Σάββατο 2 Μαρτίου 2013

«Γυάλινος» και... απαραίτητος!!

Ο Άριεν Ρόμπεν βρίσκει ξανά τη φόρμα του και ο Ball Boy Λευτέρης Ντανοβασίλης παρουσιάζει τα νούμερα του Ολλανδού, που τον καθιστούν... απαραίτητο στην Μπάγερν.
Το παιχνίδι Κυπέλλου με την Ντόρτμουντ έχει τελειώσει, η Μπάγερν έχει πάρει την πρόκριση… μισή-κατάκτηση χάρη στο εκπληκτικό γκολ του Ρόμπεν στο 43’ και ο Ολλανδός με το τελευταίο σφύριγμα του Κίρχερ πέφτει στο έδαφος, ενώνει τι γροθιές του και ξεσπάει. Από το πρώτο μέχρι και το τελευταίο λεπτό της αναμέτρησης ήταν ένα ξέσπασμα για τον ίδιο, που από πέρυσι ακούει πολλά και ο τύπος ασχολείται όλο και περισσότερο με το τι θα του συμβεί (όπως και στον Γκόμεζ) με την έλευση του Πεπ Γκουαρδιόλα το καλοκαίρι.

«Ήταν για την απόλαυση και την ευτυχία της νίκης. Θέλω να κερδίζω κάθε φορά που είμαι στο γήπεδο και η νίκη επί της Ντόρτμουντ ήταν ιδιαίτερη για μένα. Νιώθω ότι είμαι στο σωστό δρόμο. Η συνέχεια θα είναι ακόμη καλύτερη», είπε… ήρεμος ο Ρόμπεν μετά το τέλος του παιχνιδιού.

Η φετινή σεζόν ξεκίνησε με τον Ολλανδό να… γλύφει τις πληγές του από πέρυσι. «Συχνά αναρωτιέμαι ποιο είναι το μεγαλύτερο πλήγμα, το χαμένο πέναλτι στον τελικό Κυπέλλου με την Ντόρτμουντ ή το χαμένο πέναλτι στον τελικό του Champions League με την Τσέλσι. Δέχθηκα κάποια πολύ σκληρά «χτυπήματα» την περσινή σεζόν και χρειάστηκα πολύ χρόνο για να συνέλθω», είχε πει κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας το περασμένο καλοκαίρι.

Τις δυνατότητές του όλοι τις γνωρίζουν, όμως η πίεση του τύπου είναι τέτοια στην Μπάγερν, που πέρυσι δημιουργήθηκε τεράστιο θέμα σχετικά με το πόσο ο ατομισμός του στο γήπεδο επηρεάζει τα αποτελέσματα και την εικόνα της ομάδας. Μην ξεχνάμε ότι πέρυσι τα πράγματα δεν ήταν σε καμία περίπτωση όσο… ρόδινα είναι φέτος.

«Όλες αυτές τις ημέρες ασκούσατε κριτική στον Ρόμπεν, γράφοντας και λέγοντας πόσο ατομιστής είναι. Αυτό του έκανε κακό, καθώς τον επηρεάσατε και εκεί που ήταν να κάνει την ατομική προσπάθεια, τώρα ψάχνει που να δώσει την μπάλα. Χρειαζόμαστε τις ατομικές του ενέργειες», είχε πει ορθά κοφτά ο Χάινκες. «Ελπίζω να ξαναβρεί σύντομα τον εγωισμό του στο γήπεδο, κάτι που τον έκανε παίκτη παγκόσμιας κλάσης. Χρειαζόμαστε τον… δαιμόνιο Ρόμπεν!», ήταν το σχόλιο του Ρουμενίγκε, όμως ήταν εμφανές ότι ο Ολλανδός είχε επηρεαστεί.

Φυσικά, τα χαμένα πέναλτι στους δύο τελικούς δεν είναι σε καμία περίπτωση δείγμα… ναρκισσισμού, καθώς αυτά συμβαίνουν στον καθένα. «Το γεγονός ότι είμαι απρόβλεπτος είναι το μεγαλύτερο προσόν μου. Μπορεί να ακούγεται παράξενο, αλλά θα πρέπει να γίνω ξανά… εγωιστής και να βρω τον παλιό μου εαυτό. Θα πρέπει να κάνω ατομικές ενέργειες, προκειμένου να ξαναβρώ την εμπιστοσύνη στον εαυτό μου και την αυτοπεποίθησή μου. Δεν κατάφερα να φτάσω στο υψηλότερο επίπεδό μου πέρυσι, καθώς δεν έκανα το παιχνίδι μου. Σκεφτόμουν πολύ, ειδικά τους τελευταίους μήνες και αυτό επηρέαζε την απόδοσή μου», δήλωνε τον περασμένο Σεπτέμβριο ο Ρόμπεν, δείχνοντας ότι έχει αφήσει πίσω του το παρελθόν και κοίταζε μόνο τη φετινή σεζόν και το πώς η Μπάγερν θα έφτανε στην επιστροφή της στους τίτλους.

Για ακόμη μία φορά, όμως, οι τραυματισμοί έκαναν την εμφάνισή τους. Ο 29χρονος εξτρέμ ταλαιπωρήθηκε αρκετά και οι αριθμοί είναι… αμείλικτοι από τη στιγμή που μετακόμισε στην Γερμανία. Ο Ρόμπεν από την σεζόν 2009-10 έχει αγωνιστεί στο 56,84% των αγώνων της Μπάγερν, με το ποσοστό των λεπτών συμμετοχής του από τα συνολικά διαθέσιμα να είναι φυσικά ακόμη μικρότερο…
Σεζόν Συμμετοχές στην Μπουντσελίγκα Συμμετοχές στο Κύπελλο (και Σούπερ Καπ) Συμμετοχές στην Ευρώπη Σύνολο
2009-10 24 (34)* 3 (6) 10 (13) 37 (53)
2010-11 14 (34) 2 (5) 2 (8) 18 (47)
2011-12 24 (34) 3 (6) 9 (15) 36 (55)
2012-13 10 (23) 4 (5) 3 (7) 17 (35)
Σύνολο 72 (125) 12 (22) 24 (43) 108 (190)

*Σε παρένθεση οι αγώνες της Μπάγερν στη σεζόν

Με τον Μίλερ να επιστρέφει στις καλές του εμφανίσεις και να κάνει εξαιρετική σεζόν, ο Ρόμπεν ακόμη και όταν ήταν υγιής φέτος έμενε στον πάγκο. «Είμαι συνέχεια στον πάγκο. Είναι απογοητευτικό. Δεν μπορώ να πω ότι αυτή τη στιγμή είμαι ευτυχισμένος», είπε μετά το παιχνίδι με την Βόλφσμπουργκ (15/02), όταν μπήκε στο 79’ και στις καθυστερήσεις πέτυχε το πρώτο του γκολ στη σεζόν στην Μπουντεσλίγκα.

«Είναι φυσιολογικό για παίκτες όπως ο Ρόμπεν να είναι απογοητευμένοι όταν δεν παίζουν. Και ο Άριεν είναι ένας άνθρωπος που το δείχνει κιόλας, όμως δεν έχω κανένα πρόβλημα με αυτό», ήταν η απάντηση του Χάινκες, που στα παιχνίδια με Βέρντερ (πρωτάθλημα) και Ντόρτμουντ (Κύπελλο) του έδωσε την ευκαιρία να παίξει βασικός και εκείνος του έδειξε ότι μπορεί να τον υπολογίζει και με το παραπάνω.

Ποιο είναι το νόημα και η αφορμή του συγκεκριμένου άρθρου; Το εκπληκτικό στατιστικό της Opta πριν το ντέρμπι Κυπέλλου. Ο Ρόμπεν σε 72 αγώνες στην καριέρα του στην Μπουντεσλίγκα έχει εμπλακεί ευθέως σε 65 γκολ της Μπάγερν (42 γκολ και 23 ασίστ), που μαζί με τα κερδισμένα πέναλτι φτάνουν στα 70! Έτσι, επέκτεινα λίγο το εύρος της έρευνας σε όλες τις διοργανώσεις. Το αποτέλεσμα; Εκπληκτικό! Σε 108 αγώνες ο Ρόμπεν έχει εμπλακεί είτε άμεσα είτε έμμεσα (κερδισμένα πέναλτι) σε 99 γκολ!
Συνδρομή του Ρόμπεν σε γκολ της Μπάγερν
Σεζόν Μπουντεσλίγκα Κύπελλο (και Σούπερ Καπ) Ευρώπη Σύνολο
2009-10 23 4 4 31 (37)*
2010-11 22 2 2 26 (18)
2011-12 18 3 8 29 (36)
2012-13 7 4 2 13 (17)
Σύνολο 70 13 16 99 (108)

*Σε παρένθεση οι εμφανίσεις του σε όλες τις διοργανώσεις

Στα δύο τελευταία παιχνίδια των Βαυαρών (με Βέρντερ και Ντόρτμουντ) ο Ολλανδός ήταν εκπληκτικός. Το γεγονός ότι στο 89’ του αγώνα με την Βέρντερ προτιμά να δώσει ασίστ πάρε-βάλε στον Γκόμεζ, ενώ θα μπορούσε να τελειώσει ο ίδιος της φάση (σε ανάλογη στιγμή νωρίτερα είχε χάσει μεγάλη ευκαιρία) και η μεστή του εμφάνιση με την Ντόρτμουντ δείχνει ότι κάτι έχει αλλάξει. Τι είναι αυτό; Ο Ρόμπεν πλέον έχει κίνητρο. Το πιο σημαντικό… συστατικό για να ξαναβρεί σιγά-σιγά τον καλό του εαυτό.

Με τον Γκουαρδιόλα να είναι… fan του rotation, έχει ακόμη να δώσει πολλά στην Μπάγερν. Δε νομίζω να αμφιβάλει κανένας ότι όταν ο Μέσι αποφάσιζε να τα… βάλει με ολόκληρη την αντίπαλη άμυνα, ο Γκουαρδιόλα δεν του τα έψαλλε. Φυσικά, καμία σύγκριση δεν γίνεται ανάμεσα στους παίκτες, όμως ένα είναι το δεδομένο. Οι Βαυαροί χρειάζονται τον Ρόμπεν, όσο χρειάζεται και τον Ριμπερί. Η «γυάλινη» ιδιοφυία της Μπάγερν έχει πολλά να δώσει ακόμα…


πηγή: gazzetta.gr
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: