Σάββατο 2 Μαρτίου 2013

Πεδουλάκης: «Σε δεύτερη μοίρα η διαφορά»

Ο Παναθηναϊκός πέτυχε τον στόχο του, που ήταν να κερδίσει την Εφές, αν και δεν μπόρεσε να καλύψει τη διαφορά των 14 πόντων, σύμφωνα με τον Αργύρη Πεδουλάκη.

Πεδουλάκης: «Σε δεύτερη μοίρα η διαφορά»
Ικανοποιημένος από τη νίκη (75-62) του Παναθηναϊκού κόντρα στην Εφές Ανατολού εμφανίστηκε ο Αργύρης Πεδουλάκης, μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου μετά τη λήξη της αναμέτρησης.

«Κρατάμε τη νίκη που θέλαμε πρωτίστως. Είναι πολύ μικρής σημασίας για εμάς το ότι δεν πήραμε και τη διαφορά», τόνισε ο προπονητής του «τριφυλλιού» και πρόσθεσε:

«Η ομάδα ανταποκρίθηκε σήμερα στο πρέπει. Σε κάθε παιχνίδι σφυρηλατείται, γίνεται καλύτερη».

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Αργύρης Πεδουλάκης

Για τη νίκη του Παναθηναϊκού κόντρα στην Εφές Αναντόλου:

«Πρόκειται για μία πολύ καλή νίκη για εμάς, σε ένα πολύ καλό παιχνίδι. Η Εφές ήρθε με επτά διαδοχικές νίκες, είχε ρυθμό και αυτοπεποίθηση».

Για το σημείο που έπαιξε ρόλο στην επικράτηση του «τριφυλλιού»:

«Η νίκη μας στηρίχθηκε στο αμυντικό κομμάτι περισσότερο. Η Εφές Αναντόλου βρίσκει ανοιχτό γήπεδο και πετυχαίνει εύκολα καλάθια, και από δευτερεύοντες αιφνιδιασμούς. Είναι πολύ αθλητικοί οι παίκτες της. Στο πρώτο ημίχρονο είχαμε πρόβλημα και με τον Σαβάνοβιτς. Στο δεύτερο δέσαμε την άμυνά μας, δεν είχαμε πολλά λάθη και θεωρώ πως με το σχήμα με το Γιόνας στο “4” γίναμε πιο επιθετικοί, ανοίξαμε τις αποστάσεις και βρήκαμε ελεύθερα σουτ. Έτσι, στο τελευταίο δεκάλεπτο κερδίσαμε το παιχνίδι. Ο Ρόκο, επίσης, έκανε εξαιρετική δουλειά και στην άμυνα και στα ριμπάουντ, γενικά τα γκαρντ μας βοήθησαν πολύ στο συγκεκριμένο τομέα κι εκεί στηρίχθηκε η νίκη μας».

Για τις πιθανότητες των «πράσινων» για πρόκριση

«Δεν ξέρουμε τι θα γίνει. Όπως έχουμε πει από την αρχή της χρονιάς και δεν σκοπεύουμε να το αλλάξουμε αυτό το ταξίδι. Τα περισσότερα παιδιά το κάνουν για πρώτη φορά. Έχουμε, τώρα, δύσκολο παιχνίδι στη Μάλαγα. Κοιτάμε πρώτα τη Δράμα και μετά τη Μάλαγα και στο τέλος θα κάνουμε σούμα. Δεν πρόκειται να αλλάξουμε. Στόχος μας είναι να βελτιώνουμε την εικόνα μας σε κάθε παιχνίδι και να είμαστε ανταγωνιστικοί. Η ομάδα ανταποκρίθηκε σήμερα στο πρέπει. Σε κάθε παιχνίδι σφυρηλατείται, γίνεται καλύτερη».

Για το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός δεν κατάφερε να καλύψει τη διαφορά των 14 πόντων

«Είχαμε πει, από το προηγούμενο τάιμ άουτ, πως στο τελευταίο λεπτό θα κοιτάξουμε για τη διαφορά. Είχαμε την ευκαιρία μας, αλλά δεν τα καταφέραμε. Εμείς, όμως, κρατάμε νίκη που θέλαμε πρωτίστως. Είναι πολύ μικρής σημασίας για εμάς το ότι δεν πήραμε και τη διαφορά».

Δεν υπάρχουν σχόλια: