Σάββατο 2 Μαρτίου 2013

«Αργήσαμε να δώσουμε έμφαση στις ακαδημίες»

Παρά το γεγονός πως στην Ελλάδα υπάρχουν πολλοί νεαροί παίκτες με ταλέντο οι ομάδες τους άργησαν να τους εκμεταλλευτούν, όπως τόνισε στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 ο Κώστας Τσάνας.

«Αργήσαμε να δώσουμε έμφαση στις ακαδημίες»
Το εγκώμιο των ποδοσφαιριστών της ομάδας Νέων του Ολυμπιακού «έπλεξε» με δηλώσεις του στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και την εκπομπή «Βάσει σχεδίου» ο Κώστας Τσάνας.

Ωστόσο, ο ομοσπονδιακός τεχνικός μίλησε και για την έλλειψη υποδομών που υπήρχε στην Ελλάδα τα προηγούμενα χρόνια, παρά το γεγονός πως στη χώρα μας υπάρχουν πολλά ταλέντα.

Οι πιο σημαντικές δηλώσεις του Κώστα Τσάνα στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και την εκπομπή «Βάσει σχεδίου»:

Για το αν θα μπορούσε η ομάδα των Νέων του Ολυμπιακού να κάνει καλή πορεία στην Σούπερ Λίγκα:


«Νομίζω πως θα είχε πολύ ενδιαφέρον να γίνει κάτι τέτοιο, αφού το επίπεδο των ομάδων της Σούπερ Λίγκας να έχει πέσει πολύ τα τελευταία χρόνια και ειδικά φέτος. Ωστόσο δεν ξέρω αν πρέπει να γίνει πραγματικότητα κάτι τέτοιο, αφού μία ομάδα που θα απαρτίζεται από πολλούς νέους παίκτες θα έχει πολλές δυσκολίες».

Για τον καιρό που χρειάζεται μία ομάδα Νέων για να φτάσει σε τέτοιο επίπεδο:

«Μετά τα 10-12 χρόνια τα παιδιά ξεκινάνε να μπαίνουν στην ομαδική τακτική. Αν μια ομάδα είναι ξεκάθαρη στο τι ζητάει από τις ακαδημίες της, τότε είναι πιο εύκολο το έργο γι’ αυτά. Στο εξωτερικό οι υποδομές είναι κάτι παρά πολύ σημαντικό. Στην Ελλάδα αργήσαμε να δώσουμε έμφαση στις ακαδημίες, παρά το γεγονός πως υπάρχουν πολλά ταλέντα. Ωστόσο, στον Ολυμπιακό έχουν φτιάξει μια καλή ομάδα και χάρη στο καλό τμήμα σκάουτινγκ που έχουν. Βέβαια, ανάλογα με τη φιλοσοφία της κάθε ομάδας οι ακαδημίες βγάζουν και τους αντίστοιχους παίκτες. Θα ήθελα να σταθώ και στις δηλώσεις των παικτών του Ολυμπιακού μετά το ματς με την Άντερλεχτ και το πόσο χαρούμενοι ήταν μετά την νίκη τους, αλλά και για το γεγονός πως τους είδε τόσος κόσμος. Έχω παρακολουθήσει κι αλλά παιχνίδια του Next Gen Series και επειδή τα περισσότερα ματς γίνονται στα γήπεδα των ανδρικών ομάδων τα περισσότερα από αυτά είναι γεμάτα».

Για τους στόχους που πρέπει να έχει κάθε σύλλογος για τις ακαδημίες του:


«Ο πρώτος στόχος πρέπει να είναι να υπάρχει μια ξεκάθαρη φιλοσοφία του συλλόγου που ξέρει τι θέλει να κάνει με τους παίκτες που μαζεύει από κάθε γωνιά της Ελλάδας. Κάθε χρόνο θα πρέπει να εξελίσσονται τα παιδιά, προκειμένου στο μέλλον να είναι μελή της ανδρικής ομάδας. Κάποιες ομάδες που έχουν να την ευκαιρία να δώσουν ευκαιρίες στους παίκτες θα το κάνουν, μερικές όμως όχι. Όλα εξαρτώνται απ’ την ομάδα και πως θα διαχειριστούν τις ακαδημίες τους. Μερικοί παίκτες ήταν πιο έτοιμοι από κάποιους άλλους, κάποιοι άλλοι δεν άντεξαν. Βλέπουμε πολλά ματς στην Σούπερ Λίγκα να έχουν μεγάλο ενδιαφέρον, με αποτέλεσμα το βάρος που πέφτει στους ώμους των ποδοσφαιριστών να είναι μεγάλο. Κάτι που όμως δεν τους το δίνει ένα ματς στο πρωτάθλημα των υποδομών».

Δεν υπάρχουν σχόλια: