Ο Χρύσανθος Τσαλτίδης γράφει στο blog του στο gazzetta.gr για το παιχνίδι στην Βέροια, τις παραμέτρους του και θυμάται ένα παλιό, αλλά επίκαιρο σύνθημα των φίλων του ΑΡΗ.
Καλύτερη πάσα από την εκπομπή των οργανωμένων δεν θα μπορούσα να είχα πάρει. Ήταν τέτοια η ένταση και η καθαρότητα των απόψεών τους σε σχέση με την κατάσταση στον ΑΡΗ που καταρρίφθηκε και το τελευταίο προπύργιο ψευτοπροπαγάνδας. Αυτών που πρόβαλαν τα εντός συλλόγου λάθη για να συνεχίσουν ανενόχλητοι την προσπάθεια καταστροφής του συλλόγου.
Οι οργανωμένοι οπαδοί ήταν ξεκάθαροι. Η απόδοση ευθυνών για όσους διοίκησαν από το 2004 ως πέρσι θα πραγματοποιηθεί, αφού όμως πρώτα σωθεί η ομάδα. Και δεν πρέπει να περνά από κανενός το μυαλό ότι λόγω των διοικητικών εγκλημάτων των προηγούμενων ετών θα… πέσει ο ΑΡΗΣ και θα το αποδώσουμε εκεί ώστε να την γλιτώσουν και οι σφαγείς της ομάδας, αλλά και όσοι με θεσμικό ρόλο έπρεπε να τους τραβήξουν το αυτάκι.
Το μήνυμα ήταν ξεκάθαρο και προς τον κουμπάρο του κ. Αρβανιτίδη, τον πρόεδρο της ΚΕΔ κ. Καραμελίδη , αλλά και τους Πολιτειακούς φορείς που επέτρεψαν στις 23 αγωνιστικές ο ΑΡΗΣ να έχει σφαγιαστεί τις μισές και να του έχουν στερήσει τουλάχιστον 10-12 βαθμούς.
Είχα γράψει στο blogμου στις 9 Νοεμβρίου μετά τις απίστευτες δηλώσεις Καραμελίδη: « Ένας φίλος ακροατής από την Βέροια επικοινώνησε μαζί μου μετά την εκπομπή AllAboutARIS on AIR και μου είπε ότι ο Καραμελίδης είναι κουμπάρος του Αρβανιτίδη. Κάτι τέτοιο υπονοεί προφανώς και η ΠΑΕ ΑΡΗΣ με την ανακοίνωσή της. Και για μένα αυτό δεν θα είχε καμία ουσία αν δεν έκανε αυτές τις δηλώσεις ο Καραμελίδης. Άλλωστε από κουμπαριές, άλλο τίποτα επί Γκαγκάτση. Ζαγοράκης, Καλογιάννης, Τζώρτζογλου. Διαλέγετε και παίρνετε.
Δεν το ξέρω, δεν το υιοθετώ, αλλά ρωτάω αν ισχύει γιατί η δημοσιογραφική δεοντολογία το επιτάσσει να το θέσω ως ερώτημα. Κι αν διαψευστεί επίσημα, πρώτος εγώ θα το παραθέσω και πάλι από αυτό το blog. Εδώ θα σημειώσει κάποιος είναι Πρόεδρος στην ΕΠΣ Ημαθίας, δεν είναι αρκετό αυτό; Αν όμως ισχύει ο κ. Καραμελίδης πρέπει μετά από τις ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ να παραιτηθεί… ΧΘΕΣ από πρόεδρος της ΚΕΔ.
Φτάνουν πια οι κουμπαριές στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Ο κ. Σαρρής από την πλευρά του δεν θα πάρει θέση; Πώς να πάρει όμως όταν ενώσεις όπως της Ημαθίας ή της Βοιωτίας παρά τις άριστες σχέσεις με Γκαγκάτση επέλεξαν τον ίδιο στις πρόσφατες εκλογές;  Πικρές καραμέλες και σουβλάκια άνοστα έφαγε ο Βασίλης και ας τους είχε στα ώπα, ώπα τα προηγούμενα χρόνια».
Φυσικά καμία διάψευση δεν υπήρξε, καμία τοποθέτηση, αλλά τα πέναλντι στην Βέροια σφυρίζονταν από τότε με χαρακτηριστική ευκολία.
Ο Παππάς που ορίστηκε στο παιχνίδι είναι αλήθεια ότι δεν είναι ούτε Μάνταλος, ούτε Γιάχος. Πέρσι όμως τελευταία αγωνιστική έδωσε πέναλντι στην Κέρκυρα με τον Ιωάννου να μένει όρθιος, ενώ φέτος άφησε την Κέρκυρα με 10 από το 60 στο παιχνίδι με την Βέροια. Από την άλλη ο Κατερινιώτης Ευθυμιάδης έχει αφήσει τον ΑΡΗ άπειρες φορές με παράπονα. Πλέον πρόσφατο το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ και τα χέρια που ούτε αυτός είδε.
Ας φροντίσει την Δευτέρα να είναι σωστός γιατί ο κόσμος δεν θα ανεχτεί άλλα λάθη που μετά θα συνοδεύονται από… συγνώμες. Τόσες… συγνώμες ούτε ο Πάπας Βενέδικτος κατά την αποχώρησή του δεν έχει πει. Ο κόσμος έχει αντιληφθεί τι πάει να συμβεί και για αυτό τον λόγο παρατηρείται και αυτή η τεράστια κινητοποίηση για την Δευτέρα.
Τα 4000 έχουν γίνει ήδη… γιάχμα και οι συνδρομητές των περιοδικών μόδας του Ασλάνη και του Γαβάλα που έβριζαν τον ΑΡΗ στον αγώνα κυπέλλου, ψάχνουν καφέ με ΝΟVA σε Νάουσα ή Έδεσσα (κι όχι βέβαια μέσα στην Βέροια) για να δουν το παιχνίδι. Οι γνωστοί τζάμπα μάγκες δηλαδή των ελληνικών γηπέδων που ήρθαν στο Βικελίδης χωρίς πρόβλημα και μετά έστειλαν επιστολή στην διοίκησή τους να μην δώσει εισιτήρια στον ΑΡΗ. Αυτοί που κάνουν τουμπεκί όταν οι Αρειανοί φωνάζουν ότι θα πάνε από εκεί (παλιό καλό σύνθημα στην Κατερίνη, από όπου συμπτωματικά κατάγεται ο κ. Ευθυμιάδης)
Στην Βέροια θα έχει πάνω από 6000 φίλους του ΑΡΗ και αν και σε αυτό το ματς οι παίκτες δεν πάρουν δύναμη και πάθος από τον κόσμο τους δεν υπάρχει σωτηρία.
Ο ΑΡΗΣ θα κερδίσει στην Βέροια γιατί έτσι πρέπει να γίνει, αλλά και επειδή αν κι αυτή την φορά έχουμε επανάληψη τύπου Μάνταλου σε Λιβαδειά και Πλατανιά τα… σπασμένα (και φυσικά η λέξη είναι μεταφορική γιατί όποιο αποτέλεσμα κι αν έρθει στην Βέροια ο κόσμος πρέπει και θα έχει υποδειγματική συμπεριφορά) θα τα πληρώσουν όσοι το παίζουν προστάτες του ΑΡΗ, αλλά μέχρι τώρα δεν έχουν κάνει τίποτα για να τον προστατέψουν.
Όταν και εφόσον το κάνουν ο λαός δεν θα τους ξεχάσει και ποτέ δεν είναι αργά για να διορθώσουν τα λάθη του παρελθόντος και στην τελική να αποδώσουν δικαιοσύνη στην ομάδα που φέτος έχει κατακρεουργηθεί.
Θα το καταλάβουν καλά στην Βέροια την Δευτέρα, αλλά να είναι σίγουροι ότι αυτή την φορά ΟΝΤΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ. Αυτό το μήνυμα έστειλαν οι οργανωμένοι με κάθε επισημότητα μέσω της εκπομπής τους.
Και το ίδιο ισχύει και για τους όμορους νομούς και όχι μόνο για τους πολιτικούς. Αν ο ΑΡΗΣ δεν αντιμετωπιστεί όπως πρέπει την Δευτέρα και ως το τέλος του πρωταθλήματος Βέροια, Χαλκιδική και Κατερίνη θα… κιτρινήσουν.
Και μην μου αρχίσετε οι οπαδοί του σκυψίματος και της απροκάλυπτης εύνοιας (Πιο πολύ οφσάιντ ποιος ήταν ο Αθανασιάδης ή ο Πετρόπουλος;) ηθικολογίες.
Φέτος το πρωτάθλημα είναι οίκος ανοχής στο… Παρίσι με επικάλυψη τα μπαλέτα του Μουλέν Ρουζ. Ανοίξτε καμιά τράπεζα την Κυριακή ή πάρτε την φορολογική με μπούκα στην ΔΟΥ και ελάτε να μιλήσουμε για… μπάλα.
Ο ΑΡΗΣ έχει το κακό του το χάλι και πάλι όλη μέρα με τον ΑΡΗ ασχολείστε. Την μέρα, γιατί την νύχτα βλέπετε FAB5 με Γαβαλά και Τρύφωνα σε επανάληψη .
Ο ΑΡΗΣ έχει κατασφαγιαστεί (Καλογερόπουλος ΠΑΟ, Αρετόπουλος ΟΣΦΠ, Σιδηρόπουλος Κέρκυρα, Μάνταλος ανύπαρκτες αποβολές σε  Λειβαδιά και Χανιά, Σπάθας-Πανθρακικός, Στυλιάρας Ξάνθη, Γιάχος Πανιώνιος, Βοσκάκης πέναλντι Κάτσε με ΠΑΟΚ, Δημητρόπουλος με Ατρόμητο, Μπαλτάς ΑΕΚ, δυο γκολ οφσάιντ με ΟΦΗ, Θάνος πέναλντι στην Τρίπολη και άλλα πολλά και ο Καραμελίδης βγήκε να πει ΜΟΝΟ για τον Κουκουλάκη επειδή μέτρησε ένα γκολ που ήταν παθητικό οφσάιτ!!! Το ότι στο ίδιο ματς δεν έδωσε μαρς πέναλτι στον Καζναφέρη είναι λεπτομέρεια. Και μετά ο Κουκουλάκης τιμωρήθηκε με την μεγαλύτερη τιμωρία που είχε φέτος ρέφερι…
Και κάτι ακόμα όλοι οι παίκτες που έχουν λαμβάνειν από τον ΑΡΗ ας πάνε να πάρουν τα χρήματά τους -αν ρίξουν τον ΑΡΗ- από τον Καραμελίδη και την παρέα του. Κάθε βδομάδα τους βρίσκουν τους Μανταλοσιδηροπουλογιάχους στα γήπεδα ας τους πιάσουν να σταματήσουν τα… μαγικά πριν να είναι αργά και για αυτούς και για όλους. Ελπίζω ανάλογα να έχει κινηθεί και η διοίκηση και να μην δούμε για μία ακόμα φορά το 24ο επεισόδιο του Φρέντι Κρούγκερ…
Όπως και να έχει. Το νου σας. Ερχόμαστε…
Και επειδή μου άρεσε (Πιερικός-ΑΡΗΣ 0-2 το ματς με Ιγνάτοφ!!!). «Κάντε τουμπεκί θα’ ρθούμε από κει…».
 ΥΓ Στην φωτογραφία φαίνεται ότι ο κ. Καραμελίδης και ο κ. Αρβανιτίδης δεν έχουν καμία σχέση μεταξύ τους (sic)...


πηγή: gazzetta.gr