Σάββατο 2 Μαρτίου 2013

«Νίκες και καλές εμφανίσεις»

Να συνδυάσουν τις νίκες με καλές εμφανίσεις στις εναπομείναντες επτά αγωνιστικές του πρωταθλήματος, τόνισε ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού, Ρόι Κάρολ.

«Νίκες και καλές εμφανίσεις»
Δεν εφησυχάζει ο Ρόι Κάρολ! Ο γκολκίπερ του Ολυμπιακού ξεκαθάρισε πως στόχος αυτού και των παικτών του είναι να συνεχίσουν με νίκες μέχρι το τέλος στην Σούπερ Λίγκα και παράλληλα να τις συνδυάσουν με καλές εμφανίσεις.

Ο Βορειοιρλανδός τερματοφύλακας των «ερυθρολεύκων» αναφέρθηκε και στην επιστροφή του στο Ηράκλειο, όπου θα αντιμετωπίσει την προηγούμενη ομάδα του, τον ΟΦΗ, την οποία χαρακτήρισε ιδιαίτερη.

Επιπλέον, ξεκαθάρισε πως ο Μίτσελ προσπαθεί σιγά-σιγά να να περάσει τα δικά του στοιχεία στην ομάδα, "χτίζοντας" και για του χρόνου.

Αναλυτικά, όσα είπε στην κάμερα της NOVA:

Ρόι, δεν ξέρω αν συμφωνείς, αλλά φαίνεται ότι σιγά - σιγά ο νέος προπονητής σας περνάει ορισμένα στοιχεία στο παιχνίδι σας. Για παράδειγμα, στους δύο τελευταίους αγώνες σας με τον Άρη και τον ΠΑΣ Γιάννινα, είδαμε με τη σέντρα τον Ολυμπιακό να πιέζει, να κυνηγάει γρήγορο γκολ, να κυκλοφορεί ταχύτατα τη μπάλα. Διακρίνεις και εσύ ότι ο κ. Μίτσελ βάζει στοιχεία της φιλοσοφίας του στο παιχνίδι σας;

«Όλα όσα είπες είναι σωστά. Νέους προπονητές είχα και στις προηγούμενες ομάδες μου. Έχω δουλέψει με διαφορετικούς προπονητές στην καριέρα μου. Κάθε προπονητής έχει τις δικές του ιδέες. Τώρα έχουμε έναν νέο προπονητή ο οποίος προσπαθεί να περάσει τις ιδέες του ενόψει της επόμενης περιόδου. Δε δουλεύει μόνο για το σήμερα, αλλά και για την επόμενη περίοδο. Ήρθε στη μέση της περιόδου. Προσπαθεί οι ποδοσφαιριστές να παίζουν με τον τρόπο που θέλει. Νομίζω πως οι ποδοσφαιριστές προσπαθούν να το κάνουν αυτό. Μερικές φορές αυτό δεν μπορούμε να το καταφέρουμε, όταν είμαστε σε αγωνιστικούς χώρους όπου δεν μπορείς να παίξεις ποδόσφαιρο. Τότε πρέπει να πολεμήσουμε για το αποτέλεσμα. Νομίζω ότι χρειάζεται χρόνος για να παίξεις καλό και γρήγορο ποδόσφαιρο, όπως θέλει ο προπονητής».

Αναφέρθηκες στον αγωνιστικό χώρο στο παιχνίδι με τον ΠΑΣ Γιάννινα. Είχε ανάλογες εμπειρίες κατά το παρελθόν στην καριέρα σου, να παίζεις σε γήπεδα με τέτοιο αγωνιστικό χώρο, ή και χειρότερο;

«Έχω παίξει μερικούς τέτοιους αγώνες. Αλλά στο ποδόσφαιρο συμβαίνει να παίζεις και σε τέτοιους αγωνιστικούς χώρους. Μερικές φορές δεν μιλάμε για ποδόσφαιρο, αλλά για μάχες. Πρέπει να κερδίσεις τις μάχες για να πάρεις τη νίκη. Έχω δώσει ανάλογους αγώνες με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, όπου πρέπει να κερδίσεις μάχες για να νικήσεις στον πόλεμο. Όπως συνέβη και στα Γιάννινα, όπου θα μπορούσαμε να είχαμε πετύχει μερικά ακόμη γκολ. Αλλά οι ποδοσφαιριστές δούλεψαν όλοι πολύ σκληρά, σε έναν εκτός έδρας αγώνα, όπου φθάσαμε στο γκολ Ήταν φανταστικό για εμάς. Ελπίζω σε μερικές εβδομάδες στην έδρα μας να πάρουμε ένα ακόμη θετικό αποτέλεσμα και να προκριθούμε στον ημιτελικό γύρο. Αλλά η πρόκριση δεν έχει ακόμη κριθεί. Πρέπει να προσπαθήσουμε σκληρά για να τα καταφέρουμε στο κύπελλο».

Πόσο ιδιαίτερο είναι για εσένα να επιστρέφεις στο Ηράκλειο και να παίζεις κόντρα σε μία ομάδα, τον ΟΦΗ, που "δέθηκες" ερχόμενος στην Ελλάδα;

«Ναι, θα είναι ιδιαίτερο να παίξω, εφόσον παίξω. Δεν το ξέρω αυτό. Ο προπονητής παίρνει τις αποφάσεις. Θα είναι ωραίο να αγωνιστώ απέναντι στην πρώην μου ομάδα. Ήμουν εκεί για πέντε μήνες. Με έκαναν να αισθάνομαι πολύ όμορφα. Πάντα το έλεγα. Χάρη στον ΟΦΗ βρέθηκα εδώ που είμαι τώρα και να παίζω στο Τσάμπιονς Λιγκ και το Europa League. Ο ΟΦΗ με εμπιστεύθηκε και μου έδωσε την ευκαιρία να παίξω ξανά επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Πάντα έδινα το 100% των δυνατοτήτων μου σε όποια ομάδα έπαιζα. Έτσι έκανα και εκεί και απέκτησα πολύ καλές σχέσεις με τους φιλάθλους και τη διοίκηση. Είναι ένα νέο κεφάλαιο για εμένα να παίζω στον Ολυμπιακό. Απολαμβάνω κάθε στιγμή. Θα είναι ωραίο να γυρίσω εκεί και να παίξω. Έχει περάσει πάνω από ένας χρόνος. Υπάρχουν πολλά νέα πρόσωπα. Υπάρχουν πολλές αλλαγές στον ΟΦΗ. Αλλά θα είναι ωραίο να παίξω κόντρα στην παλιά μου ομάδα».

Για τον ΟΦΗ τι εικόνα έχεις;

«Ναι, ο ΟΦΗ διαθέτει μία ομάδα η οποία προσπαθεί και παίζει ωραία μπροστά στους οπαδούς του. Γιατί οι οπαδοί του περιμένουν το 100%, όπως και οι δικοί μας. Πάντα περιμένουν να παίζεις καλά μπροστά στο κοινό σου. Ο Ολυμπιακός θα δώσει εκεί ένα παιχνίδι το οποίο σίγουρα δε θα είναι εύκολο. Θα είναι πολύ δύσκολο παιχνίδι. Ιδιαίτερα επειδή απέναντί μας θα είναι ο ΟΦΗ. Γνωρίζω καλά πως είναι να παίζεις εκεί. Οι αντίπαλοί του πρέπει να έχουν 100% συγκέντρωση Ο ΟΦΗ θα προσπαθήσει να τερματίσει όσο πιο ψηλά μπορεί στην κατηγορία. Θα προσπαθήσει να παραμείνει για μία ακόμη σεζόν στην πρώτη κατηγορία. Νομίζω πως είναι αρκετά ικανοί να παραμείνουν. Διαθέτουν ορισμένους καλούς νέους ποδοσφαιριστές. Έχουν νέο προπονητή, ο οποίος έχει καλές ιδέες σε θέματα τακτικής. Νομίζω πως ο νέος προπονητής κάνει καλή δουλειά για τον ΟΦΗ».

Με δύο νίκες επί του ΟΦΗ και επί της ΑΕΚ στην επόμενη αγωνιστική, θα κάνετε γύρο θριάμβου, καθώς ο Ολυμπιακός θα έχει κατακτήσει και μαθηματικά το πρωτάθλημα. Είναι σημαντικό κίνητρο να κλείσετε την υπόθεση τίτλος, πέντε αγωνιστικές πριν απ' το «φινάλε» και μπροστά στους οπαδούς σας;

«Θα είναι ωραίο. Όλοι θέλουν να είναι πρωταθλητές. Θα είναι φανταστικό αν πάρουμε το πρωτάθλημα στους επόμενους δύο αγώνες. Αλλά ακόμη και αν κατακτήσουμε το πρωτάθλημα, θέλουμε να συνεχίσουμε με νίκες έως το τέλος. Ακολουθούν σπουδαίοι αγώνες, μεγάλα ντέρμπι. Θέλουμε να τα κερδίσουμε. Ως επαγγελματίες, θέλουμε να κερδίζουμε κάθε ματς που παίζουμε, ακόμη και αν έχουμε κατακτήσει το πρωτάθλημα. Θα είναι ωραίο να κλείσουμε τη σεζόν με νίκες και ωραίο ποδόσφαιρο».

Δεν υπάρχουν σχόλια: