαιώματος της υπογραφής. Αλήθεια, αν δεν υπογράψει ο Βρύζας μπορεί να συμβεί το παραμικρό; Και γιατί αυτό που συνέβαινε πριν τον Σαββίδη ήταν το σωστό και όχι αυτό που συμβαίνει τώρα; Και για τον Βρύζα, αλλά κυρίως και για τον ΠΑΟΚ.
Είναι πρόβλημα για τον ΠΑΟΚ που υπάρχει μία υπεύθυνη στο οικονομικό; Είναι πρόβλημα για τον ΠΑΟΚ το ότι υπάρχουν υπεύθυνοι στο αγωνιστικό; Είναι πρόβλημα για τον ΠΑΟΚ που ο Σαββίδης έστειλε ένα αποδεδειγμένα ικανό στέλεχος της εμπιστοσύνης του, βαφτίζοντάς τον στρατηγικό σύμβουλο; Την φράση «όλοι οι καλοί χωράνε» την γνωρίζει κανένας;
Όπως έγραψα και στο ΠΑΟΚ24, η κρίση που παρατηρείται στον ΠΑΟΚ το τελευταία χρονικό διάστημα έχει να κάνει με παιχνίδια εξουσίας των ΜΜΕ. Για την ακρίβεια των ΜΜΕ που μαθηματικά οδηγούνται στο κλείσιμο όχι τόσο λόγω κρίσης, αλλά λόγω παρωχημένης στρατηγικής σε επίπεδο ιδιοκτησίας αρχικά, αλλά και δημοσιογραφίας.
Ο Δώνης είναι «λίγος» γιατί ο ΠΑΟΚ δεν παίζει ποδόσφαιρο αξιώσεων, αλλά ξεχνάμε τα προβλήματα που αντιμετώπισε από το καλοκαίρι μέχρι και σήμερα. Και πως η ομάδα έπαιξε όταν δεν είχε αυτά τα προβλήματα.
Ξεχνάμε επίσης πως η ομάδα είναι 2η, πως έχει την καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος, πως έχει εντάξει σε αγωνιστικό ρυθμό καμιά έξι - επτά 19χρονους, πως δεν πετάει κοροϊδίστικους βαθμούς στη Τούμπα και πως βασικός της στόχος αρχικά, ήταν να μείνει κοντά στον Παναθηναϊκό μέχρι τον Γενάρη και κάνοντας μεταγραφές να τον χτυπήσει. Και τώρα, βρίσκεται οκτώ βαθμούς από πάνω του, έχοντας παίξει στο ΟΑΚΑ μαζί του μία αγωνιστική πριν την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου.
Πλην των οκτώ βαθμών, του πήρε τον αρχηγό σε μία κίνηση που φίλος μου ρεπόρτερ του Παναθηναϊκού την χαρακτήρισε «δώρο του Παναθηναϊκού στον ΠΑΟΚ».
Αυτό που πρέπει να κατανοήσουν όλοι, είναι πως ο χρόνος δουλεύει για εμάς. Και όταν λέω όλοι, ξεκινάω από το σινάφι μου το οποίο συνεχίζει να έχει έναν ρόλο ύποπτο στην αστεία ανάγκη που έχει να πλασαριστεί καλύτερα στα νέα δεδομένα.
πηγή: onsports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: