Σάββατο 2 Μαρτίου 2013

Τι σκαρώνει ο Λίνεν…!

Οι γεμάτες… χαφ δοκιμές του Λίνεν δημιούργησαν υποψίες αμυντικογενούς ΑΕΚ στο ντέρμπι. Στο μυαλό (και το μπλοκάκι) του Γερμανού όμως, δεν σχεδιάζονται και τόσο μεγάλες αλλαγές στον πετυχημένο ρόμβο.

Τι σκαρώνει ο Λίνεν…
Αλήθεια είναι πως ο Έβαλντ Λίνεν κάνει αρκετές αλλαγές συστημάτων κατά τη διάρκεια των ματς της ΑΕΚ. Με ανεπαίσθητα (ή και αντίθετα όπως στο παιχνίδι με τον Πλατανιά) αποτελέσματα.

Πριν τα παιχνίδια ωστόσο, ο Γερμανός έχει καταλήξει εδώ και καιρό στη διάταξη που χρησιμοποιεί: Τον περιβόητο ρόμβο που (όταν κατάλαβε ότι έπρεπε να τον παρατάξει) αποτέλεσε έναν από τους λόγους της αγωνιστικής μεταμόρφωσης της ομάδας.

Και παρόλο που οι ενδεκάδες που δοκιμάζει ενόψει του ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό είναι… τίγκα στα χαφ, αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα πως η ΑΕΚ θα παραταχθεί εντελώς μεταμορφωμένη απέναντι στους «πράσινους».

Ο Λίνεν, λοιπόν, τσέκαρε την Παρασκευή δυο εκδοχές του 4-4-1-1: Μια με τον Γκερέιρο σε ρόλο αριστερού χαφ και τον Κατίδη πίσω από τον Πετρόπουλο. Και μια με τον Βραζιλιάνο πίσω από τον επιθετικό (αντί του Κατίδη) και τον Ρίκκα στ’ αριστερά. Κι επειδή ο Γκερέιρο θεωρείται απίθανο να μείνει εκτός και ακόμα πιο… απίθανο να μπορεί να βοηθήσει αμυντικά ως αριστερό χαφ, η δεύτερη εκδοχή θεωρείται επικρατέστερη.

Εφόσον επαληθευτεί, λοιπόν και η ΑΕΚ παραταχθεί με καθαρό «κόφτη» τον Μητρόπουλο, τριάδα των χαφ μπροστά τους Ρίκκα (αριστερά), Κορδέρο (κέντρο), Φέτση (δεξιά) και τον Γκερέιρο να κινείται πίσω από τον Πετρόπουλο, η μόνη αλλαγή που γίνεται ουσιαστικά στο σύστημα είναι η αφαίρεση ενός επιθετικού και η πρόσθεση ενός ακόμα χαφ στο μέσο του ρόμβου.

Κάτι που θα κάνει βέβαια λιγότερο απειλητική την «Ένωση», ωστόσο θα γίνει με ξεκάθαρο στόχο από τον Λίνεν: Να μπορούν οι δυο πλάγιοι μέσοι (Ρίκκα και Φέτσης) να ντουμπλάρουν τα μπακ και να εξουδετερώνουν τη δύναμη που θεωρείται ότι έχει ο Παναθηναϊκός στα άκρα με Σισοκό και Μαυρία. Και ταυτόχρονα (όταν γίνεται αυτό) να μη μένει κενός ο χώρος στο κέντρο, μιας κι εκεί θα βρίσκεται ο Κορδέρο.

Εξάλλου, το ίδιο πλάνο εξυπηρετεί και τη χρησιμοποίηση του Ισπανού ως καθαρό «οκτάρι» (όταν θα επιτίθεται η ΑΕΚ). Μια θέση όπου ο Ισπανός αποδίδει εμφανώς καλύτερα και όπου θα μπορεί να αναλάβει με μεγαλύτερη ασφάλεια την προώθηση της μπάλας έχοντας δυο ακόμη χαφ πίσω του.


πηγή: sport-fm.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: