Σάββατο 2 Μαρτίου 2013

Την… Ε-φέσωσε!

Με μία εξαιρετική εμφάνιση, ο Παναθηναϊκός νίκησε 75-62 την Εφές στο ΟΑΚΑ, "αγκάλιασε" την πρόκριση και έφτασε τους οπαδούς του στο σημείο να λυπούνται που χάθηκε η διαφορά του πρώτου αγώνα…

Την… Ε-φέσωσε

Οι «πράσινοι» παρά το πολύ άσχημο ποσοστό τους στις βολές (8/17) αλλά και την… πληγή για την άμυνά τους που ονομαζόταν Ντούσκο Σαβάνοβιτς (21π), έδειξαν χαρακτήρα πολύ μεγάλη ομάδας. Στο τελευταίο δεκάλεπτο και με… μπροστάρη για ένα ακόμα ματς τον Ούκιτς (13π, 9 ριμπ), ξέσπασαν, πήραν διαφορά, την πήγαν ακόμα και στους 15 αλλά δεν την κράτησαν.

Το τελικό αποτέλεσμα, άφησε μία πικρία στους οπαδούς του Παναθηναϊκού αφού δεν καλύφθηκε η διαφορά του αγώνα της Τουρκίας αλλά το «δώρο» που έκανε η Ζαλγκίρις νικώντας μέσα στην Μάλαγα, φέρνει την ομάδα του Πεδουλάκη αγκαλιά με την πρόκριση.

Το ματς:



Είχε πράγματα να βελτιώσει

Με Ούκιτς, Διαμαντίδη, Ματσιούλις, Γκιστ και Σχορτσανίτη μπήκε στο παρκέ ο Παναθηναϊκός απέναντι στην Εφές. Ο Έλληνας σέντερ τροφοδοτήθηκε στα πρώτα λεπτά, προσπάθησε να φθείρει τον Ερντέν και τα πήγε καλά, αποτελώντας «πάτημα» στην επίθεση. Από την άλλη, οι Τούρκοι με τον Φάρμαρ να παίρνει πολλές προσπάθειες στην επίθεση και τον Λούκας να πηγαίνει στο μαρκάρισμα του Ούκιτς, μπήκε πιο δυνατά και πήραν το προβάδισμα από νωρίς.

Ένα σημαντικό ζήτημα για τους «πράσινους» ήταν ο Σαβάνοβιτς που τραβιόταν έξω από την γραμμή των τριών πόντων και σούταρε (2/3 τρ), με τον Τσαρτσαρή να μην μπορεί να τον ακολουθήσει. Από τα μισά της περιόδου και έπειτα όμως, ο Παναθηναϊκός βασιζόμενος στην άμυνά του και με τον Λάσμε μέσα να έχει δώσει ενέργεια, βελτιώθηκε και προσπέρασε (19-17) αλλά η τουρκική ομάδα ήταν αυτή που έκλεισε μπροστά την περίοδο με σκορ 21-19, δείχνοντας ότι οι «πράσινοι» είχαν πολλά πράγματα να διορθώσουν.

Ντέρμπι με τα όλα του…
Ο Παναθηναϊκός στα πρώτα λεπτά της δεύτερης περιόδου, βρήκε αρκετά καλά περιφερειακά σουτ (Μπράμος, Μπανκς) και πήρε προβάδισμα με 25-21, «σκληραίνοντας» πολύ βέβαια και την άμυνά του. Μέσα στην ρακέτα, ο Σχορτσανίτης που είχε περάσει ξανά στο παρκέ, έδειχνε ανίκητος κόντρα στους ψηλούς της Εφές και έδωσε και πάλι λύσεις στην ομάδα του. Οι «πράσινοι» ήταν ξεκάθαρο ότι είχαν βρει ρυθμό και έφτασαν στο +7 (32-25), στα μισά του δεκαλέπτου.

Ο Πεδουλάκης άλλαζε συνεχώς πρόσωπα. Ο Λάσμε επέστρεψε στο «5», ο Ούκιτς μπήκε ξανά στο ματς αλλά ο Παναθηναϊκός έδειχνε σταθερότητα και διατηρούσε το προβάδισμα έστω και αν δεν μπορούσε να το πάει σε ασφαλή επίπεδα, κυρίως εξαιτίας των χαμένων βολών (8/15). Αυτό εκμεταλλεύτηκε η Εφές, «ψαλίδισε» την διαφορά και έφτασε στο 34-34, κάνοντας ένα 8-0 και τελικά το ημίχρονο έκλεισε με σκορ 38-38 κάτι που αποτύπωνε με τον καλύτερο τρόπο το ντέρμπι που υπήρχε στο ΟΑΚΑ.

Πλήγμα ο Σαβάνοβιτς, «πράσινο» το προβάδισμα
Η Εφές μπήκε και στο τρίτο δεκάλεπτο με την ίδια λογική. Πλάγια πικ εν ρολ με τον Σαβάνοβιτς που νικούσε κατά κράτος και τον Γκιστ αλλά και τον Τσαρτσαρή (18π). Από την άλλη, ο Παναθηναϊκός μπήκε στο παρκέ με τον Σχορτσανίτη στο «5» αλλά και τον Ούκιτς μαζί με τον Διαμαντίδη στην περιφέρεια. Ο «Sofo» συνέχισε να κάνει πολύ καλό παιχνίδι και να δίνει πολύτιμες λύσεις στην ομάδα του, όσο ήταν στο γήπεδο, ενώ έφθειρε τον Ερντέν που έφτασε τα τρία φάουλ.

Αμυντικά ο Παναθηναϊκός έκανε πολύ καλή δουλειά πάνω στον Φάρμαρ αλλά ο Σαβάνοβιτς ήταν τεράστια «πληγή» και ήταν αυτός που δεν άφηνε τους «πράσινους» να πάρουν διαφορά πάνω από δύο-τρεις πόντους. Όλα αυτά μέχρι να γίνει ένα μεγάλο ξέσπασμα από Διαμαντίδη και Ούκιτς 2΄πριν το τέλος της περιόδου που έστειλε ξανά την διαφορά στους 8 για την ομάδα του Πεδουλάκη που είχε τον έλεγχο αλλά και την ψυχολογία. Η περίοδος τελείωσε με σκορ 56-51 για τους «πράσινους».

Νίκη ναι, διαφορά όχι
Η Εφές για μία ακόμα φορά μάζεψε πολύ γρήγορα την διαφορά και μέσα σε τρία λεπτά στην τέταρτη περίοδο, έφτασε στο 56-56! Όλες οι επιθέσεις πλέον μετρούσαν και ο Παναθηναϊκός εκεί ακριβώς βρήκε λύσεις από Ούκιτς, Μπράμος και Μπανκς που έστειλαν την διαφορά… «αστραπιαία» στους εφτά (63-56), δίνοντας τεράστια ώθηση στους «πράσινους». Οι Τούρκοι έδειχναν σαστισμένοι, το ΟΑΚΑ είχε πάρει «φωτιά» και τα τρίποντα του Ματσιούλις και του Μπράμος, ανέβασαν την διαφορά στους 13 πόντους, στα μισά της περιόδου (69-56)!

Το… πράσινο ξέσπασμα είχε αλλάξει τις ισορροπίες του αγώνα και το 13-0 στο πιο κρίσιμο σημείο, τα «έλεγε» όλα. Οι Τούρκοι δεν ήξεραν καν τι να κάνουν. Στο ένα μισό, «έτρωγαν» καλάθια και στο άλλο μισό… τάπες και ουσιαστικά όλα είχαν κριθεί και το ζητούμενο ήταν να πάρει και την διαφορά από το +14 του πρώτου αγώνα. Με το 75-60 από σουτ του Μπράμος το πέτυχε αλλά ο Φάρμαρ μείωσε ξανά στους 13. Στην τελευταία επίθεση, ο Ματσιούλις αστόχησε και έτσι έμεινε το 75-62.

Τα δεκάλεπτα: 19-21, 38-38, 56-51,75-62

Παναθηναϊκός (Πεδουλάκης): Μπράμος 11 (3), Ματσιούλις 8 (6 ριμπάουντ), Ούκιτς 13 (9 ριμπάουντ, 5 ασίστ), Λάσμε 6 (5 κοψίματα), Τσαρτσαρής 4, Διαμαντίδης 13 (3), Γκιστ, Μπανκς 9 (3), Σχορτσανίτης 11

Εφές Αναντολού (Μαχμούτι): Φάρμαρ 10 (7 ασίστ), Ερντέν 7, Τουντσερί 2, Σιπ 4, Γκονλούμ 2, Σαβάνοβιτς 21 (2), Λούκας 5, Κούτσο 2, Γκιουλέρ 4, Μπάρατς 5


πηγή: sport-fm.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: