Σάββατο 2 Μαρτίου 2013

Ενδεκάδα εκατομμυριούχων!

Την ενδεκάδα των πιο ακριβοπληρωμένων ποδοσφαιριστών του κόσμου συνέθεσε η εφημερίδα «A Bola», βάζοντας τον καλύτερα αμειβόμενο παίκτη κάθε θέσης, σε ένα σχήμα 4-3-3.

Ενδεκάδα εκατομμυριούχων

Αντικειμενικό κριτήριο θα μπορούσε να υπάρξει, αν αντί για ομάδες, επιλέγονταν ποδοσφαιριστές ανάλογα με τις ετήσιες αποδοχές τους. Κάτι τέτοιο σκέφτηκαν και υλοποίησαν οι δημοσιογράφοι της «A Bola», οι οποίοι, αφήνοντας στην άκρη τις προσωπικές τους προτιμήσεις, επέλεξαν τον πιο ακριβοπληρωμένο παίκτη για κάθε θέση, σύμφωνα με το συμβόλαιό του. Η ομάδα που προέκυψε θα μπορούσε να χαρακτηριστεί «Dream Team».

Τερματοφύλακας είναι ο Ίκερ Κασίγιας, μπροστά από τον οποίον, από δεξιά προς τα αριστερά παίζουν ο Φίλιπ Λαμ, ο Τιάγκο Σίλβα, ο Τζον Τέρι και ο Άσλεϊ Κόουλ. Στο χώρο του κέντρου ο Γιάγια Τουρέ θα κάλυπτε το ρόλο του αμυντικού χαφ, με τον Νταβίντ Σίλβα και τον Φρανκ Ριμπερί να παίζουν στα άκρα. Η επίθεση θα αποτελούταν από τον Λέο Μέσι, τον Κριστιάνο Ρονάλντο και τον Σάμουελ Ετό.

Μια ενδεκάδα που θα είχε… αρκετές πιθανότητες διάκρισης. Αρκεί να βρισκόταν και ο κατάλληλος προπονητής, τον οποίο η «A Bola» δεν επέλεξε. Ίσως γιατί θεωρεί πως σε μια τέτοια ομάδα, με τόσο υψηλά συμβόλαια, ένας ακριβός προπονητής θα ήταν ένα… περιττό έξοδο.


πηγή: sport-fm.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: