Παρασκευή 10 Μαΐου 2013

«Κορυφαίος μέσα κι έξω απ’ τα γήπεδα»

Έχοντας αγωνιστεί για μια τετραετία υπό τις οδηγίες του στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ο Ρόι Κάρολ γνωρίζει από πρώτο χέρι τόσο τον άνθρωπο όσο και τον προπονητή Σερ Άλεξ Φέργκιουσον.

«Κορυφαίος μέσα κι έξω απ’ τα γήπεδα»
Ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού μίλησε στην «Εφημερίδα των Συντακτών» με αφορμή την αποχώρηση του Σκωτσέζου τεχνικού και αναφέρθηκε στην προπονητική του αξία αλλά και τον τρόπο με τον οποίο συμπεριφερόταν στους παίκτες του. Φυσικά, δεν έλειψαν και οι αναφορές στο περίφημο περιστατικό με το… ιπτάμενο παπούτσι που «προσγειώθηκε» στο πρόσωπο του Ντέιβιντ Μπέκαμ!

Αναλυτικά όσα είπε:

«Είναι ένας εξαιρετικός προπονητής. Αυτό που λέμε top. Οι επιτυχίες του μιλάνε από μόνες του, αλλά και σε προσωπικό επίπεδο δεν έχω κανένα παράπονο. Με δίδαξε πολλά και έχω να θυμάμαι δεκάδες πράγματα από αυτόν. Πέρασα τέσσερα φανταστικά χρόνια στη Γιουνάιτεντ. Είναι εντυπωσιακός ο τρόπος που διαβάζει το παιχνίδι και στις κινήσεις που κάνει ως προπονητής. Όταν λέω πως είναι κορυφαίος, εννοώ εντός κι εκτός γηπέδων. Ακούω πως είναι κακός άνθρωπος, αλλά κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Φερόταν σε όλους μας πολύ καλά, κάτι που δεν μπορεί να αμφισβητήσει κανένας.

«Όταν ένας παίκτης κάνει ένα σοβαρό λάθος, τότε έρχεται ο κόουτς και κολλάει το πρόσωπό του πάνω σου. Φωνάζει τόσο δυνατά που στο τέλος των παρατηρήσεων τα μαλλιά σου έχουν φύγει πίσω από το κεφάλι. Ο κόουτς δεν ήθελε να χτυπήσει τον Μπέκαμ! Είχε πολλά νεύρα, αφού χάσαμε έναν αγώνα και απλά το πέταξε τη στιγμή που μας φώναζε. Κατά τύχη χτύπησε τον Ντέιβιντ. Δεν τον σημάδεψε. Απλά έγινε τεράστιος χαμός διότι πέτυχε τον κορυφαίο και πιο διάσημο ποδοσφαιριστή της ομάδας. Ήταν άτυχος ο Σερ Άλεξ, όμως οφείλω να ομολογήσω πως ήταν μια εξαιρετική βολή»!
Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: