Σάββατο 2 Μαρτίου 2013

Όλα γίνονται για το σεντόνι!

Η Τότεναμ του «φαινομένου», Γκάρεθ Μπέιλ, υποδέχεται την Άρσεναλ στο μεγάλο ντέρμπι της 28ης αγωνιστικής της Πρέμιερ, σε ένα ματς με φόντο το σεντόνι του Τσάμπιονς Λιγκ.

Όλα γίνονται για το σεντόνι
Τα «σπιρούνια», κατάφεραν να ξεπεράσουν την Τσέλσι στη βαθμολογία και να βρεθούν στο 3ο «σκαλί», σκοπεύοντας πλέον να διατηρηθούν τουλάχιστον μέσα στην πρώτη τετράδα και να… κουνήσουν σεντόνι την επόμενη σεζόν, είτε με απευθείας είσοδο στους ομίλους, είτε μέσω των προκριματικών.

Από την άλλη, η Άρσεναλ, έχοντας βγει εκτός στόχων από τον Φεβρουάριο για ακόμα χρονιά, έχει συμβιβαστεί με την ιδέα πως για 8η σερί αγωνιστική περίοδο δεν θα πανηγυρίσει κανένα τρόπαιο. Έτσι, το μοναδικό που της έχει απομείνει είναι η πρόκριση στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. Αυτός ο στόχος, είναι αρκετά εφικτός, με την ομάδα του Βενγκέρ, όμως, αυτή τη στιγμή να βρίσκεται στην 5η θέση και να απέχει δύο βαθμούς από την 4η Τσέλσι και τέσσερις από τη σημερινή της αντίπαλο.

Όσον αφορά τους «μπλε» του Λονδίνου, με τον Ράφα Μπενίτεθ να προετοιμάζεται ψυχολογικά για νέες και πιο έντονες αποδοκιμασίες από τους οπαδούς της ομάδας έπειτα από το ξέσπασμα που πραγματοποίησε μετά τη νίκη (2-0) επί της Μίντλεσμπρο στους «16» του Κυπέλλου Αγγλίας, θα προσπαθήσουν να παραμείνουν μέσα στην πρώτη τετράδα με θετικό αποτέλεσμα απέναντι στη Γουέστ Μπρομ του εκπληκτικού, Ρομέλου Λουκάκου.

Τη Γουίγκαν που αναζητά βαθμούς ώστε να παραμείνει και την επόμενη χρονιά στην Πρέμιερ Λιγκ αντιμετωπίζει η Λίβερπουλ, που δεν έχει σταματήσει να ελπίζει στη συμμετοχή στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της επόμενης σεζόν, αν και απέχει οχτώ βαθμούς από τις προνομιούχες θέσεις.

Η πρωτοπόρος, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, πάντως, αναμένεται να έχει – θεωρητικά – εύκολο έργο απέναντι στη Νόριτς στο «Ολντ Τράφορντ», με τα «καναρίνια» να ταξιδεύουν στο Μάντσεστερ έπειτα από σπουδαία νίκη (2-1) επί της Έβερτον. Αντίθετα, η πρωταθλήτρια Σίτι, παραμένοντας στο -12 από το «ρετιρέ», δοκιμάζεται στην έδρα της Άστον Βίλα, το βράδυ της Δευτέρας, με τους γηπεδούχους να βρίσκονται στη ζώνη του υποβιβασμού και πλέον να παλεύουν σε όλα τα ματς.

Η κάτοχος του φετινού Capital One Cup, Σουόνσι, μετά τον θρίαμβο (5-0) επί της Μπρέντφορντ στο «Γουέμπλεϊ», υποδέχεται τη Νιούκαστλ που θα προσπαθήσει να ανοίξει ακόμα περισσότερο την «ψαλίδα» από τη ζώνη του υποβιβασμού, ενώ με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται η «μάχη» της Σαουθάμπτον κόντρα στην ΚΠΡ.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 28ης αγωνιστικής:

Σάββατο 2/3 (17:00)

Τσέλσι – Γουέστ Μπρομ
Έβερτον – Ρέντινγκ
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Νόριτς
Σαουθάμπτον – ΚΠΡ
Στόουκ – Γουέστ Χαμ
Σάντερλαντ – Φούλαμ
Σουόνσι – Νιούκαστλ
Γουίγκαν – Λίβερπουλ (19:30)

Κυριακή 3/3

Τότεναμ – Άρσεναλ (18:00)

Δευτέρα 4/3

Άστον Βίλα – Μάντσεστερ Σίτι (22:00)

Η επόμενη (29η) αγωνιστική:

Σάββατο 9/3 (17:00)

Γουέστ Χαμ – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (αναβολή λόγω Κυπέλλου)
Μάντσεστερ Σίτι – Γουίγκαν (αναβολή λόγω Κυπέλλου)
Νόριτς – Σαουθάμπτον
ΚΠΡ – Σάντερλαντ
Ρέντινγκ – Άστον Βίλα
Γουέστ Μπρομ – Σουόνσι

Κυριακή 10/3

Φούλαμ – Τσέλσι (αναβολή λόγω Κυπέλλου)
Νιούκαστλ – Στόουκ (17:00)
Λίβερπουλ – Τότεναμ (18:00)

Τρίτη 16/4

Άρσεναλ – Έβερτον (21:45)


πηγή: sport-fm.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: